stiti cumva reteta acestei prajituri?
O faceam pe vremuri dar nu mai am reteta si nici nu mi-o mai amintesc.Se face un blat si se taie in bucati care apoi se dau prin sos de ciocolata si nuca de cocos. Daca o stie careva, va rog, scrieti-o aici.
Multumesc,Dana
Raspunsuri
otau spune:
Am o reteta cam in genul celei descrise de tine. Se cheama Tavalita. Maine ti-o scriu. Sper sa fie cea pe care o cauti.
Aurora
Marianar spune:
Aici gasesti o reteta postata de mine "Batoane cu miere", cred ca e ceea ce cauti:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13947&whichpage=1
eu in loc de cocos mai folosesc nuca.
simonaM spune:
he .eu azi am vrut sa o fac...la mine se numeste cuburi date prin nuca sau prin nuca de cocos.eu azi o fac.....o sa ti-o scriu si eu...dar prima data o fac eu sa iti spun daca e buna si pe urma iti dau reteta.mona78
otau spune:
Dupa cum am promis, revin azi cu reteta:
TAVALITA
300 gr unt sau margarina
1 ou
2 linguri de miere
50 ml lapte
200 gr zahar
200 gr faina
un varf de cutit de bicarbonat
un pic de sare
zahar vanilat
cacao
nuca macinata
Untul (margarina)+ ou + miere se amesteca pe foc mic pana se topesc. Se da la o parte si se pune laptele, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul stins cu otet. Se coace la foc potrivit. Se taie cubulete care se dau prin glazura de cacao (facuta din cacao, putin zahar si apa, taote puse "la ochi") si apoi se tavalesc prin nuca macinata.
Aurora
Milia spune:
COCOS
Blatul: 6-7 ouă, 350 g zahăr, 100 g ulei, 300 g făină, 10 linguri sifon (apă minerală), vanilie, coajă de lămâie
Gălbenușurile se freacă cu zahărul, treptat se adaugă uleiul și apoi făina în ploaie. Când se îngroașă, se alternează făina cu câte o lingură de sifon. La urmă se pun albușurile bătute spumă, amestecând ușor de jos în sus. Se toarnă compoziția obținută într-o tavă unsă și tapetată cu făină și se pune în cuptorul încălzit dinainte. Când s-a copt, se scoate blatul din tavă și se taie cuburi (sau se taie cuburi direct în tavă). Cuburile să fie aproximativ egale (cam 3 x 3 x 3 cm).
Glazura: Se face un sirop gros (glazură) din: 300 g zahăr, 50 g cacao, 1 pachet de unt, ½ pahar apă (100-150 g - să nu fie prea gros!), 1 păhărel rom (sau esență de rom). Se pun pe foc până când dă un clocot. Se pregătește o farfurie cu 200-250 g nucă de cocos sau nucă măcinată. După ce glazura s-a răcit, fiecare din cuburi se scufundă în sirop (să fie uns pe toate părțile). Apoi se tăvălește imediat prin nucă de cocos (sau nucă măcinată). Se pun pe o farfurie să se usuce glazura.
iuliacm spune:
Yam-Yam excelenta aceasta prajitura! Si eu am reteta dintr-o carte si se numeste"Prajitura congoleza" Usor de facut, ieftina si buuuuna!
Nu stiu exact reteta , dar blatul este ca la TAVALITA (otau) iar glazura ca la COCOS ( Milia)
Iulia
petra spune:
Mai fetelor,
Buna tare aceasta prajitura careia eu ii zic "Cuburi" , imi placea la nebunie dar in luna noiembrie2033 mi-am ajutat o pritena si am facut eu prajitura aceasta pentru o nunta. Cam 450 de bucati, pe care le-am trecut prin mana si drept sa va zic, nu cred ca o sa o fac degraba aceasta prajitura! Daca mai vrea cineva pot scrie aici reteta.
simonaM spune:
quote:si eu tot cuburi cu nuca ii spun...dar din pacate nu am facut-o inca.dar promit ca o sa scriu reteta.mona78
Originally posted by petra
Mai fetelor, Buna tare aceasta prajitura careia eu ii zic "Cuburi" , imi placea la nebunie dar in luna noiembrie2033 mi-am ajutat o pritena si am facut eu prajitura aceasta pentru o nunta. Cam 450 de bucati, pe care le-am trecut prin mana si drept sa va zic, nu cred ca o sa o fac degraba aceasta prajitura! Daca mai vrea cineva pot scrie aici reteta.La toti numai bine!