Cum e cel mai usor sa nasti? Natural, cezariana...
Raspunsuri - Pagina 10
Nesty spune:
quote:
Originally posted by Cristiana Negrila
Indiferent de modalitatea prin care veti urma sa nasteti e foarte important medicul si chiar asistenta de langa voi . Trebuie sa va acorde sprijinul fizic si mai ales psihic necesar in acele momente. Pentru ca daca nu exista acest sprijin nasterea se poate termina prin a fi extrem de traumatizanta. Ma bucur pentru cele care au nascut usor si le doresc si celor care urmeaza sa nasca acelasi lucru. Sa dea Domnul sa fiti puternice si voi si BBii vostrii si sa fie cat mai uzor.
La mine nu prea a fost asa de usor. Am nascut la Giluesti si .... N-as mai naste la Giulesti nici sa ma tai... sau macar nu cu aceeasi doctorita... Chiar daca am citit lucruri bune despre Mirela Ranga eu am o parere fffffffffff proasta despre ea, despre felul in care s-a purtat...
I-am dat 3 milioane inainte sa nasc si inca cand am venit la spital... 1mil jumate la asistenta care n-a facut nimic si la alte asistenta a dat sotul meu... nici n-a vrut sa imi zica cat si la cate...
Nasterea? ohohoooooo
Am ajuns la spital la 22.30 si am nascut dimineata la 6 si ceva.
Dureri?! Ingrozitoare si nimeni n-a facut nimic... asistentele imi spuneau : " respira draga, respira.., las ca trece"
Doctorita?! Au chemat-o sa imi taie membrana si a inceput sa tipe :"De ce m-ati trezit draga din somn? Sa vina altcineva!"
Asa ca au chemat un alt medic de la etaj care mi-a taiat membrana...
Am stat oree in sir tipand si asistentele dormeau duse... mai venea cate una sa imi zica sa mai respir... aproape ca imi zicea sa tac ca le deranjez...
M-au pus pe o galeata sa ma screm (scuze de limbaj dar asta a fost) si m-au lasat asa o ora...
Doctorita a venit doar cand a sunat o asistenta sa ii zica ca eu chiar nasc... am uitat ca ea "ma programase sa nasc asa, pe la 7", asta dupa ce vorbea cu asistentele cu mine de fata ca" nu putea sa vina dimineata... ca ar fi dormit si ele"
Am nascut... asistenta ma apasa pe burta.. doctorita tipa sa respir... ca eu de fapt n-am contractii... si tot asa... Nici nu am simtit ca ma taie... Am realizat doar cand a inceput sa ma coasa... si imi spunea sa ma relaxez ca nu apuca nu stiu ce... Pai dupa atatea dureri de unde atat relaxare?!!!
Ma rog... asta a fost nasterea...
fetita era nici sa nu mi-o vad daca nu ma intorceam eu cu capul dupa asistenta... au luat-o imediat ... am vazut-o abia dupa o zi...
Dar slava Domnului a fost sanatoasa si puternica, a luat "nota 10" si acum crestem frumusel . Avem deja 2 luni si 3 saptamani...
Dar:N-AS MAI NASTE CU DOCTORITA RANGA NICIODATA!!!!
Concluzia?! Chiar daca sunt platiti prost primesc spaga destula ca sa se poate macar civilizat cu pacientul din fata lor!
Va pup si va doresc nastere usoara celor cu BB in burtica si sanatate multa ...Iar mamicilor cu BBici sa fie sanatosi si frumosi .
Cristiana siAndreea (avem deja 3 luni
)
ama luca spune:
Dragele mele iertati-ma daca azi ma bag peste tot si scriu la atatea subiecte, dar cred eu ca este bine, pt ca atunci cand eram insarcinata imi doream sa stiu cat mai multe despre experientele nasterii altor mamici.
Pentru mine nasterea a fost usoara. Am ales cezariana pentru ca asa am vrut si asta am crezut eu ca este solutia cea mai buna pt mine. Adevarul este ca am avut si o sarcina cu ceva probleme. Sangerari in lunile a 4 a si a 5 a, iar in saptamana 38 m-am dus la doamna dr. si i-am zis ca vreau sa nasc pt ca nu mai pot duce sarcina .. ma dureau toate si peste tot, nu ma mai puteam scula singura din pat.. etc.
M-am internat dimineta pe la 7:00 (la Municipal), la 9:15 eram in sala de operatii, la si 20 cred ca deja eram adormita, iar la 9:50 eram deja la reanimare de vorba cu sotul meu. Habar n-am ce si cum s-a intamplat. Doar anestezistul mi-a spus cand m-a trezit (in sala de operatii) ca am un baietel de 3.600 care a tipat de mama focului.
Dupa vreo 2 ore mi l-au adus pe bebe la masa, la alaptat adica, ca deja aveam lapte cu gramada. Seara ma transferau pe A2 cu bebe cu tot. Dureri foarte mari n-am avut, am simtit ceva ca un fel de febra musculara intensa si atat, calmante n-am luat ca n-am avut nevoie.
In timpul sarcinii am luat 18 kg, de la 59 ajunsesem la 77 :((, dar problema asta s-a rezolvat repede. La 2 saptamani de la nastere nu se vedea ca as fi avut o ditamai burta si 18 kg in plus, dadusem jos tot, fara sa fac ceva in privinta asta. Taietura este mica, am avut fire care s-au topit, iar acum, dupa 4 luni, a inceput deja sa devina cat mai putin vizibila. N-am ramas cu nici un fel de efecte dupa operatie. Pentru mine a fost totul super ok, o nastere super usoara. Si maine daca ar fi as naste la fel.
V-am spus experienta mea si cum a fost pentru mine.... poate va ajuta cu ceva.
Va pup si va doresc nasteri usoare, oricum alegeti voi sa fie, normale sau prin cezariana.
papap****
ama luca
anky spune:
Buna mamicilor,dupa parerea mea nu e usor nicicum,nici natural si nici prin cezariana.Am nascut prin cezariana si m-am si chinuit 9 ore inainte pt. ca nu m-am dilatat.Dupa cezariana nu poti sa umbli, nu poti nici macar sa tusesti,e groaznic ce sa mai..Nu stiu ce voi face de data asta pt. ca sint insarcinata cu al doilea bebic.
Anca si
Bianca
mamaleone spune:
Eu am mascut de doua ori natural si daca ar mai fi sa avem copii tot asa as naste, daca ar fi totul ok. Te sfatuiesc sa nasti si tu natural, ptr ca e mult mai usor. Anesteziile astea nu sunt bune de nici un fel nici ptr tine, nici ptr bebe, e adevarat ca la cezariana e mai usor in prima parte, dar pe urma ai dureri mai mult timp, nu poti sa mananci cu toate ca ai nevoie, laptele vine mai greu, adica dupa 2 zile, te refaci mai greu, si in plus de asta o nastere naturala ajuta mult o femeie hormonal vorbind -se regleaza mai bine, riscul de cancer e mai mic. Si nu e usor nici ptr uteru ala ca il taie. Daca e nevoie de cezariana asta e, dar daca esti sanatoasa,sanatos e sa nasti normal. Sunt niste dureri mai nasoale, mai ales spre sfarsit, dar dupa ce nasti, le uiti si cu epiziotomia nu e mare branza daca e bine facuta. Eu prima oara am avut probleme ptr corpul a respins firele alea care se topeau si am stat asa pana s-a lipit de la sine, dar a doua oara mi-a pus fire din alea sanatoase, si crede-ma ca dupa o saptamana eram ca noua, cum scrie la carte.
Ai incredere in tine si in Dumnezeu, ca nu degeaba a lasat femeile sa nasca asa- ne mai spalam si noi din pacate cu ocazia asta.
Nastere usoara, refacere rapida si un bebeu mancacios si necolicios!
Laura, mamika lu Anghel si Elena (21 mai}.
http://community.webshots.com/user/lauragrigorescu
Nora spune:
Eu am nascut de doua ori prin cezariana, de nevoie, prima oara din cauza unor complicatii ce nu au mai permis nasterea naturala, iar a doua oara, fiindca tot aveam o cezariana, am preferat sa nu mai incerc varianta nasterii naturale.
A fost insa o diferenta imensa intre nasteri: Romania si Belgia. daca prima ora, in tara, mi-a fost rau vreo 3-4 zile de nu mai stiam de mine, in Belgia nu m-a durut absolut nimic! Ca o fi fost anestezia, medicatia, nu stiu, ca eu eram tot aia...
Desi am nascut asa, am nostalgia nasterii naturale si cred ca e , totusi, cea mai buna varianta. Dar daca exista probleme medicale, Slava Domnului ca poti opta pentru cezariana.
Eu as sfatui toate mamicile cu burtici sa aleaga varianta naturala, dar nu cu orice pret
!
Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://pg.photos.yahoo.com/ph/c_bogdan2001/my_photos