Roma....sugestii?
Buna dimineata, dragelor (si dragilor),
In curind imi voi sarbatori ziua de nastere si al meu iubit sot mi-a oferit cadou 4 zile la Roma. Sunt foarte incintata si am in minte zeci de idei despre biserici, manastiri, muzee pe care sa le vizitam... insa e prima data pentru noi cind mergem la Roma, asa ca tare m-as bucura daca voi ati putea sa imi dati sugestii referitoare la restaurante romantice, magazine deosebite, eventual expozitii in perioada aceasta...
Orice sfat e binevenit...
va doresc o zi la fel de insorita ca a mea !
Raspunsuri
dana7mi spune:
un cadou minunat... felicitari
Italia este o tara frumoasa, sunt posturi minunate si pline de istorie si nu in ultimul rand se mananca extraordinar :-)
poti sa vizitezi si forumul www.rom-it.com este situl romanilor din Italia.
Calatorie placuta si bun divertisment!
A_Iulia spune:
Ce frumos cadou, Iris!
Noi am fost asta-vara in Italia; la Roma tot 4 zile am stat...
Nu am idee de restaurante romantice (am exagerat in capitolul cultura si civilizatie...) dar daca vrei alte detalii...cu placere!
Distractie placuta!
Adina+BB38W
Iris2002 spune:
Va multumesc pentru raspuns...
O sa ma uit pe pagina romanilor in Italia, poate ma ajuta ei cu ceva idei...
Adina, sigur ca nu ma intereseaza exclusiv restaurantele si magazinele, ci absolut orice sugestie, ce ti-a placut, ce nu ar fi trebuit sa vizitezi (adica te-a dezamagit), orice informatie e binevenita...de exemplu, e usor de circulat cu metroul(in Paris, Barcelona, Madrid, a fost superusor de ajuns la toate atractiile turistice)?
Noi vom locui intr-un hotel, pe jumatate e inca manastire,(arata nemaipomenit in poze!) din secolul XVII, aproape de Colosseum...
dana7mi spune:
In Italia cu mijloacele de transport se circula destul de bine, dealtfel pentru vizitat Roma, se recomanda mersul pe jos si mijloacele de transport in comun.
danab spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=9936&whichpage=1
Dani, aici au mai discutat fetele despre Roma. Mai cauta si tu tot pe forum cu cuvintele "italia, venetia" si o sa mai gasesti ceva info. Succes.
Te pup, Dana
milenadinu spune:
Da, la Roma se circula foarte bine cu metroul dar poti sa mai mergi si pe jos daca ai chef, cateodata distantele sunt insa maricele. Ce nu mi s-a parut ca merita efortul si entuziasmul , a fost Piata Spania, nu stiu poate eram si prea obosita.Imediat langa Colosseum este Forumul Roman,acolo la Arcul de Triumf vei vedea reprezentate figurile dacilor invinsi dar niciodata cu capetele plecate.Apoi, Fotana di Trevi e mai frumos daca te duci sa o vizitezi noaptea, da mai romantic.Noi am fost vara si ne petreceam serile de preferinta in Piata Navona,unde mie imi placea intotdeauna sa comand o cupa de fragolino, un vin spumos cu gust de capsuni absolut delicios.Si bineinteles nu uita de Vatican, ai grija cum te imbraci ca nu aveti voie in pantaloni scurti (dar pe vremea asta nu cred ca e cazul )sau cu fusta foarte scurta sau femeile cu bratele goale.In rest, distractie placuta
maaria spune:
mi-e greu sa-ti spun ce sa vezi mai intai. toata italia este un muzeu in aer liber. sa nu ratezi Piazza della Repubblica, Palatul Quirinale (fost palat regal, acum rezidenta presedintelui tarii), Piata Traian, Piazza Venezia cu monumentul regelui Victor Emanuel al II- lea si Palatul Venezia, Pantheonul, Capitoliul si Forumul Roman, Colosseum-ul, Castelul Sant’Angelo, Piazza Navona, Catedrala Trinita dei Monti, Fontana di Trevi(sa arunci ban aici ca sa te mai duci si alta data, la mine a functionat:)) ), Vaticanul , “cetatea sfanta”- muzeul, gradinile si basilica San Pietro cu miraculoasa Capela Sixtina pictata de Michelangelo.
Sa savurezi pe o terasa un cappuccino si un corneto.
cumparati-va o harta si la explorat cu voi ca asa sta bine oricarui turist.
timpul sa tina cu voi...si astept impresiile:)
maria
Iris2002 spune:
Multumesc mult pentru idei, fetelor...
Cred ca vom merge si pe jos, dar vom folosi si metro-ul si eventual alte mijloace de transport. Am inteles ca se poate cumpara abonament pe toate mijloacele de transport pentru o saptamina...
Si...sigur ca voi veni cu impresiile, insa plecam peste trei saptamini, pe 5 martie...
dana7mi spune:
sunt biletele zilnice la 4 €(se circula pe toate liniile urbane 24h), bilet turistic la 11€ ( se circula trei zile si trebuie sa respecti anumite reguli), si mai este o carte saptamanala 16€(circuli 7 zile)
mai multe informatii:
http://www.atac.roma.it/