Ultima saptamana

Ultima saptamana | Autor: corina teo

Link direct la acest mesaj

Fetelor,
Am ajuns in mod oficial (dupa parerea doctorului) in ultima saptamana de sarcina. De fapt dupa calculele mele au trecut cam 41 de saptamani, dar nici dr. nici BB nu au aceeasi parere. Stau si astept marele eveniment de vreo luna si ceva si nu se intampla ceva. Ce semnale ati avut voi in zilele dinaintea nasterii ? Cum s-a declansat travaliul ? Si la ce trebuie sa ma astept ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

La noi a fost cu cantec dar, primul semn a fost ca s-au fisurat membranele si am inceput sa pierd f putin lichid(cu picatura), de se intrebau si medicii daca e lichid amniotic sau secretie.Apoi am eliminat dopul(dupa vreo 3 zile; dar eu faceam tratament sa mai pastrez sarcina pentru ca aveam 35 de sapt).Cand a debutat travaliul a inceput cu contractii puternice.Datorita succesiunii evenimentelor am mai pastrat sarcina 1 saptamana.Prietenei mele i s-au rupt membranele si a pierdut lichidul si a trebuit sa nasca de urgenta(in aceeasi zi)pt ca bb ramasese pe uscat si a intrat in suferinta(contractiile au fost provocate pt ca nu se declansau de la sine).
Deci, daca incepi sa pierzi lichid trebuie sa mergi repede la maternitate.Daca incep intai contractiile, mai ai ceva timp sa te aduni.
Sper ca ti-am fost de folos.Nastere usoara si bb sanatos!!!!!!
Cu drag,

Andreea & Octaveatza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voinea spune:

Eu am nascut la 36 de saptamani, dar ma mir si acum ca am putut sa duc sarcina atat de mult. Cand am facut 7 luni imi venea sa pup pe toata lumea pentru ca atunci stiam ca are sanse sa traiasca.
Mie mi s-a rupt apa si a curs putin, nici nu stiam ca e lichidul amniotic. Seara l-am sunat pe medic sa ma conving ca nu nasc dar cand m-a controlat... a zis "in seara asta nastem, in o ora jumate te intalnesti cu bb". In ziua aia ma plimbasem prin oras, nu avusesem nici o durere, desi toata luna a saptea avusesem contractii de credeam ca atunci nasc. Si cam asta a fost.

Adina si dragalasii ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

La mine in saptamana 39 am pierdut dopul gelatinos (la baie, am vazut cateva zile bucati mici din ceva gelatinos pe hartia igienica). Dupa cateva zile am inceput sa pierd lichid, dar putin cate putin ( gaseam chilotul ud). Abia dupa vreo 3-4 zile s-au declansat contractiile (dureri ca la ciclu, dureri de spate si in partea de jos), la inceput mai putin dureroase, apoi din ce in ce mai puternice.
La maternitate, s-a declansat si hemoragia, dupa care eu am intrat la cezariana fiindca nu aveam voie sa nasc altfel (mai aveam o operatie dinainte), dar as fi putut naste normal, caci aveam dilatatie mare.

Nastere usoara si bebe sanatos !
Stai linistita, stie bebe cand va trebui sa vina, iar tu iti vei da seama.

Daniela si puiul Oana Maria
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

offffffff..ca si eu imi pun aceleasi intrebari.Desi sint in saptamina 40..nu simt inca nici un semn..contractii foarte rar..si trec la fel de repede cum vin..in rest,nici pomeneala de dop,de scurgeri..oare cind o veni bebe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Rayuela, nu iti face griji. Eu am depasit termenul cu numai o zi. Insa in ultima saptamana eram tare agitata si ingrijorata. Am mers ore in sir, am urcat si am coborat pe scari si am mai facut si curatenie acasa. Bebitza nu se dadea dusa si pace.

In ziua in care se implinea termenul am fost iar la control. Colul era inca alungit si inchis. Medicul mi-a spus ca BB va veni cand vrea ea si este posibil ca travaliul sa se declanseze brusc.

Asa a fost! Travaliul a inceput chiar din noaptea respectiva, iar a doua zi dupa-amiaza bebitza imi plangea dulce in urechi.

Nu am avut nici un semn deosebit inainte, ba chiar ma simteam in forma. Parca sa fi simtit o vaga presiune in partea de jos a abdomenului cu vreo 2 zile inainte. Travaliul s-a declasat brusc in timpul noptii. A inceput cu contractii foarte slabe si neregulate, incat vreo cateva ore ma intrebam daca sunt contractii sau ba. Pe masura ce devin mai dese vei stii ca nasti (hi,hi, exact asta ma intrebam si eu - cum o sa imi dau seama). Nu stiu exact la ce sa te astepti si nici medicii nu stiu, pentru ca difera de la o nastere la alta. Eu am avut doar contractii (care sunt chiar asemanatoare durerilor la ciclu - atunci nu realizam, insa acum dupa ce mi-a revenit ciclul chiar imi dau seama ca asa erau). Poate sa ti se rupa apa sau nu. Poti sa vezi dopul gelatinos sau nu (eu nu l-am vazut si l-am pandit tare vigilenta).

Nastere usoare si refacere rapida! Astept neaparat vesti bune.

Pupici si numai bine.

Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Draga Roxana,multumesc mult pentru raspuns!!!Sper ca o sa vina bebe la timp..pentru ca deja nu mai am deloc rabdare,ultimele zile le simt ca pe toate cele 8 luni dinainte la un loc!!
Sanatate si toate cele bune
Elena

Mergi la inceput

Elena, Elena, vezi ca asa ziceam si eu! Si toti imi ziceau sa ma linistesc si sa savurez momentele, ca nu voi mai avea ocazia sa ma odihnesc. Asa e sa stii! Tare imi e dor de perioada sarcinii, chiar si asa greoaie si cu probleme! Puteam sa dorm cand si cat voiam, ma plimbam in voie...ehehe, o sa vezi tu.

Mai bine odineste-te acum. Stiu ce gandesti acum cand citesti ce am scris, dar astept neaparat sa imi raspunzi dupa ce nasti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Fetelor, ma bag si eu ca musca in ... lapte.
Nu lasati totusi sa treaca prea mult timp de la termen, fara a merge la doctor pentru a-si da cu parerea. Nu e cazul sa va speriati, poate intre timp ati si nascut, dar calitatea lichidului amiotic se deterioreaza in timp... Poate vorbesc prostii, dar puneti macar intrebarea aceasta medicului vostru ginecolog. Daca am aberat, stau cu capsorul aici, pentru castane...

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Roxana draga,te cred!!chiar acum vreo doua zile stateam cu al meu sot de vorba..si ne gindeam...ultimele zile de libertate..ne-am uitat unul la altul lung si ne-am spus:Ne mai vedem peste 20 de ani!
Adriana,inca nu am trecut de termen,sint in saptamina 40..dar cred ca o sa ma lase rau nervii daca depasesc limita..
Va pup
Elena

Mergi la inceput

Asa eram si eu acum o luna si jumatate. Tare ma regasesc in postura ta. Aceleasi trairi, aceeasi nerabdare.

Nu iti face griji legat de termen. Este un reper, nu e o data fixa. Cand eram si eu la fel de agitata, am dat peste un articol in care scria ca aproape 50% din bebelusi se nasc in saptamanile 40-42.

Legat de inducere...Si aici poveste lunga. Eu am nascut marti. In cazul in care nu as fi nascut pana la sfarsitul saptamanii, duminica ma internam pentru iducere. Probabil asa va fi in cazul in care treci de 41 de saptamani, din motivele mentionate de Adriana. Medicul tau va decide probabil sa mai faci o ecografie pana atunci.

In fine, sunt sigura ca intr-una din zilele urmatoare ne vei da vestea cea mare fara sa fie nevoie de interventii. Eu raman la opinia mea. Profita acum! Cu o seara inainte sa nasc am fost la film. A fost ultimul film pe care l-am mai vazut cap coada.

Pupici de la o mamica patita, care iti tine pumnii stransi. Nastere usoara!

Mergi la inceput