Calatorie in strainatate: BANI vs. INVITATIE

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corina-lovina spune:

Pentru domnisoara din Portugalia:sa stii ca mama mea a venit relativ recent cu invitatie iar la Otopeni vamesii doar au intrebat-o daca are invitatie sau bani si nici macar nu s-au uitat pe ea.Asa ca eu cred ca daca ii faci o invitatie si o legalizesi la un notar in Portugalia iar apoi va fi tradusa in Romania nu or sa aiba probleme parintii.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Nu stiu cum este in Portugalia, dar in US noi am fost la un notar roman care ne-a eliberat un act affidavidof support (adica invitatie). Este in limba romana si nu mai implica legalizarea. Costa doar 15 $.
Sau varianta cealalta este direct la ambasada romana. In felul acesta este direct legalizata. De ce trebuie sa legalizezi un act emis de o ambasada care reprezinta institutia statului? Eu zic sa te duci acolo. Ei stiu cel mai bine ce ai de facut.
Nu-ti recomanda Western Union . Au preturi mari. La 100$ comisionul este de 20-25$. Noi am trimis de curind o suma mare de bani in Ro. Am facut transfer bancar de la banca noastra din US la BRD in Ro(trebuie ca parintii tai sa aibe cont acolo, contul se poate deschide cu 100$). La toata tranzatia am platit 40$(aici in US) iar celui care scoate in Ro banii i se mai retin o,5% din suma extrasa. Fa calculele si vezi ce te avantajaza mai mult.
Succes!

Mergi la inceput

Am vrut sa scriu affidavit support si a iesit cu totul altceva.
Scuze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Dragele mele, sinteti intr-adevar extraordinare! Acum cel putin am un plan de bataie, de abia astept as vina lunea, as merg la serviciul pt straini si eventual as sun si la Ambasada Romaniei as vad daca ei stiu de unde se poate lua formularul respectiv. Va multumesc foarte mult.
Kim, ideea cu notarul de origine romana este foarte buna, din pacate nu cred as gasesc asa de usor unul pe aici. Inca o intrebare, sper as nu abuzez, transferul bancar prin intermediul BNR-ului cit timp dureaza? Multumesc.

Mergi la inceput

Transferul bancar a durat 3 zile (pentru ca suma a fost mare si a trebuit sa fie verificata provenienta banilor aici in US). Deci totul s-a produs mult mai repede decit am crezut sau sperat.
Succes!

Mergi la inceput

Trabsferul a fost de la o banca de aici la BRD si nu BNR. Acum am vazut ce ai scirs si nu vreau sa intelegi gresit. Cu BNR nu stiu care-i faza si cit dureaza...

Mergi la inceput

Trabsferul a fost de la o banca de aici la BRD si nu BNR. Acum am vazut ce ai scirs si nu vreau sa intelegi gresit. Cu BNR nu stiu care-i faza si cit dureaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Kim, iti multumesc mult, mi-ai raspuns la intrebare. Intr-adevar, a fost greseala mea, vroiam sa scriu BRD, nu BNR. Imi cer scuze. In ultimele 2 zile am accesat foarte prost site-ul si cind am reusit am scris repede-repede din amintiri si-am trimis. Transferul dureaza mult mai putin decit imi imaginam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Pisi- Pis

La Western Union, comisioanele sunt din ce in ce mai mici pentru sume mai mari trimise! Intereseaza-te, nu te costa nimic si apoi vezi care este mai convenabil.Succes!

Mergi la inceput