Viata in Germania (2)
Raspunsuri - Pagina 8
cristinacsa spune:
quote:
Originally posted by roxanak
Multumesc Cristina ptr. raspuns. O sa merg si o sa intreb la gara ce si cum, poate gasesc ceva pe internet, vreo informatie utila pe situl "cailor ferate" de aici (Die Bahn). Mai nou, de frica sa nu o trimita inapoi, mama s-a hotarat sa-si faca asigurare medicala doar ptr. cinci zile la dus si cinci la intors, dar vroiam sa o scutesc de banii astia. Cred ca cea mai buna solutie ca sa scapi de frica vamesilor e sa aiba o asigurare de cinci zile ptr. aratat la vama si o asigurare pe restul perioadei ptr. linistea sufleteasca ca e asigurata medical. 80Euro nu mi se pare scump ptr. noi, dar ptr. mama cred ca ar fi catastrofa (aproape cat pensia ei). Inca o data multumesc mult de info.
Roxana si Lucia Valentina (26.05.02)
Mama mea isi face asigurare pe 5 zile(va avea 500 euro la ea) si inca una pt restul perioadei.
Cristina
--
http://cristinacsa.bei.t-online.de
vikinga spune:
Mama nu va sta mai mult de o luna ca e fitzos tata, cum dom'le sa stea singur asa mult, ma enerveaza chestia asta, dar asta e...Si mai am si un ciine care e lesinat fara mama. Si nu am sa fac invitatie, mai ales ca tre sa merg la biroul pt straini care e intr-un orasel pe land. Si cum tre sa merg personal acolo, e cam greu si nici sotzu nu poate. Totusi am intrebat chiar azi la Atlasib si mi-a zis ca daca are bilet de vacanta(eu am posibilitatea sa-i fac bilet din asta cum ca a platit si cazare si masa pt o luna, adica ce dom'le mama n-are fatza de Sylt, ii fac chiar rezervare nu la camera single ci la suite, scriu acolo ca a platit nu stiu cite mii de €, na! sa moara nemtii). Si asigurarea o va face pt zilele care arata pe biletul de vacanta si-si mai face inca una pt alte 2 sapt. Dar o sa o faca tot in Ro, ca astia aici pe isula nu au mai nimic pe aici. Asa e asigurarea e foarte importanta sa fie!! Am totusi o stingere de inima apropo la ce mi-a zis fata de la Atlasib cum ca nu ar avea nevoie de bani daca are bilet de vacanta, pt ca at cind am vb cu ea parea cam zapacita, asa parca se grabea, nu stia cum sa scape mai repede de mine la tel. Totusi am sa-i trimit si bani sa aiba sa arate la vama sa fiu mai linistita, ca daca o dau afara din autocar prin Austria sau nu stiu unde, mama sigur se pierde pe acolo... Dar cica ii e frica sa mearga cu asa suma dupa ea, dar eu nu cred ca e periculos. Cred ca sunt oamnei obisnuiti pe autocar nu golani, nu-i asa?E buna ideea sa-i sun sa interb pe unde sunt ca sa-mi organizez timpul. Cristina chiar daca vin cu masina, mare brinza nu pot face ca si masina tre sa o pun in tren ca sa ajung aici, deci depind absolut de tren. Si nici nu prea pot circula cu permisul meu, ca au trecut de mult cele 6 luni, asa mai ma risc eu pe aici pina la market pe stradute mai ocolite dar pina in Ham burg nu prea se poate. Ma gindeam sa innoptam in Hamburg, asta daca ar ajunge la 11 noaptea cum au spus. Fetele care stiti cum arata autogara in Hamburg, cam pe unde e? Cit de departe de gara Altona este? Si daca e sa trebuiasca sa stau sa astept pe acolo, am unde sa stau si eu la un suc ceva? Sau totul e inchis noaptea?Vikinga& bb Aldohttp://community.webshots.com/user/vikinga109
cristinacsa spune:
quote:
Originally posted by vikinga
Mama nu va sta mai mult de o luna ca e fitzos tata, cum dom'le sa stea singur asa mult, ma enerveaza chestia asta, dar asta e...Si mai am si un ciine care e lesinat fara mama. Si nu am sa fac invitatie, mai ales ca tre sa merg la biroul pt straini care e intr-un orasel pe land. Si cum tre sa merg personal acolo, e cam greu si nici sotzu nu poate. Totusi am intrebat chiar azi la Atlasib si mi-a zis ca daca are bilet de vacanta(eu am posibilitatea sa-i fac bilet din asta cum ca a platit si cazare si masa pt o luna, adica ce dom'le mama n-are fatza de Sylt, ii fac chiar rezervare nu la camera single ci la suite, scriu acolo ca a platit nu stiu cite mii de €, na! sa moara nemtii). Si asigurarea o va face pt zilele care arata pe biletul de vacanta si-si mai face inca una pt alte 2 sapt. Dar o sa o faca tot in Ro, ca astia aici pe isula nu au mai nimic pe aici. Asa e asigurarea e foarte importanta sa fie!! Am totusi o stingere de inima apropo la ce mi-a zis fata de la Atlasib cum ca nu ar avea nevoie de bani daca are bilet de vacanta, pt ca at cind am vb cu ea parea cam zapacita, asa parca se grabea, nu stia cum sa scape mai repede de mine la tel. Totusi am sa-i trimit si bani sa aiba sa arate la vama sa fiu mai linistita, ca daca o dau afara din autocar prin Austria sau nu stiu unde, mama sigur se pierde pe acolo... Dar cica ii e frica sa mearga cu asa suma dupa ea, dar eu nu cred ca e periculos. Cred ca sunt oamnei obisnuiti pe autocar nu golani, nu-i asa?
E buna ideea sa-i sun sa interb pe unde sunt ca sa-mi organizez timpul. Cristina chiar daca vin cu masina, mare brinza nu pot face ca si masina tre sa o pun in tren ca sa ajung aici, deci depind absolut de tren. Si nici nu prea pot circula cu permisul meu, ca au trecut de mult cele 6 luni, asa mai ma risc eu pe aici pina la market pe stradute mai ocolite dar pina in Ham burg nu prea se poate. Ma gindeam sa innoptam in Hamburg, asta daca ar ajunge la 11 noaptea cum au spus. Fetele care stiti cum arata autogara in Hamburg, cam pe unde e? Cit de departe de gara Altona este? Si daca e sa trebuiasca sa stau sa astept pe acolo, am unde sa stau si eu la un suc ceva? Sau totul e inchis noaptea?
Vikinga& bb Aldo
http://community.webshots.com/user/vikinga109
Autogara, ZOB, e chiar linga gara mare, deci e ceva pina in Altona. Chiar in autogara e un MC Donalds, dar nu stiu ce orar are, dar banui ca e non stop.Oricume noua si frumoasa autogara.Las ca il pun pe sotul meu sa se uite ca tot merge sa o astepte pe mama.
Cristina si gemenutele
--
http://cristinacsa.bei.t-online.de
osolita spune:
Vikinga, din Altona pana la ZOB faci 11-12 minute cu unul din urmatoarele S-Bahnuri: S1, S31, S11 sau S3. Statia la care trebuie sa cobori e Hauptbahnhof iar pana la ZOB mai faci 1 minut(practic treci strada). Autogara o s-o recunosti imediat, e o constructie din sticla, cu un acoperis tot din sticla in forma de semiluna. Uite ca am gasit si o fotografie:
http://www.kulturkarte.de/impressionen/Seiten/ZOB%20Hamburg.htm
Nu mai stiu ce magazine sunt in statie, asa cum spunea si Cristina exista un Mc'Donalds deschis non-stop(presupun) dar mai sunt cu siguranta si altele, pe moment nu-mi amintesc.
Lauraa spune:
Vikinga, afla numarul de telefon mobil al soferului autocarului si suna-l sa-l intrebi cam cand crede el ca ajunge. Cat despre banii care trebuie aratati la granita,asta se intampla in ROMANIA, nu in Austria sau in alte parti.Odata ce a trecut de ROmania nu o mai intreaba nimeni de sanatate. Asa ca biletul de vacanta trebuie aratat la romani, sa moara ei de ciuda ca pe nemti ii lasa reci
Laura si papusica din burtik ( 29+ saptamani)
tinatache spune:
referitor la biletul de vacanta: s-au vazut cazuri in care biletele erau fictive, emise de catre agentiile din Ro si vamesii s-au prins de figura, asa ca nu te sfatuiesc sa-i faci voucher de mii de euro, ca sa nu dea de gandit. Fa-i unul normal, ca in orice vizita in Germania, camera single la un terif mediu. Parerea mea:)
Alta intrebare: fetele, voi cum va impacati cu apa de aici? eu am mainile mereu uscate si imi crapa pielea la incheieturi de la apa. Dau cu tone de crema dar cred ca nu am gasit crema potrivita. Cineva pe aici imi spunea de Eucerin dar inca nu am ajuns la ea. Daca nici aia nu e buna nu stiu ce sa ma mai fac ca uneori da si sangele de atatea crapaturi:(((
Cristina
Alina spune:
quote:
Originally posted by tinatache
Alta intrebare: fetele, voi cum va impacati cu apa de aici? eu am mainile mereu uscate si imi crapa pielea la incheieturi de la apa. Dau cu tone de crema dar cred ca nu am gasit crema potrivita. Cineva pe aici imi spunea de Eucerin dar inca nu am ajuns la ea. Daca nici aia nu e buna nu stiu ce sa ma mai fac ca uneori da si sangele de atatea crapaturi:(((
Cristina
Eu folosesc de vreo 3-4 saptamini Eucerin cu uree si mi se pare foarte buna dar trebuie folosiuta constant.Iti spun asta dupa ce am incercat si eu multe alte feluri.
Alina
vikinga spune:
Gata i-am facut rezervare la Euroline, pleaca din Ro pe 3martie. Cu Euroline e 255€ din Gl, iar cu Atlasibul era 265€. Deci si mai ieftin si mai bun. Am vb cu cineva de la Euroline din Hamburg si mi-a zis ca pot lua legatura cu ei fara probleme in ziua cind trebuie sa ajunga ca sa-mi pot organiza timpul. Mi s-a spus ca sunt sanse sa ajunga si mai devreme de 22.30, de ex cica ultimul autocar a ajuns la ora 19.oo. Si poate am si eu norocul asta sa prind ultimul tren catre sylt la 22.30. Mersi Osolita de fotografie, imposibil sa ratez o asa constructieCristina pt miini uscate incearca si tu sa vezi cum reactionezi la mandel öl, daca ai prin casa in caz de folosesti pt copiii. Eu asa am facut si vad ca si-a revenit piele numai dupa o sapt.Pupici:)Vikinga& bb Aldohttp://community.webshots.com/user/vikinga109
Mirunda spune:
VIKINGUTO, ATENTIE!!!!!
Nu stiu daca am inteles eu bine, dar te sfatuiesc sa ii faci mamei tale asigurare medicala pe TOATA perioada cat sta la tine, cu asta nu e de joaca...eu lucru in spital, si numai o zi de spital (pat-masa) costa vreo 4-500€!! Asta ca sa nu mai pui la socoteala cheltuielile medicale...Doamne fereste, nu se stie, nu zic de un infarct, dar cade naiba si face vreo fractura, ce trebuie operata -DOAMNE FERESTE!!! si platesti zeci de mii de euro! Daca am inteles gresit te rog sa ma ierti, am citit in graba ca imi fac bagajele, maine plecam la schi, asa ca sunt deja cu capul pe partie:-))
Referitor la asigurarile medicale, aveti grija, fetelor, unde si cum o faceti, sunt firme "fantoma" care nu au reprezentanta aici, si am auzit de multe cazuri de astea, cand nu au platit. De recomandat ori o firma de aici (de ex. ADAC), sau din Roamnia stiu de Tiriac ca sunt seriosi.
Cat despre bani, mama vine aici de 2x/an cate 3 luni, de fiecare data ii fac "Verpflichtungserklärung" la Kreisverwaltung, si niciodata nu a avut probleme, sau nevoie de bani.
Despre autobuze, si eu vi-l recomand pe Kessler, sunt seriosi si punctuali, in masura in care depinde de ei...in august insa am stat 12 (DOUASPREZECE) ORE cu Mara cu Kessler-ul in granita Ungaria -Austria, Mara a facut o toxiinfectie alimentara, eu nu am mai ajuns la timp la lucru, a fost un cosmar...mi-am jurat de atunci in barba...ca am terminat cu capitolul "autobuz" pe veci!!! Asa ca, Vikinguto, mai bine ia-ti o camera o noapte in Hamburg, ca nu poti sti 100% ca ajunge mama ta la timp, cat or fi soferii de seriosi si rapizi.
Va pup si abia astept sa va citesc cand venim de la schi!
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".