Prolactina!!!

Prolactina!!! | Autor: mich

Link direct la acest mesaj

Salutare fetelor!!!
Va rog sa-mi spuneti daca e normal, ca dupa un tratament de 2 luni cu Broncriptina (pt. scaderea nivelului prolactinei de la 35), sa continuu acest tratament chiar daca prolactina a ajuns la 8.99????

Multumesc anticipat!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu nu vad pentru ce ai continua, insa daca asa ti-a spus medicul, o fi stiind el de ce.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mich spune:

Crinuta, multumesc frumos pentru raspuns!

Medicul mi-a sus ca daca renunt la medicament, "nebunatica" de prolactina de va ridica din nou!
Mi-a spus sa astept sa se produca "marele eveniment" dar eu ma gandesc ca inca nu stie sigur daca am sau nu ovulatie. N-ar trebui sa vad daca am ovulatie mai intai?

Multumesc anticipat pt.raspuns!

Mergi la inceput

Cum nu stie daca ai ovulatie sau nu? Asta este usor de aflat, si era primul lucru pe care trebuia sa il afle.

Pai si ce propune medicul tau, sa depinzi toata viata de bromcriptin? Nu poate gasi cauza pentru care prolactina era prea ridicata?

Crinuta

Mergi la inceput

Salutare Crinuta,

Prima data cand am fost la medic am avut si un grafic al temperaturii intervag. de care mi-a spus ca nu arata prea grozav. Am facut si hystero cu rezultate bune (trompe permeabile), aici mi-a zis ca nu ar fii probleme. Dupa aceea, a stabilit ca singura problema ar fii prolactina pe care, intre timp prin medicatie, am adus-o la limite normale.
Ce ma sfatuiesti sa fac ca sa fiu sigura de ovulatie? Sau cum crezi tu ca ar trebui procedat?

Merci mult!
Un week-en placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Mich,cel mai bine este sa-ti monitorizeti ovulatia ecografic.
Te duci,tu frumos in ziua 11 sau 12 la echo,vezi daca ai foliculi dezvoltati,cit sunt de mari,te duci apoi,in ziua 16,in cazul in care foliculii sunt tot acolo,clar nu ai avut ovulatie,continui si te duci in ziua 20,poate ai ovulatie mai tirziu decit ziua 14.Dr. pot vedea daca ai avut ovulatie,iti zic si citi foliculi ai avut si cit de mari erau,pt. ca pe suprafata ovarului raman cicatrici in urma spargerii foliculilor.
Temperatura nu este intotdeauna relevanta,la mine de ex. luna asta ovulatia avusese loc dar temp. nu crescuse la 37.
Daca nu m-am facut inteleasa,intreaba-ma ce nu ai inteles!
Valentina

Mergi la inceput

Multumesc mult, mult!

Am inteles si asa voi face. Cred ca e cea mai sigura metoda de a afla daca am ovulatie sau nu. Sigur va voi urma sfaturile.

Inca o data multumesc mult!
Sunteti niste "bombonele"!!!

Mergi la inceput

Valentina, ti-am mai spus ca temperatura NU TREBUIE NEAPARAT SA TREACA DE 37.

Apoi, eu vorbesc doar in numele meu, deoarece de mine sunt sigura. Temperatura la mine nu da gres niciodata. Am verificat si ecografic.

Mich, Valentina ti-a spus bine sa urmaresti ovulatia ecografic. Poti compara apoi cu celelalte semne, ca temperatura si mucus.

N-ar strica sa repeti toate analizele, din zilele 3, 14 si 21. Daca ovulezi sau nu asta se va vedea in ziua 21.

Teoretic, prolactina ridicata inhiba ovulatia, insa practic s-a demonstrat ca nu este intotdeauna asa. Atata vreme cat au ovulatie, nu ai de ce sa iti faci griji.

Crinuta

Mergi la inceput

Multumesc mult fetelor!!!

Ma voi duce la medic sa urmaresc ecografic daca ovulatia se produce.

O zi buna!!!
Si inca o data va multumesc de sprijin!

Mergi la inceput