Tata...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucamatei spune:

Dragele mele,

Raspund si eu la subiect pentru ca de citeva zile bune am avut o revelatie...in ceea ce priveste relatia mea cu tatal meu. L-am iubit foarte tare si m-am simtit apropiata lui mai tare decit de mama, desi ii iubesc pe amindoi la fel, pentru ca am simit ca suntem cumva suflete pereche. Intotdeauna parca eu il aparam de tot ce era mai rau, ii dadeam bani de la pusculita ii tricotam fel si fel si ma ingrijeam de el.Tata a fost investigat de securitate cu perchezitii si probleme, deci noi nu am avut o copilarie prea calma.S-a certat foarte des cu mama, se si bateau, deci imi aduc aminte ca am suferit. Apoi au vrut sa divorteze, eu si sora mea ne-am impotrivit, dar mai bine era cind eram mici ca inevitabilul tot s-a produs. Dupa revolutie am dus-o mai bine, el ne plimba pe la Budapesta , ne cumpara tot felul de prin tarile straine unde umbla, ne-a dus si la New York in 1990 cind aveam doar 15 ani. Eu nu am fost prima in clasa, dar printre primii cinci eram mereu. El cred ca ar fi vrut o fata mai ambitioasa si desi eu eram, tot nu era suficient cit de buna eram. Apoi el a inceput sa umble cu alte femei, eu cu baieti si incet, incet relatia noastra a devenit aproape inexisetenta. Parintii mei au divortat cu mare scandal in 1993, dupa ce el statuse 1 an in Japonia unde a facut un copil , o alta fata cu alta femeie, fata e nascuta in 1992.
Au divortat iar tot ce mi-am dorit eu este sa inlocuiesc dragostea lui cu a unui alt barbat nororcul meu a fost ca l-am gasit pe Billy pe care l-am cunoscut la 16 ani si cu care m-am casatorit la 21. Am plins la 18 ani ca nu eram maritata si nu aveam familia mea. Mama si sora erau si ele triste si am avut si 3 slujbe ca sa pot face rost de bani pentru noi 3. Tata, desi bogat de pe-acuma, s-a recasatorit a 2 oara, cu una dintre cele mai bune prietene ale mele, au un baietel de 6 ani. A fost anul trecut foarte bolnav si am zis ca mor de durere dar acum e bine, are un post politic foarte important. Noi doi probabil nu vom mai avea niciodata ce am avut. Eu saptamina asta mi-am dat seama ca tata a plecat acum aproape 14 ani, iar eu tot mai sper ca el sa vina sa se ocupe de noi. Nicidecum, nici un telefon, sau un cuvint de lauda, nimic, decit indiferenta...desi il iubesc enorm, m-am hotarit sa imi vad de viata mea, de sotul meu si copiii mei si sa il pun pe el pe un plan secundar. Sper sa fie sanatos si sa aiba multi ani inainte, dar nimic nu se poate compara cu un abandon de genul asta...Imi pare foarte rau, dar viata este asa cum e...Oana...un om totusi foarte bun, dar luat pe cai negre...

oana olson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

Pentru mine TATA reprezinta fiinta pe care o iubesc foarte mult. Si mama si tatal meu sunt niste oameni minunati si ii multumesc Domnului ca ii am ca si parinti. Si ei ne iubesc mult, pe mine si pe fratele si sora mea. Spre deosebire de mama care este o fiinta sensibila si cu un suflet cald tata este un om mai serios, calculat, increzator in el. El ne spunea cand eram la scoala, invatati, invatati copilasii mei ca sa va fie bine in viata si sa nu suferiti.Eu fiind cea mai mare am luat si multa bataie pentru ca nu ma descurcam la matematica. Mie imi placeau alte materii la care invatam cu drag dar pentru tata matematica era pe primul loc. Chiar daca a fost sever cu mine stiu ca tot ceea ce a facut a facut din dragoste si pentru binele meu. Il iubesc enorm de mult asa cum este el si nu asi vrea sa am un alt tata. El este cel care ma ducea la patinoar dupa ce se intorcea de la lucru, si mai ales dupa ce imi verifica temele. El este cel ce se plimba cu noi afara si ne ducea la film. El este cel care s-a puns in genunchi cu lacrimi in ochi in fata unei doamne doar ca sa ma ajute sa am un acoperis deasupra capului in anul trei de facultate. Tata este un om modest, care nu a fost nu este si nu cred ca va fi vreodata bogat din punct de vedere financiar dar este un om in care D-zeu a pus din plin bunatate. Imi amintesc si acum momentele in care tata a primit in casa la masa lui oameni straini pe care i-a vazut pentru prima data in viata lui, le-a dat un adapost( chiar daca era pentru putin timp) si s-a ingrijit ca sa le fie bine fara sa astepte nimic in schimb. Sunt mandra ca am un asemenea tata. Am avut multe de invatat de la el. Il rog pe D-zeu sa-i dea sanatate si sa-l ocroteasca si astept cu nerabdare momentul in care vom reusi sa mergem in tara, macar in vizita, ca tatal si mama mea sa-l poata tine in brate pe singurul lor nepotel.
Sunt un om fericit caci am parinti deosebiti.

D-zeu sa-i binecuvanteze pe parinti si pe copii.

Cami si bebeul David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Despre tatal meu ce pot sa mai spun acum?
L-am iubit tare mult dar nu am stiut sa-i arat.
Acum sunt trei luni de cand pasii mei se indreapta, in fiecare Duminica, catre un mormant la care plang si ma intreb de ce Dumnezeu mi l-a luat atat de devreme.

Mirela, mamica de Andreiut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Imi pare tare rau pentru tine, mirelam...Intr-adevar, este tare dureros sa ai in suflet regretul ca nu i-ai aratat ca il iubesti...Dar incearca sa te gandesti ca el, de acolo, de sus, vede cat de tare il iubesti si se bucura...
camiT, ai mare dreptate...E adevarat ca un om bun se poate schimba in orice clipa...ce e mai dureros este ca este tatal tau acest om care s-a schimbat...Este poate mai rau decat daca ai sti ca a plecat pe lumea cealalta...Asta pentru ca e, dar pentru voi nu e...Imi pare rau!

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Scuze, camit, raspunsul era pentru lucamatei:E adevarat ca un om bun se poate schimba in orice clipa...ce e mai dureros este ca este tatal tau acest om care s-a schimbat...Este poate mai rau decat daca ai sti ca a plecat pe lumea cealalta...Asta pentru ca e, dar pentru voi nu e...Imi pare rau!
Iar pentru tine, camit, nu pot sa-ti zic decat ca ma bucur tare cand vad ca ai noroc de parinti buni, cum am si eu...Si asta e valabil pentru toate fetele care sunt ca noi...

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Cred ca tata e la fel de important ca si mama in viata noastra.Ma bucur ca inca ii am pe amandoi in viata si ii multumesc lui Dumnezeu pentru ei.Chiar azi m-a sunat tatal meu (eu stau in Arad si ei stau in Bihor)si m-am bucurat foarte mult ca l-am auzit.Baietelul meu Dragos de 1 an si 10 luni toata ziua vorbeste despre "bubu"(adica bunu).

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Tata si mama sunt parintii mei in primul rand. Desi nu au avut bani cat sa ii intoarca cu furca au facut ca noi sa nu ducem lipsa de nimic. Tata e persoana care si acum cand are bani ma ia de mana si ma duce in magazin sa imi cupere o "rochita frumoasa". Pentru mine conteaza foarte mult am multe de povestit despre ei, despre amandoi. Tata e un om atat de interesant cu o viata nemaipomenita care a facut subiectuk cartii pe care o scriu acum. El m-a incurajat sa fac asta . Mama, tata va iubesc si ii multumesc lui Dumnezeu ca existati si ca sutneti parintii mei.

aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Acest subiect a stors lacrimi de la mine, pentru ca trebuie sa vorbesc de tatal meu la trecut, deoarece de 15 ani nu mai este printre noi, dar sunt sigura ca atunci cand imi este cu adevarat greu imi face bine sa ma gandesc la el, la fel cum m-ar fii incurajat el. Mai am o sora si ne iubea pe ambele de numai putea, dar eu eram favotita lui pentru ca eram mai sotioasa si mereu pusa pe surubauiala si mestereala. Daca el facea ceva pe afara, trebuia sa fiu si eu prezenta, daca batea un cui, trebuia sa bat si eu. Ziua cand a murit a fost ce-a mai neagra zi din viata mea si asa v-a fii mereu. De multe ori plang in amintirea lui pentru ca am impresia ca daca el traia multe lucruri ar fii fost altfel, mult mai bine puse la locul lor. Intotdeauna l-am considerat pe tatal meu stalpul casei, cu toate ca mama este mai bataioasa. Oriucm ma rog la D-zeu sa-l odihneasca in pace si pe mama mea sa o tina sanatoasa cat mai mult, pentru ca merita!

Mergi la inceput

ai dreptate, oanacretu, este mult mai greu pentru mine sa accept ca pentru el nu mai contam asa de mult, caci cumva s-a fofilat de responsabilitati, pentru ca mama tipa la el...dar copiii, copiii nu au nici o vina , iar el nu a stiut sa ne separe pe noi de mama...asta e, a mai spus cineva pe forum, ca in general, barbatii care se recasatoresc cam uita de copiii din prima casatorie...Oana

oana olson

Mergi la inceput

ai dreptate, oanacretu, este mult mai greu pentru mine sa accept ca pentru el nu mai contam asa de mult, caci cumva s-a fofilat de responsabilitati, pentru ca mama tipa la el...dar copiii, copiii nu au nici o vina , iar el nu a stiut sa ne separe pe noi de mama...asta e, a mai spus cineva pe forum, ca in general, barbatii care se recasatoresc cam uita de copiii din prima casatorie...Oana

oana olson

Mergi la inceput