Rulade!!

Rulade!! | Autor: Idora

Link direct la acest mesaj

Rulada cu branza

1/2 margarina, 4 linguri faina,sare, cca 250 g branza (cas), 1 pahar cu lapte,4 oua, 150 g smantana.

Se pune pe foc laptele cu 4 linguri faina, sare si cam 2 linguri cas si cand se ingroasa se pun 4 galbenusuri.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma si se toarna intr-o tava tapetata.Se tine la foc mic 25-30 minute.
Se scoate, se rastoarna pe un servetel umed, se ruleaza cu servetul ca sa i se dea forma si se lasa 2-3 minute dupa care se desface, se unge cu 150 g smantana si 200 g branza (cas).Se ruleaza din nou, se unge deasupra cu unt si se mai presara cas.Se da la cuptor 10 minute, la foc incet.
Se serveste calda!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Rulada cu parizer

150 g cascaval, 100 g parizer, 1 cutie ciuperci, 3 cepe calite, gogosari, masline tocate, verdeata, 4 oua,1 lingurita bicarbonat stins cu otet,sare.

Se unge tava si se tapeteaza, se toarna amestecul si se lasa la copt pana se rumeneste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Rulada cu foi Lica

Crema:
I. 100 g biscuiti razuiti opariti cu 100 ml. apa, 5 linguri zahar si 1 lingura cacao sau ness.
II. 1 galbenus, 5 linguri zahar, 1/2 margarina,100 g nuca de cocos, 1 vanilie.

Foile Lica (doua) se umezesc cu carpe umede (5 min.)
Peste prima foaie se pune prima crema si peste a doua foaie, a doua crema.
Se ruleaza, se inveleste in celofan si se baga la congelator 1 ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

wow ce de bunatati pe aici.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

Rulada cu banane
Foaia 1: 250 g biscuiti normali (populari), 1 cana cu lapte, 50 g cacao, mirodenii si zahar cat vreti de dulce sa fie. biscuiti maruntiti prin masina se amesteca cu laptele, cacao si zaharul
foaia 2: 1 pachet unt (margarina), 200 g zahar pudra, 250 g nuca macinata, zahar vanilat. Se freaca untul cu zaharul pana ce iese o pasta fina. se adauga nucile
2 banane
se intinde pe ceolofanul presarat cu nuca de cocos, prima foaie (cea neagra),apoi crema de unt si la urma cele 2 banane. se ruleaza si se da la rece.
sper sa va placa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Buna,Alehiem te rog spunem cum se pun bananenele asa intregi in mijloc peste creme si se ruleaza sau se taie bucatzi?
Numai bine!


Fabya
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

quote:
Originally posted by Fabya

Buna,Alehiem te rog spunem cum se pun bananenele asa intregi in mijloc peste creme si se ruleaza sau se taie bucatzi?
Numai bine!


Fabya
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos



da, bananele se pun intregi peste creme si apoi se ruleaza. pentru ca atunci cand se taie sa ramana bucatele rotunde de banane in mijloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Rulada cu mere

300 g faina, 100 g unt, 150 g zahar, 600 g mere, 3 g scortisoara, 1 ou, 100 ml lapte, 15 sare, 60 g stafide.

Din faina, unt (30 g) si lapte se face un aluat la care se adauga putina sare.Se framanta bine, se bate cu sucitorul si se lasa 15 min. acoperit cu un vas cald.Se face o foaie de aluat, se intinde cu mana spre a subtia, se pun merele curatate de coaja si samburi, taiate felii, amestecate cu stafide si zahar.Se ruleaza, se unge cu unt si se pune in tava tapetata cu unt.Se da la cuptor 30 min. si se serveste
calda cu zahar pudra si scortisoara pisata deasupra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

mamaaa ce de rulade.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Rulada cu sunca

6 oua
250 g sunca
200 ml smintina
100 g faina
200 g unt
50g cascaval ras
1/2 lingurita sare

Mod de preparare: Se unge cu margarina solida si se tapeteaza cu faina o tava mare de cca 28/45 cm. Albusurile se bat spuma tare, se adauga galbenisurile, 100 g unt topit dar rece, si se amesteca usor cu telul de 4-5 ori. deasupra se presara cu toata faina amestecata cu sarea, se amesteca tot cu prin rasturnare, de 9-10 ori apoi se desarta de-a lungul tavi se adauga compozitia si se niveleaza. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu. Nu se deschide timp de 15 min, in care timp foaia se intareste bine si se rumeneste putin. Se scoate tava din cuptor si cu lingura se pune sunca amestecata cu smintina, in mai multe gramezi care se intinde apoi cu dosul linguri, dupa aceea se introduce din nou tava in cuptor unde se lasa 10 min. Dupa ce se scot din cuptor, tava se tine inclinata putin in fata noastra si, cu lama unui cutit se incepe rularea foi de sus in jos lasind-o sa cada pe un platou daca este nevoie ruloul se taie pentru 2 rulouri mai mici. Se stropeste cu restul de unt fierbinte, se presara cu cascavalul rassi se serveste imediat fierbinte. Ceea ce a ramas se poate reincalzi la cuptor sau se serveste rece.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

idora,pai tu mai scapat de mincarurile de paste...am sa fac din ruladele tale.suna yami-yami.daca mai ai ceva mai scriene aici niste mincaruri...orcum ne sunt tare bune si de ajutor pe sarbatori.mona78

Mergi la inceput