Cum e cel mai usor sa nasti? Natural, cezariana...

Cum e cel mai usor sa nasti? Natural, cezariana... | Autor: elena07

Link direct la acest mesaj

Dragi proaspete mamici,

Eu sunt la prima viitoare nastere si sunt cam speriata si cum cale de intoarcere nu e, as vrea cateva opinii, respectiv cum e mai bine sa nasti, adica cat mai putine dureri si cea mai scurta perioada de recuperare.

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Da...asta da, intrebare! Fiecare cu parerea ei! Eu am nascut cu cezariana si tot asa as mai naste. Problema e ca am avut motiv medical: miopie. Dupa cezariana te doare vreo 3 zile de nu -ti mai trebuie nimic!! Doare infiorator!! Dar apoi nu mai e asa rau..Dupa o saptamana esti aproape noua! Insa fetele cu epiziotomie se plang de dureri crunte o luna de zile sau chiar mai mult!!
Chiar daca nu as fi avut miopie, tot cu cezariana as fi nascut! Mi-a fost dintotdeauna foarte frica de durerile nasterii naturale! Unde am si auzit atatea povesti infioratoare!!...

_Ella & Emma

http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Subscriu la ce a spus pisi_ella, eu am nascut cu cezariana si tot asa as naste si a doua oara. A patra zi, am plecat acasa. Nu am avut nici un fel de problema. Iar prietena mea, care a nascut normal in aceeasi perioada, a stat o saptamana in spital, si nici dupa aceea nu se simtea prea bine.
Dar, acum depinde de fiecare organism, si de psihicul cu care te duci la nastere. Sunt si nenumarate femei, care au nascut normal foarte usor, si fara probleme. Daca esti tanara si nu ai probleme grave de sanatate, si daca te simti in stare, eu zic sa nasti normal. Asa ar fi cel mai bine.
Oricum, iti doresc nastere usoara, indiferent de modul in care vei naste!

Laura, mama lui Andrei

http://community.webshots.com/user/tcatlaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo spune:

Fiecare nastere difera de la caz la caz,si durerile sint suportate diferit.Eu m-am luptat cu fiecare contractie respirind asa cum am invatat,m-a ajutat foarte mult respiratia corecta si vreu sa spun ca nu e nimic insuportabil.
Deci m-am pregatit sa nasc natural dar am suportat o cezariana de urgenta,din cauza ca bb avea ombelicul in jurul gitului.
M-am recuperat in 3 zile fara nici un fel de durere ,data viitoare sper sa nasc natural, asa este totusi cel mai bine,cred.
Si pe mine m-au cam speriat povestile despre durerile nasterii dar,m-am convins ca nu e nimic ingrozitor,siam crezut in propriile puteri,asa ca bafta si cpul sus,naste natural ca asa e cel mai bine,in cazul in care nu apare vreo complicatie!!!

Ma bucur ca v-am gasit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

daca ti-e groza de nasterea naturala, de atmosfera din spital, de o mie si una de ale mici lucuri neplacute insa importante pt o femeie care tocmai naste, si daca esti sanatoasa: alege cezariana;
vei avea parte de portia de durere dar atunci bebeul va fi la locul lui in patut; vei stii cind, cum , cu cine nasti, vei sti destul de sigur ce urmeaza sa se intimple si vei putea astepta mai linistita, poate, momentul nasterii;
toate astea au fost motive sa aleg sa nasc de doua ori prin cezariana si nu mi-am schimbat parerea;
as mai zice sa incerci sa nu te lasi influentata de faptul ca atitea femei nasc normal, importanta esti tu, si ceea ce simti tu; trebuie sa optezi din timp, sa ai un medic pe care sa il convingi si sa te "documentezi" bine

spor la treaba, asteptare usora si alegere potrivita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

Daca vrei usor, elegant, fara dureri... cezariana... Ca o doamna!

Io m-am luptat insa sa nasc normal...

Dana
And, yes, I am a blonde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Eu am nascut normal ,la amindoi copiii cu epiziotomie,la primul era dureroasa,nu puteam sa stau deloc ,stateam pe o parte.Dar la a doua nastere nu am simtit ca mi s-a facut epiziotomie.Nici nu credeam ca eu sint cea care a nascut cu o zi inainte.Eram ca nouaNastere usoara si tu esti singura care alegi cum vei naste.Catan si poznasii.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

Depinde ce inseamna nastere usoara. Eu am doi copii, am nascut natural si tot asa as face daca ar mai fi cazul. Am facut epiziotomie in ambele cazuri si dupa 5-6 zile nu ma mai durea deloc. Totul a fost perfect suportabil. Durerile nasterii au fost intr-adevar crunte dar la ambii copii am nascut in 2-3 ore de la primele contractii.
Nu sunt pentru cezariana, decat atunci cand se impune, din punct de vedere medical vorbind. este un moment unic in viata unei femei si merita trait si simtit. Nu sunt masochista, dar in momentul cand iti vezi bebelusul uiti tot ce a durut inainte.

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu am nascut natural si fara anestezie un baietel de 4400g. Durerile au fost in limitele suportabilului, nu mi s-a facut epiziotomie, n-a fost nevoie de forceps sau vacuum extractor si copilasul a avut scorul APGAR 10. A fost alegerea mea sa nasc pe cale naturala si nu regret, dimpotriva, chiar ma felicit pentru asta. A fost o experienta unica, inegalabila si ma bucur ca am trait-o. Dupa trei zile plecam din maternitate. N-as fi fost de acord sa mi se faca cezariana decat in caz de urgenta. Am avut posibilitatea im timpul travaliului sa mi se faca epidurala dar durerile nu mi s-au parut asa de mari asa ca am refuzat politicos si am mers mai departe. Si eu auzisem tot felul de povesti dar am facut abstractie de ele. Am avut incredere in mine si in corpul meu, eram sanatoasa si ma stiam pe maini bune, asa ca n-am ezitat sa nasc natural. N-am stiut cine ma va asista la nastere, nu cunosteam nici moasa, nici doctorul, mai trebuia sa vorbesc si in germana cu ei, dar m-am descurcat. In momentele acelea m-am gandit mereu la copil, nu la dureri. Eram mama lui si nu conta decat sa-l aduc pe lume intreg si sanatos, suferinta mea fizica era ceva secundar, avand in vedere finalitatea! Nasterea naturala nu-i de speriat, trebuie sa fii pregatita psihic si hotarata s-o duci la bun sfarsit, cu atat mai mult cu cat ai siguranta ca personalul medical este competent si ar interveni imediat in caz ca apar probleme.

Sarcina usoara si nastere (indiferent de felul ei) la fel de usoara!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

Bravo tie, Cristina_C!

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

E o optiune tare personala si depinde si de pozitia lui bebe. Eu am nascut natural. Dar nasterea a fost indusa hormonal pentru ca se rupsesera membranele si pe motive medicale (un stafilococ) trebuie sa nasc rapid.
La o nastere indusa arareori scapi fara peridurala. Eu de la 9 cm dilatatie (cand am cerut peridurala) as fi dus-o pana la capat daca puiul meu nu ar mai trebuit sa se rasuceasca complet ca sa poata iesi la dilatatie maxima. Iar peridurala aduce dupa sine probleme la expulzare (epiziotomie pentru tine, poate vacuum pentru bebe).
Tratate cu grija, durerile de la epiziotomie trec. In plus nasterea lui bebe declanseaza schimbari hormonale profunde... adica durerile trec cu sedative super naturale .Eu dupa doua zile de spital m-am descurcat acasa fara nici un ajutor.. ca nu aveam pe nimeni, iar sotul avea doar doua zile personale de luat dupa.

La o pozitie de bebe fara rasucire, as naste sigur natural. La aceeasi pozitie.... ma mai gandesc, desi as inclina pentru nastere naturala.

Ce am avut eu contra cezarienei: probleme cu lactatia (lapte mai tarziu sau mai putin), probleme cu ridicatul dupa, probleme cu idea de a avea mai multi bebei si faptul e o operatie care se poate termina fara sechele, dar nu intotdeauna.

Oricum nu alege orbeste. Cat de usoara iti va fi nasterea naturala se poate ghici putintel: pozitia lui bebe, greutatea estimata, largimea bazinului tau, existenta dilatatiei dupa sapt. 37...
Si in ro...daca nasti natural plateste doctorul ca pentru cezariana... ca sa nu fii neglijata si prost tratata pe motive financiare.

In concluzie...pro si contra sunt destule... alege ceva care sa nu-ti umbreasca fericirea de a fi mama ci sa ti-o mareasca.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput