Cu incredere, spre Canada! (5)
Raspunsuri - Pagina 9
clau07 spune:
Merci de intrebare. Sunt bine merci in luna a sase-a. Mai am putin pana in iunie.
Claudia
Laura B spune:
Ira, in legatura cu bagajele. Eu am venit cu doua geamantane conforme ca dimensiuni si greutate maxima cu ceea ce a fost permis, inchise cu lacatel, cu adresa pe ele, dar am avut si un "bagaj de mana" care era de fapt o alta valiza mai mica si pe roti. In plus aveam pe umar si o poseta (pentru acte, bani, maruntisuri). Nu mi-a spus nimeni nimic cum ca ar fi prea mult ca bagaj de mana. Singura neplacere a fost ca am plimbat-o ore in sir dupa mine prin aeroport in Amsterdam, intre cele doua zboruri. Banuiesc eu ca poti lua si un rucsac cu tine in avion, la KLM conditia care o mai tin minte pentru bagajul de mana era sa fie sub 10 Kg.
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
Lorelai spune:
quote:
Originally posted by Laura B
Banuiesc eu ca poti lua si un rucsac cu tine in avion, la KLM conditia care o mai tin minte pentru bagajul de mana era sa fie sub 10 Kg.
sint si restrictii la dimesiuni nu numai la greutate. Bagajul de mina nu trebuie sa fie foarte mare ca nu te lasa cu el in avion. cind te urci in avion e o chestie in care se poate masura bagajul de mina. La fel si valizele. Un amic a paltit extra pt ca valiza lui, desi avea sub 32kg era foarte mare. Cel mai bine e sa suni la companie (vezi si pe web) si afli exact dimensiunile bagajelor.
Lorelai
Ira spune:
Vai de mine, numai pe geamantane nu mai dadeam acum banii!
Ce suparata sunt...
O sa sun sa aflu dimensiunile,
inca nu am cumparat biletele, daca le-am fi cumparat,
am fi avut instructiunile pe ele, probabil...
Danro spune:
2 bagaje a cate 32 kg. maximum si 2 bagaje de mana care sa totalizeze max. 10kg.
Dimensiunile nu prea sta nimeni sa masoare,doar sa nu fie bagaje gigantice care saiasa in evidenta.
Adela P spune:
Asa e Irina, la dimensiunea ca si greutatea bagajelor e bine sa intrebi ori compania cu care zburati ori agentia de la care luati biletele(e datoria lor sa va informeze cu tot ce va intereseaza in legatura cu zborul). Un lucru e sigur insa: aveti voie doau bagaje de persoana pt check in, si unul de mana de persoana, plus poseta. Nu ai voie alte combinatii(ma refer la bagaje mai multe dar mici). Un sfat: nu luati mai mult decat puteti cara doi adulti cu copil. Bagajele de mana nu le faceti prea mari sau prea grele pt ca va trebui sa va carati cu ele prin fiecare aeroport plus unul din voi va trebui sa care copilul probabil(in carucior sau nu). Aeropoartele sunt mari, de cele mai multe ori ai de mers destul de la un gate la altul.
In legatura cu patutul, nu puteti sa-l demontati si sa-l puneti la bagaj asa? Pt ca daca dimensiunile nu se incadreaza, chiar daca il pui bagaj separat, cu eticheta , legat bine, si chiar daca greutatea e ok, etc, tot va trebui sa platiti in plus daca nimeriti vreun agent la check in care e neinduplecat.
Inca ceva, aveti voie sa aduceti si carucior, doar ca nu-l dati la check in, ci doar la intrarea in avion pe care il cereti la prima conectie, la a doua conectie faceti la fel, daca zborul e nonstop atunci il cereti bineinteles la sosire, cand iesiti din avion, nu cand mergeti sa va luati restul de bagaje.
In legatura cu tipul de bagaj....ai voie orice tine ceva inauntru. Si cu asta cred ca te-am lamurit. Spun asta pt ca am vazut inclusiv saci vanind pe banda la ridicat bagaje. Deci nu are rost sa va puneti sa cumparati geamantane noi. Doar aveti grija sa va incuiati bagajele cu un lacat pt ca se mai "umbla" la bagaje.
Cand rezervati biletele e bine sa stiti ca puteti sa-i comnadati si Sofiei mancare de bebei, asta daca doriti.
Ok, inchei ca Jonathan maraie, vrea atentie.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
Laura B spune:
Ira, imi pare rau ca ti-am dat o veste proasta.
Lorelai, ai dreptate ca sunt si restrictii de dimensiuni; eu am spus ca m-am incadrat la dimensiuni si greutati. Desi valizele mari au fost cantarite, dimensiunile au fost evaluate numai din ochi. Nimeni nu mi le-a masurat cu centimetrul (nici valizele, nici ce am avut cu mine in cabina) ca sa vada daca suma laturilor face nu-stiu-cati cm. Oricum mi se pare corect ce ai spus: cel mai bine poate afla informatiile astea de la compania cu care va zbura ea, pentru ca e posibil ca fiecare comanie sa puna conditii diferite. Nu mai spun ca pana la urma asa poate afla precis de la cei mai in masura sa-i zica, cum e cu patutul si cu numarul de bagaje...
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
Ira spune:
Multumesc Dan, Adela si Laura!
In dimineata asta am urmarit la TV stirile din Mtl si
quebs voiau sa mareasca alocatia pt. copii, li se parea f mica,
este adevarat?Adica voi stiti ceva?
, Irina
Ira spune:
Uitati ce am gasit pe net, referitor numai la KLM
Pasagerii care călătoresc la clasa economică pot avea un bagaj de 20 kg (44 lbs) fără taxe suplimentare. Pasagerii care călătoresc la clasa Business pot avea un bagaj de 30 kg (66 lbs). Aceste restricții de greutate se aplică tuturor zborurilor spre și din toate țările, cu excepția Statelor Unite, Canada și Mexic.
La cursele spre și din Statele Unite, Canada și Mexic, toți pasagerii pot transporta două bagaje scutite de taxe. Cele două bagaje nu trebuie să depășească 158 cm fiecare (lungime+ lățime+ înălțime). Greutatea maximă permisă este de 32 kg (70 lbs) per bagaj.
Puteți avea bagaje de mână pe toate cursele:
- O geantă de voiaj, nu mai mare de 55 x 35 x 25 cm și nu mai grea de 10 kg (22 lbs).
- Un pardesiu/pătură, umbrelă/baston, o poșetă, o geantă - cameră video, și o cantitate rezonabilă de material de lectură.
Dacă veți călători cu copii cu vârsta de până la doi ani, care au bilet cu 10% reducere, vi se permite să luați un scaun ambulant și un bagaj de mână suplimentar, nu mai mare de 55 x 35 x 25 cm cu greutatea de maxim 10 kg (22 lbs). Carucioarele care nu se pliaza trebuie transportate la cala.
Nu sunt probleme dacă veți avea un bagaj reprezentând o bicicletă, o placă de surf sau alte tipuri de bagaj neuzual. Sunt relevante următoarele restricții:
Biciclete
Pentru pasagerii care doresc să își transporte bicicleta, oferim cutii de bicicletă speciale. Acestea, în valoare de NLG 30 bucata, se pot găsi la Biroul Servicii cargo al KLM, Departures 2.
Ghidonul bicicletei trebuie fixat pe lungime, pedalele trebuie detașate sau întoarse, iar presiunea din camere trebuie scăzută.
Vă recomandăm să aduceți scule pentru a aduce bicicleta în stare de funcționare după terminarea cursei.
Sunteți rugați să vă prezentați la aeroport cu o jumătate de oră înaintea orei indicate, deoarece pasagerii cu biciclete vor avea mai multe formalități de îndeplinit.
În avioanele Fokker 50 folosite în cursele KLM cityhopper nu sunt permise bicicletele.
Plăci de surf
La anumite curse puteți transporta plăci de surf. Cu toate acestea, transportul acestora este supus unor reglementări speciale:
La rezervare trebuie să indicați dimensiunile plăcii.
Placa de surf trebuie predată la biroul KLM Export cu cel puțin trei ore înainte de decolare.
Pentru mai multe informații privind costurile de transport în cazul anumitor tipuri de avioane, cutii speciale etc., vă rugăm să contactați biroul KLM Export la +31 20 6495168.
cu drag, Irina
nelia spune:
Acum am vazut ca nu ai inca biletele cumparate. Cum ti-am scris si in mesaj, eu am cintarit bagaje toata noaptea inainte de plecare, am avut exact cite 32 de kg in fiecare geamantan (si da, ne-am cumparat geamantane noi si frumoase, doua mai scumpute si doua doar mari, primele cu cifru si celelalte cu lacate). Am facut asta in ultima noapte pentru ca am aflat pe ultima suta de metri ca un prieten de-al nostru a scos din geamantan vreo 5 kilograme de rufe pentru ca a dat peste un lucrator foarte corect (adica ori ai cit trebuie, ori platesti, ori imi dai mie 30$...). Am avut si doua bagaje de mina, destul de voluminoase, un carut pentru Agata... si o sacosa pentru orice eventualitate, daca nu ar fi fost bun cintarul de acasa, de exemplu! A fost un stres atit de mare cu bagajele, ca in drum spre avion i-am spus lui Octav: doi ani de acum incolo nu mai fac bagaje, te ocupi de asta! Noi am fost sfatuiti sa ne luam un carut, chiar si mai ieftin, pentru copil si bine am facut ca am ascultat. In primul rind pentru ca in escala pe care am facut-o in Amsterdam am stat destul de multisor si daca nu aveam carutul ar fi trebuit sa o caram in brate pe Agata (si nu erau decit vreo 13 kilograme, plus bagajul de mina). Asa ca, Agata a stat in carut, a si dormit vreo doua ore, iar noi ne-am plimbat bine-mersi prin toate magazinele, am mincat, am baut cafea, ne-am uitat la un meci, fara gifiieli si dureri de brate. Foaaarte bine ne-a prins! Apoi, cin am ajuns aici, am avut atitea drumuri de facut si cum prietenii nostri erau la servici, a trebuit sa ne descurcam singuri... zau, nu stiu ce faceam fara carut. Dar cel putin din acest punct de vedere te pot ajuta, pentru ca am carutul Agatei (si al viitorului bebelus!), pe care draguta de Angi ni l-a dat si pe care ti-l pot imprumuta cit timp ai nevoie. Dar in aeroport...
Cornelia, mamica Agatei