pilula contraceptiva si sarcina

pilula contraceptiva si sarcina | Autor: crina2004

Link direct la acest mesaj

iau de aproape 4 ani pilule contraceptive sub supravegherea medicului. am citit ca pentru a ramane insarcinata trebuie sa ma protejez timp de 2-3 luni prin alte metode , 2-3 luni dupa ce am intrerup administrarea de contraceptive, masura necesara pentru a nu afecta dezvoltarea embrionului. e adevarat???????? please, urgent!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

sunt fete pe forum care au ramas insarcinate din prima luna dupa ce au renuntat la pastile si au nascut copii sanatosi..
oricum..decizia apartine fiecareia..

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Pauza se face ca sa permita ovarelor sa ovuleze (adica sa-si recapete functia complet) inainte de sarcina. Unii medici zic 1 luna, altii 6 luni (eu am facut pauza 6 luni ca sa fiu sigura).
Am o prietena care a ramas gravida in timp ce lua pilule si a mai luat 2 luni pentru ca nu si-a dat seama ca e gravida. Copilul ei e super sanatos si se dezvolta absolut normal (doar ca s-a nascut micuta, la 2,2 Kg.).

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Am intrebat mai multi medici. Raspunsul a fost ca nu este nici o problema, doar ca sunt sanse de sarcina germenara!
Si eu am fost tare ingrijorata pt ca nu stiam , dar am intrbat si m-am linistit. Am oprit in noiemb anticoncep si pana acum nu am ramas.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Buna,poate ar fi si asta cauza dupa un consum de contrapcetzionale,pentru ca eu nu am avut nici un fel de probleme chiar inainte de a folosi contrapcetzionale am fsot insarcinata si find la foarte scurt dupa ce ne.-am cunoscut.Am decis sa fac la timpul respectiv chiuretaj din mai multe motive,am luat contrapcetzionale la cerea mea,doctora respectiva mia recomandat cele mai bune care erau pe piatza din Belgia -Yasmine si le-ma folosit aproape 2 ani,le-am intrerupt la inceprea cicluili pe 1 ianuarie 2003 , si surpriza a fost ca am ramas si insarcinata(deci nu am mai avut cilcu la sfirsitul luni ianuarie,voaim sa fac un copil asta a fost cauza.Binenteles bucuroasa ca sunt insarcinata dar in martie spere sfirsitul luini sa dovedit ca embrionul nu era dezvolatat ca pentru virsta pe care trebuie sa fie,in fine deja si HCG-ul scuadea mai mult ascila cind crestea un pic cind scadea,medicul din Germania pentru ca eu ma mutasem in Germania intre timp in februarie mi-a spus ca sarcina nu se dezvolata normal si trebuie sa fac chiuretaj.A urmat un repaus de 6luni de refecera si bineintels m-am ferit ca sa nu raman dar nu am folosit contrapcetzionale.In luna septembrie 2003 am ramas din nou insarcinata,iar bucurie in sufletele noastre si aproape in fiecare saptamana eram la medic la ecografie si embrionul dar HCG-ul era 58.000 ca pentru virsta respectiva a embrionului dar el nu sa vazut nici la 11 saptamani de sarcina,chiar aveam 12 saptamani cind a trebuit sa fac chiuretaj din nou.Totusi eu cred ca si medicamentele contrapcetzionale schimba ceva in noi,acuma eu va trebui sa merg la o clinica genetica sa vad ce pot face si sa-mi se faca toate analizele genetice.Potzi trage o concluzie de aici,deci asta sa intimplat in 2003 si sarcina care am dat-o afara inainte cu 3 ani era bine dezvolata si nu aveam nici un fel de prebleme,totul a fost dupa contrapcetzionale.
Numai bine

Fabya
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Fabya nu cred ca de vina sunt contraceptivele. Daca ti s-au prescris contraceptive care sa ti se potriveasca (dupa dozaj hormonal) acestea nu prea intervin in corpul tau decat ca sa blocheze ovulatia si sa impiedice oul sa se nideze.
Eu am luat pilule 8 ani inainte de a face un bebel. La un moment dat am fost gravida si am facut avort, dar atunci am avut niste greturi ingrozitoare. Dupa pilule, la sarcina cu Alexandra nu am avut deloc greturi (daca e vorba ca-ti trec greturile eu as sfatui pe orice femeie sa ia pilule...)
Eu, dupa 8 ani de pilule, am facut pauza 6 luni si am avut o sarcina fara nici un fel de probleme (nici greturi, nici luat mult in greutate). Am nascut la 36,5 sapt. (ca s-a grabit bebelina) o fetita foarte mare pentru varsta ei (3,150Kg.)Astept sa termin cu "laptareala" ca sa iau din nou pilule (mi s-a parut cel mai usor si eficient mod de a ma proteja)
Deci nu cred ca au vre-o legatura cu pb.tale (a se vedea si cazul relatat de mie mai sus).

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Si pilulele astea sunt de mai multe feluri! Unele nu lasa ca ovarele sa produca deloc ovulul, iar altele de generatie mai noua, lasa ovarele sa produca ovulele dar acestea nu ajung la maturitate .
Este o mare diderenta intre ele.
Eu am luat si inainte de sarcina vreo 4 ani pilule, am intrerupt si dupa 2 luni am ramas insarcinata! si am nascut o fetita de nota zece(pe bune scorul apgar 10!) de 3,750 kg si am avut o sarcina fara probleme.Dar nici chiar una.Acum depide de organismnul fiecarei femei cu reactioneaza la pilule.

Mergi la inceput