Voi faceti......sedinte?
Dragele mele,
mai acum cateva zile m-am hotarat sa tin o sedinta cu sotul meu iar dezbaterea sa fie peste o sapt.
Problema mea este ca nu prea vreau sa par dl director si nici nu vreau sa reprosez ci sa luam amandoi anumite decizii in ceea ce priveste viata noastra de familie cu tot ceea ce se leaga de ea. Nu vreau sa aud "facem cum vrei tu" si nici "pai daca asa crezi tu" etc.
Acum poate imi dati si mie ceva sfaturi cum sa abordez problema.
A! Stati sa va mai intreb daca procedez corect asezandu-ne sa stam de vorba sau eu sa fiu cea care incepe. Bineinteles ca am si lucruri nu tocmai bune de auzit pentru sotul meu(cum ar fi ca sta prea mult la calculator, sau ca nu prea se imbraca adecvat si raceste des si atunci implicit si copilul raceste etc). Si mai m-am gandit sa-i scriu pe o lista temele discutiei ca sa aiba timp de gandire pentru "raspunsuri".
Voi cum procedati cand aveti de spus ceva, spuneti, spuneti, spuneti dar in final nu se vede nici o imbunatatire?
Mamica lui Raducu
Raspunsuri
roxanak spune:
Vai, parca toti barbatii sunt la fel. Eu aplic aceste "sedinte" cam o data la doua luni. Din pacate de multe ori nu e un dialog cu un monolog, "mutuletzul" meu mediteaza in timp ce eu imi usuc gura vorbind. La noi aceste discutii se deschid incet, incet, intrebandu-l de exemplu ce program are azi si cand aud de computer (el are si meseria in domeniu), incep cu "teoriile". Ei bine, eu vorbesc, el asculta, eu ma supar, el ma impaca, si asa o mai ducem aproape doua luni cand o luam de la capat. Nu stiu cum sa te sfatuiesc ce sa faci sau ce sa spui, dar trebuie sa fie un dialog (eu nu am asa ceva din pacate). Lista cu subiectele discutate, cred ca e o idee buna. Mult noroc si impartaseste-ne si noua experienta ta dupa discutie.
Pupici si noroc
canuta-om-sucit spune:
Si noi facem sedinte si chiar avem o lista cu lucruri care ne deranjeaza unul la celalalt si vedem daca remediem. daca lucrurile s-au imbunatatit taiem de pe lista si uite asa.
aura
coral spune:
Nu facem sedinte, cred ca ar prinde bine.
Oricum degeaba le-am face , la noi treaba cu planul si programul nu prea tine. Daca ni se casuna sa luam ceva luam si daca vrem sa mergem undeva ne urcam in masina sau cumparam bilet si o stergem.
Cind avem de luat o decizie fiecare vien cu varianta proprie de pro si contra si vedem care-s mai multe. Cum s-ar zice iese invingator la puncte planul cu mai multe pro.
De cind am devenit prieteni, nici nu vreau sa ma gindesc cit e, am decis sa spunem ce ne deranjeaza pe loc si rezolvam problema repede.
Stam de vorba printre picaturi dimineata la cafea sau la micul dejun. Iar seara e prea frumos ca sa ne apucam de planuri.
am impresia ca ne lipseste nitica ordine in viata -o trec la capitolul pro si contra
There is a difference between knowing the path and walking the path.
camelia-daniela spune:
Räducule...vrei sä-l faci sä se simtä si acasä, ca la servici???...si-i mai scrii si protocol!!
Nu rid deloc de tine, ci de idee in sine...primul lucru pe care l-am fäcut a fost sä zimbesc, in ideea pe care tocmai ti-am insirat-o!!
Eu nu am fäcut niciodatä sedinte..si nici el...cind a fost situatia prielnicä, atunci am folosit ocazia si a discutat-o amänuntit, spunindu-si fiecare pärerea...deci, la noi s-a intimplat totul spontan.
Mie mi se pare mai lejerä solutia asta, decit sä stai sä-ti främinti mintea cu tot felul de puncte insirate pe o listä, care poate sä aparä intr-o luminä nu prea favorabilä in fata sotului...deci, cind ai ocazia, spune-i ce ai de spus!!...scurt pe doi!!...nu-l stresa deodatä cu prea multe chestii la care trebuie sä se mai si gindeascä timp de o säptäminä, cä asta scade fertilitatea!!!....si poate i s-ar pärea si ca un ultimatum!!...säracul isi face ginduri numai la ideea "cite nemultumiri are sotia mea pe listä si eu nu stiam nimic!!!"
Cu drag, Cami.
raducu spune:
[green]Räducule...vrei sä-l faci sä se simtä si acasä, ca la servici???...si-i mai scrii si protocol!!
Pai tocmai asta nu vreau sa se intample. Mi-ai dat o idee buna cu protocolul!!!
Eu nu am fäcut niciodatä sedinte..si nici el...cind a fost situatia prielnicä, atunci am folosit ocazia si a discutat-o amänuntit, spunindu-si fiecare pärerea...deci, la noi s-a intimplat totul spontan.
Ocazii sa spunem lucrurilor pe nume sunt in fiecare zi si discutam, stam de vorba dar rezultatul nu tine.
deci, cind ai ocazia, spune-i ce ai de spus!!...scurt pe doi!!...nu-l stresa deodatä cu prea multe chestii la care trebuie sä se mai si gindeascä timp de o säptäminä
Nu vreau sa-l stresez dar cand spun scut pe doi ce ma deranjeaza el tine cont o zi, doua si dupa aia iar spun si tot asa ca am impresia ca asta e un stres mai mare.
Hai ca mai astept si alte pareri.
Va pup,
Mamica lui Raducu
nadina spune:
[quote]Initial creeata de raducu
Dragele mele,
mai acum cateva zile m-am hotarat sa tin o sedinta cu sotul meu iar dezbaterea sa fie peste o sapt.
Problema mea este ca nu prea vreau sa par dl director si nici nu vreau sa reprosez ci sa luam amandoi anumite decizii in ceea ce priveste viata noastra de familie cu tot ceea ce se leaga de ea. Nu vreau sa aud "facem cum vrei tu" si nici "pai daca asa crezi tu" etc.
Acum poate imi dati si mie ceva sfaturi cum sa abordez problema.
A! Stati sa va mai intreb daca procedez corect asezandu-ne sa stam de vorba sau eu sa fiu cea care incepe. Bineinteles ca am si lucruri nu tocmai bune de auzit pentru sotul meu(cum ar fi ca sta prea mult la calculator, sau ca nu prea se imbraca adecvat si raceste des si atunci implicit si copilul raceste etc). Si mai m-am gandit sa-i scriu pe o lista temele discutiei ca sa aiba timp de gandire pentru "raspunsuri".
Voi cum procedati cand aveti de spus ceva, spuneti, spuneti, spuneti dar in final nu se vede nici o imbunatatire?
Mamica lui Raducu
[/quote
Cu privire la imbracatul neadecvat anotimpului il dadacesc in fiecare zi.
Deciziile importante le luam de regula impreuna.
Sedinte programate nu avem, insa discutii...cat cuprinde.
Mult succes si sa nu iasa cu scantei!
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
raducu spune:
Ma bucur ca nu sunt singura care are initiative din acestea. Deci si pe la voi in familie au loc astfel de treburi. Nu prea cred ca sunt daunatoare.
Azi am terminat cu lista de "probleme" pe care o vom dezbate peste o sapt. Are trei pagini dar pentru ca am lasat spatiu intre randuri de 2cm ca sa scriu solutia luata he, he, he......
Bineinteles ca vom discuta fara scantei dar pentru ca eu am initiat sedinta eu sunt cea care o sa incep.
Acum vine problema ca nu stiu cum sa incep. Cu ce fata sa ma prezint la discutie si ce ton sa abordez?
Mamica lui Raducu
nadina spune:
quote:
Originally posted by raducu
Acum vine problema ca nu stiu cum sa incep. Cu ce fata sa ma prezint la discutie si ce ton sa abordez?
Mamica lui Raducu
Tonul celui care convoaca sedintele...adica seful.
Depinde cat de grave sunt problemele. Oricum putin umaor nu strica niciodata. Vezi sa nu uiti sa intocmesti minuta sedintei.
Succes,
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
ralucami spune:
Hahahaha! Ce sec suna.....Sedintza! Sincera sa fiu nu mi-a trecut niciodata prin cap sa il convoc pe sotzul meu la vre-o sedintza si sa imi scot dosarul cu probleme. Mi se pare atat de oficial. Sa ii anuntz data si ora cand discutam iar in loc sa "imi fac de cap" in timpul meu meu liber sa stau si sa fac liste cu probleme ce le voi dezbate peste o saptamana. La noi totul se petrece spontan: am ceva de zis ii spun, ma enerveaza ceva ma apuc sa disec problema pe moment. Asa mi se pare si cel mai sanatos si cel mai fair-play fatza de partener. Cred ca mi-as lua campii sa vina barbate-meu si sa imi puna anuntzuri pe frigider gen " La ora de... pe data de ... va avea loc dezbaterea pe tema " Cum ne comportam in fatza sotzului". Prezentza este strict obligatorie!"
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!