Passion ---Mel Gibson

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Io ma duc la film in dooj'de minuti, asa ca asteptati-ma cu recenzia.

Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

quote:
Originally posted by Garofitza

quote:
Originally posted by Adela P

Si eu vreau sa-l vad mai ales ca joaca si Maia Morgenstern de care mi-a placut dintotdeauna. Apropos, maine e invitata la The View daca va uitatati la showul asta.

Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Adela, maine adica 27 Febr./vineri? este la The View?

Cristina

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Da, Cristina, pe 27/vineri. Si am mai vazut-o si intr-un interviu la ET, dar prinsesem doar finalul. Asa o ciuda mi-a fost...

Andruska te asteptam cu impresii.

Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Mergi la inceput

Stai ca mi-s asa de spiciles, ca mai bine o las pe maine...Daca nici filmul asta nu schimba vieti.... atunci nu exista nici un altul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Hai nu pe bune?!

Pai spune atunci!!

Sa va povestesc , noi nu am mai fost la cinema (je & mi marido ) de ani de zile (de cind eram studenti). In ultima vreme am vazut tot felul de filme de pe Internet, inainte de a aparea chiar la cinema aici . Era mai cool asa . Ilegale. Evident insa nu cine stie ce calitate...

Insa pe asta vrem sa-l vedem , la cinema , sa dam bani si sa ajutam la prosperitatea unuia ca Gibson si sa punem umarul sa se apuce si altii sa faca asemenea chestii.
Ptr Brave Heart a luat Oscaruri multe , noi l-am cumparat si pe caseta, si cred ca pina acum , in timp, l-am vazut de 6-7 ori...Il iubesc pe Gibson

Aici va fi veni in aprilie si va fi tradus in olandeza , asa ca sotul meu va trebui sa stea aplecat catre mine si sa traduca de zor , ptr cda olandeza mea este muy muy deficitara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

http://edition.cnn.com/2004/SHOWBIZ/Movies/02/25/passion.wrap/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Vad zilnic la tv reclama filmului si ma simt coplesita de atita durere care a putu fi suportata de un om!
Aici va rula la cinema de azi,dar eu nu cred ca am taria sa vad acest film.A-ti auzit de femeia din America care a facut stop cardiac in cinema???
Pentru cine poate,vizionare placuta!

Theodora, Alexandros, Yannis
2 ani pe 03.Aprilie.2004.
http://community.webshots.com/user/theodorapap
Si aici mica mea familie:http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Theodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ferigutza spune:

Patimile lui Isus

Am ajuns la film oarecum pe neasteptate. M-a sunat o prietena si m-a intrebat daca vreau sa merg. Coincidenta..tocmai terminasem de discutat despre film cu sotul meu.(de regula nu stiu ce filme apar, sau trebuie sa apara). Deciza a fost rapida si s-a formulat in 2 cuvinte: venim, unde? Mai continui un pic preambulul ca sa va spun ca, inainte sa intru 2 lucruri mi-a spus sotul meu:1. nu te ashtepta la ceva "uplifting", 2. sunt descrise scene brutale, poate ai vrea sa consideri sa mergi cu masina proprie in caz ca vrei sa pleci.

SI acum filmul, sau mai bine zis parerea mea despre: Un film facut cu f putin dialog, surprinzator de putin, tinand cont ca m-a tinut incordata toate cele 2 ore. Putinele vorbe spuse sunt cele cunoscute din biblie. Brutal? o da. Uplifting? nu stiu cum sa clasific. Dar mi se pare ca filmul umple un gol. Cel putin pt. mine. De-a lungul vremurilor, imaginea mortii lui Isus a ajuns un pic stilizata, aproape ca uitam suferitza cutremuratoare. SUferinta fizica si morala(prietni, discipoli care il tradeaza, oameni care nu il cunosc il umilesc dincolo de orice limite inchipuite). SI filmul arata suferintele lui. Daca esti crestin..apoi asta s-a intamplat. Ne e greu sa urmarim. Sigur ca e brutal, dar probabil asa s-a intamplat. Pe parcursul filmului aparitia unui "charming" devil se adauga la suferintza morala a lui Isus. E acolo si il tenteaza. Adauga de fiecare data suferintei deja ajunsa pe culmi de neimaginat. Tendinta spectatorilor prieteni e sa planga si sa isi fereasca ochii de la imaginea lui insangerat...Mary plange, il fixeaza cu privirea, cand nu mai poate indura,isi fereste privirea de la imaginile cutremuratoare. SI apoi revine..e fiul ei, care nevinovat isi sacrifica viata in chinuri imposibil de suportat pt. orice om, ca sa salveze vietile altora. Greu de suportat...Pt. o mama..e de neinchipuit. SI Maia, precum am mai spus, nu spune multe vorbe, plange si il priveste, il urmareshte, cade, se ridica si iar alearga, il insoteste in lungul drum spre locul crucificarii.
Isus moare asha cum stim cu totii, la capatul unei agonii infricosatoare, se intreaba unde este Tatal lui ceresc..si apoi reinvie. Diavolul, in genunchi, striga, urla...oare e un strigat de invins? I hope so!

Cam asta sarbatorim noi in fiecare an de PASTI(stiu ca sarbatorim mai mult resurectia...dar deh, am nevoie de ceva efecte dramatice in concordanta cu povestea spusa). Sunt multi ani in care, daca nu vad un film care sa imi aduca aminte..ma gandesc mai mult la ouale rosii, drob si faptul ca stau comfortabil la masa cu familia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Fetelor mai cititi aici:
http://movies.yahoo.com/movies/feature/thepassionofthechrist.html
alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

http://entertainment.sympatico.ca/movies/features/passionofthechrist.html#

duceti-va pe la mijlocul articolului si veti gasi un link spre video-clipul interviului Maiei cand a fost in Toronto.

Mergi la inceput

Imi dau si eu cu modesta-mi parere...Una la mana, aici vuieste presa, pe orice canal de stiri dai, numai asta se discuta, impactul acestui film asupra diferitelor categorii de oameni. Eu am fost socata aseara sa constat ca la toate cele 4 sau 5 sali din cinematograful respectiv rula acelasi film, iar oamenii veneau, veneau mereu. Sala era plina, ca la filmele indiene din Romania pe vremuri, abia am apucat niste locuri foarte in fata.
Este o pelicula care mizeaza pe impactul emotional. Si totusi, desi cruzimea descrisa este asa de mare, dozajul este cantarit la picatura, ptr ca scenele sa ramana viabile. Nu cunosc prea bine scenele din Biblie, cred ca multi tineri din generatia mea si-au construit ideile religioase dupa ce au vazut in 1990 filmul lui Zefirelli, dar imaginati-va ca una e sa-l vezi pe Iisus purtand coroana de spini si sangele siroindu-i pe fatza, si alta e sa vezi cum efectiv i se infig spinii in carne... Cunoastem prea bine imaginea Sa rastignit, dar nu stiu cati vor rezista fizic si psihic sa urmareasca scena in care piroanele ii sunt batute in palme, iar sangele tasneste. Cred ca Mel Gibson s-a gandit ca se trece prea usor peste insemnatatea acestor cazne... nu stiu, zic si eu. Poate a devenit deja sintagma, cliseu "chinurile lui Iisus..." si trebuiau ilustrate cumva, implantate adanc in constiinta noastra, a privitorilor, mai intai vizual si apoi moral...Da, este un curaj sa rezisti la tot filmul. Cred ca acelasi curaj cu care ai asista la o disectie a cuiva care ti-a fost aproape toata viata...
Problema antisemita...Hm.... Eu zic ca "a fact is a fact" , iar imaginea multimii demente, irationale si neloiale nu se poate sa fie prea departe de ceea ce a fost acum aproape 2000 de ani. Am vazut ca Mel Gibson lucreaza pe ideea de antiteza: scena multimii batjocoritoare este suprapusa cu cea a primirii in Ierusalim cu cateva zile inainte cu plecaciuni si frunze de maslin.
Trebuie sa va marturisesc ca am scris mesajul asta in mai multe etape succesive si sper sa pastrez coerenta.
A, vorbeam de antiteza.... O alta, frapanta, este cea a lui Satan in brate cu un prunc monstruos.... o icoana satanica, infricosatoare, hidoasa. Se perinda chiar prin fatza Mariei, doborata de durere. Si apropo de Satan cel Charming ( mey, Feri', zana mea buna, de ce nu spui ca io ti-am stat alaturi la film? Uite ca io ma mandresc cu asta, ca facem echipa buna.).... Mie mi se pare un personaj foarte consistent... pe mine m-a impresionat ( a se citi fiori pe schinare) mai tare decat personajul Iisus... In primul rand nu-i poti atribui un anumit sex ( sotzul Ferigutzei mi-a reamintit ca era un inger cazut, prin urmare asexuat) de o frumusete frapanta, malefica, insinuanta... chiar un pic erotizata... un pic, asa, de! Apare mereu in momentele cheie, intr-un pas lent, fixand cu privirea... De multe ori m-am intrebat daca nu se uita chiar la mine, la fiecare din noi... Realitatea din Biblie e impinsa spre paranormal. Dar un paranormal scuturat de efectele speciale ieftine.Si acum surpriza! Poate multe dintre voi deja stiti, personajul Satan e interpretat de Rosalinda Celentano, chiar fiica cantaretului care a incantat generatia parintilor mei!

Din categoria efecte ... mai mult sau mai putin speciale. coloana sonora e superba, muzica te transpune, dar ce m-a impresionat iarasi este ca la un moment dat, la inceputul filmului cand totul este intr-un calm care prevesteste furtuni poti auzi zgomotul FOCULUI si al apei si al vantului....Este de un mare efect.Nervii sunt intinsi la maxim, in asteptare.

Maia, este o mama care-si vede copilul torturat, batjocorit, ucis. A stiut sa ocoleasca capcanele acestui rol, neexagerand cu tipetele si bocetul. Durerea ei e aproape muta. Si cu atat mai sublima. Maia este ea insasi mama, si era chiar insarcinata in momentul turnarii filmului. Poate asta a ajutat-o. De fapt, sigur. O, si mai inspira o idee rolul ei: neputinta. Neputinta de a-si ajuta copilul. Acum nimic nu mai depinde de ea. este o scena cand ea se vede ridicandu-l din praf pe micul Iisus care cazuse, imbratisandu-l, alinandu-l. La martiriul fiului ei nu poate decat sa asiste, ca si ceilalti, furisandu-se pe langa zidurile Ierusalimului. Rolurile Maiei si al Monicai Belucci sunt roluri de expresie si impresie. Fara cuvinte, doar lacrimi.

Am observat ca pe tot parcursul filmului obsedeaza un leitmotiv: caderea. Iisus cade de nenumarate ori sub loviturile romanilor. Miscarea e filmata cu incetul, de fiecare data. Aproape ca uiti sa respiri, iar cand corpul ii izbeste pamantul, ai un spasm de duerere si neputinta. Caderea recurenta e insa anulata de RESURECTIA din final.

Poate un alt film, de data asta complet mut ar putea fi realizat monitorizand reactiile miilor de spectatori din sutele de cinematografe in care ruleaza filmul.

Mai sunt multe de spus, mai las si pe altii...

Mergi la inceput