HSG la Pantelimon

HSG la Pantelimon | Autor: Kikib

Link direct la acest mesaj

Sunt la fel ca si multe dintre voi o aspiranta la rolul de mamica .
Ma bucur ca existati si desi nu am postat pana acum, am citit si am trait alaturi de voi...
Si noi incercam de mai bine de 1 an sa facem un bb, dar nimic. Am dat peste medici care nu isi merita numele de medic, am facut tratamente, dar nimic.
Am ajuns in final pe maini bune si urmeaza sa fac o HSG la Pantelimon. Tin minte ca a existat mai demult un subiect postat pe aceasta tema, dar nu il mai gasesc.
Ma puteti ajuta cu mai multe informatii, sfaturi?

Va multumesc,
Kiki

Raspunsuri

Inceputul discutiei Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Sa iti iei cu tine un halat si o pereche de papuci de casa pentru ca la radiologie nu intri cu hainele de strada. Si, foarte important, vata mai multa.
Stii in ce consta? Poate ca da, dar iti mai spun o data. Ti se injecteaza un lichid sub presiune care intra in uter si pe trompele uterine apoi ti se face o radiografie normala. Substanta care ti se injecteaza are rol de substanta de contrast. Metoda are rol si de tratament pentru ca desfunda trompele si de diagnostic pentru ca se vede ce e cu trompele. Totul dureaza cca 20 minute. Acum sa vorbim despre durere! Eu am avut niste dureri infernale, mi-am simtit trompele! Durerea a cedat dupa cca 30 minute. Am uitat sa-ti spun ca te vor interna in spital, asa ca sa iti iei buletinul, adeverinta de salariat de la serviciu si, daca ai, carnetul de asigurat. Dupa interventie eu m-am odihnit 20 minute in pat si apoi am plecat acasa. M-a mai durut burta vreo 2 zile, dar am fost asa de ocupata la birou ca nici nu m-am gandit prea mult. Vata iti trebuie pentru ca va curge substanta injectata si niste sange, dar nu foarte mult.Sunt fete care nu au simtit durere mare, doar ca in perioada menstruatiei. Depinde de organism. Eu iti doresc sa nu te doara!
Altceva, ce sa iti mai spun? Bafta multa si tine-ma la curent!
A! Sa iti spun si de bani : la doctor poti sa dai intre 300.000. si 500.000. lei, la asistenta care are grija de tine 100.000. lei si la radiolog 100.000 sau 200.000. lei. Dar probabil ca stii deja despre ''taxe''.
Bafta multa si sa auzim de bine! Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankka13 spune:

buna .am facut si eu hsg la pantelimon in 2 februarie .era o zi de luni si mi s-a parut o nebunie .se spune ca lunea e mai aglomerat .m-am nimerit si eu pe acolo si nu prea stiam ce sa fac ,dar sa nu-ti faci probleme ca te lamuresc asistentele .a venit o asistenta tanara si mi-a zis :dai 300 la medic 300 la ginecolog 100 la fata care te duce pana la radiologie si 100 mie .cam asa a decurs .a fost draguta si mi-a si schimbat 500 in marunti .:)
la r dai cat consideri .unii dau 5500 altii 1000000 ,dupa buget .altii dau si mai mult .calculand totul capa la cap te costa exact ca la medsana .pe mine m-A costat chiar mai mult dar asta e .acolo m-a trimis r acolo m-am dus .bafta multa .sa iei un piafen inaine sau un scobutil .eu nu stiam la vremea aia si am regretat enorm deoarece m-a durut rau de tot .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kikib spune:

Va multumesc mult de tot, raspunsurile voastre chiar m-au ajutat.
Sincer, eu sunt o fire mai "emotiva" si tot timpul ma stresez inainte de ceva, chiar si de dentist :-)
Mai am si eu 2 intrebari:
- Mie mi-a trecut menstruatia, dar mai am usoare pete maronii - o fi vreo problema?
- Piafenul il pot lua daca am tensiunea mica (si cu cat timp inainte as putea sa il iau)

Multumesc si de urari. Sper sa nu doara, dar singurul gand este ca poate imi desfunda trompele si asa o sa vina si la noi bb...
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Si eu am facut HSG si nu m-a durur aproape deloc ... eu cred ca durerea este in functie de starea trompelor - daca sunt desfundate nu doare deloc, daca sunt partial infundate doare putin, daca sunt infundate probabil ca doare mai mult.
Eu m-am dus acolo paralizata de frica si mi-am luat toata ziua aceea ziber de la serviciu fiind sigura ca nici sa merg nu o sa mai pot. Procedura a fost descrisa mai sus foarte bine . Am simtit o presiune mare in burta insotita putin de durere dar absolut suportabila ... cand a inceput sa ma doara din ce in ce mai tare am spus si doctorul s-a oprit ... daca as fi stiut in ce consta opratiunea poate as mai fi rezistat putin ca sa desfunde tot pe acolo. Rezultatul HSG-ului meu a fost - o trompa buna si un complet infundata.
Dupa ce am iesit de la analiza nu m-a mai durut absolut deloc si nici nu mi-a curs sange - m-am intors chiar la serviciu.

Eu zic ca important este sa stii in ce consta procedura ...

Mergi la inceput