Fibrom uterin- infertilitate?!
Fetelor, e ceva ce ma chinuie de ceva vreme: am un fibrom uterin (de 7 mm)- in interiorul uterului. Am facut si HSG si histeroscopie -unde se vede clar. Prof.-ul la care am fost a zis ca sigur din cauza fibromului nu am ramas insarcinata de mai mult de 1 an de zile. Va trebui sa ma operez la Giulesti, (nici nu stiu cum o sa-mi fac intrarea acolo-va trebui sa jung la dr. Marinescu!!). Oare chiar asta a facut sa nu am ceea ce imi doresc cel mai mult ??
va pup,
Coco
Coco
Raspunsuri
Andreutza spune:
Am vazut la televizor pe Reality Tv o femeie care era insarcinata in ultimul trimestru de sarcina si avea un fibrom mult mai mare decat al tau.Era atat de mare ca il urmareau prin palpare pe abdomen ca sa vada daca nu era in calea copilului la nastere.Nu stiu mai mult dar poate iti este de folos.
Succes!
Andreea & Octaveatza
tlaura spune:
Coco, cu fibroamele nu e de glumit. Indiferent daca vrei sa faci un bb, sau nu, tot trebuie sa te operezi de fibrom. Stiu , e o veste proasta pentru tine, dar ele cresc, si mai devreme sau mai tarziu tot va trebui operat, numai ca cu cat este mai mare, cu atat operatia este mai dificila. Cat despre un bb, nici nu te gandi sa-l faci in situatia asta. Exista mai multe riscuri, de la avort spontan, pana la deformatii ale fatului din cauza fibromului.
Si eu am avut asa ceva, care din nefericire pentru mine, era neobservabil, nici un echograf nu il vedea, pentru ca era pe exteriorul uterului, nu in interior. Am facut o laparoscopie, pentru alte motive, si atunci doctorul a vazut fibromul, pe care l-a si operat. Dupa un an am ramas insarcinata, iar acum am o mandrete de baiat de 1 an si 4 luni. Asa iti doresc si tie, dar nu mai astepta.
Numai bine si... curaj!
Laura, mama lui Andrei
micky spune:
Inainte de a te opera incerca si cu tinctura de zmeur, am cicit pe prospect ca e buna si pentru asa ceva.
MadalinaM spune:
7mm e mic!
poate ai vrut sa spui 7cm!
la 7mm nu putea sa fie cauza de infertilitate!
ei spun ca zona in care e fibromul e mai ingrosata si acolo nu se poate face nidatia. 7mm e putin in comp. cu dim uterului. 7cm e deja mult! si in sarcina exista posib sa creasca...si... nu mai e nevoie sa continui!
Cei de la Giulesti spun ca au operat fibrom pe sarcina! si ca le-a reusit! dar riscurile sint mari....
Dupa op de fibrom va trebui sa nu ramii insarcinata cel putin 6 luni!
MadalinaM spune:
Vrei tu neaparat sa ajungi la Marinescu! Mai sint si alti dr buni in Giulesti!
Eu iti recomand pentru op pe dr-ul Ion! m-a operat si pe mine(fibrom 5cm). E f. grijuliu si apreciat.
Marinescu nu vine in fiecare zi la bolnav si e ocupat, un pic repezit... pe Ion, dimineata il poti gasi si oricum vine el la tine si te intreaba cum si ce fel! E foarte rau cind nu vine dr-ul la tine dupa operatie!
Oana_B spune:
Coco, am gasit o discutie despre fibrom:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=14598
Oana_B
coco spune:
Dragele mele,
nici eu nu stiu ce sa cred: am fost la Filantropia, acolo am facut histeroscopie si intr-adevar e de 7 mm acel 'iomiom' submucos- e un nodul pe care dl. prof. Pelinescu Onciul (la dansul am fost) mi-a spus convins ca acesta e cauza infertilitatii mele.
Am inteles ca doar la Giulesti mai exista acel aparat operator, am inteles ca e ceva care imi va aspira efectiv noulul (deci Doamne fereste de taierea uterului...).
Iar sa mai stau 6 luni ma prinde disperarea. Cum pot ajunge mai repede la Giulesti?! Draga MadalinaM , la dl. dr. Ion cum pot ajunge?!
Coco
valentinag spune:
Uite Coco daca te ajuta cu ceva iti dau nr. de tel de la cabinetul particular al dr. Ion:
3221983 are consultatii vinerea intre 16-20
Daca vrei poti da tel la Giulesti si intrebi cind il gasesti.
Valentina
coco spune:
Draga Valentinag,
multumesc mult pt. telefon-chiar imi convine la cabinet sa merg. (sunt din provincie...)
Multumesc de ajutor fetelor,
Corina
PS: Draga Aime,dc. fibromul e in exterior sigur nu da infertilitate. Nu stiu exact care e faza cu fibrom in interiorul uterului, dar se pare ca asta ar fi in cazul meu (chiar cu fibrom de dimensiuni asa mici). Nici eu nu-s convinsa, dar trebuie sa fie o cauza si la mine, ca ma prinde disperarea.
Coco