Buna fetelor!
Sotul meu pleaca pt 1 luna si jumatate la un curs in Australia, la Sydney.
Cei care locuiti acolo, puteti sa ma ajutati cu niste informatii practice despre cat de scumpa este viata acolo?
Iata ce i s-a oferit lui: o sa aiba un apartament inchiriat si (el a cerut, sa vedem daca i se va da) 75 $ australieni/zi - diurna.
Credeti ca se poate descurca cu ei?
Este tare departe si n-o sa vina acasa decat la sf perioadei, asa ca as vrea sa plece pregatit..
Cum este vremea in perioada martie-mai?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Nu-s direct informata despre nivelul cheltuielilor in Sydney/Australia, dar stiu ca dolarul australian este cam la acelasi nivel cu dolarul canadian. Judecand dupa faptul ca atat Canada cat si Australia sunt sub "fusta" reginei, merg pana acolo incat sa cred ca nu-i mare diferenta intre costul vietii canadiene si cel australian (eu stau in Toronto, deci tot un oras mare ca si Sydneyul), mai ales ca ambele sunt orase mari.
Cu 75$ australieni pe luna, considerand ca locuinta este deja asigurata, se poate trai lejer. 75$ x 30 = 2250$/luna. Dupa mine e cat un salariu mediu. Sa ai diurna cat un salariu mediu si fara sa platesti chiria este foarte bine. Banuiesc ca salariu ii este platit separat.
Sincer, daca similitudinea mea cu Toronto este reala, se poate descurca lejer si cu 50$/zi. Daca sefii de la firma nu-i cer sa justifice diurna, atunci va putea pune si ceva de-o parte... he, he, he
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Daca nu plateste chirie din banii astia nu va avea probleme. Primeste 75 aud/zi lucratoare sau in fiecare zi? Oricum va fi intre 375 si 525 aud/sapt, daca trebuie sa plateasca el cazarea este mai greu dar nu imposibil, poate gasi o camera intr-un apartament cu studenti undeva la 100 aud/sapt si se descurca cu restul.
Ok, multumesc. Deci se pare ca se poate descurca fara probleme cu banii astia, avand cazarea asigurata.
Despre vreme ce puteti sa-mi spuneti?
Multumesc inca o data.