provocare
"Barbatii sunt foarte usor de influentat de catre femeile care stiu sa faca asta, asa incat daca vei reusi sa faci in asa fel incat sa-l recuceresti (ca femeie, nu ca mama) vei avea numai de castigat." (citat din simona - alias 2mami)
am citit unul din raspunsurile de la "nu sunt fericita" si m-am gandit ca ar fi interesant un subiect in care sa strangem recomandari referitoare la citatul de mai sus. (care citat mi-a placut si sper ca simona sa nu se supere ca il pun in cap de subiect)
cum trebuie sa se comporte o femeie ca sa il poata (re)cuceri pe sotul ei, constant, de-a lungul vietii lor impreuna, care se vrea a fi cat mai lunga?
in ce masura pot fi "influentati" barbatii? care e acea stiinta pe care o stapanesc unele femei si altele nu? de ce nu ne pricepem toate la asa ceva si cum putem invata?
astept opiniile voastre,
Adriana
Adriana + Adriana jr (2 ani si 4 luni) + Andrei (3 saptamani) + Dragos taticutzul
Raspunsuri
ancuta06 spune:
Klavier, eu cred ca cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa fi mereu interesanta, sa faci mereu ceva nou, sa fi activa, independenta, dar in acelasi timp, iubitoare, draguta, vesela. Barbatilor nu le plac femeile plictisitoare, iar dupa perioada de inceput, de acomodare, se plictisesc ei de ele, intervine rutina, se strica relatia, si greu poti repara ceva. Multe femei cred ca daca ai reusit sa-l cuceresti, va ramane al tau pentru totdeauna. Complet gresit.....lupta pentru cucerirea lor nu trebuie sa ia sfarsit. Certurile in cuplu sunt, totusi, frumoase, impacarea la fel. Compromisul este cuvantul cheie.
In final, un pic din toate, asa se condimenteaza perfect viata in cuplu. Parerea mea.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
AK spune:
Mda. . nimic de zis. . .asa mai zic si eu raspuns. . ."decat "lenesha si plictisitoare" mai bine asha. . .mwahahahahahahaha
tlaura spune:
Eu stau si ma intreb de ce numai noi femeile trebuie sa fim asa cum zice ancuta06, citez " mereu interesanta, sa faci mereu ceva nou, sa fi activa, independenta, dar in acelasi timp, iubitoare, draguta, vesela". In toate revistele se dau sfaturi numai pentru femei, cum sa-si dragaleasca iubitul, cum sa-l surprinda mereu cu ceva nou, cum sa fie interesanta, etc. Sincer m-am cam saturat de astea. Dar ce, noi nu muncim, noi nu avem problemele noastre, noi nu suntem obosite ? De ce sa nu fie si ei atenti cu noi? De ce nu am vazut nicaieri sfaturi pentru barbati, cum sa-si alinte nevestele, cum sa se faca placuti si interesanti? Dar ce, ei nu ne pot pierde pe noi? Cum barbatii vad intotdeauna o alta mai interesanta, noi nu vedem alti barbati mai buni, mai frumosi, mai cu multi bani, mai...
Sa nu ma intelegeti gresit; nu zic sa stam cu sortul de bucatarie toata ziua, mirosind a prajeala, sau sa nu ne mai ingrijim in nici un fel, dar nici asa, sa ducem lupte de recastigare a jumatatii. Si noi, dar si ei!
Pupici!
Laura, mama lui Andrei
petra spune:
Din 3 raspunsuri si se vede clar ca este un subiect provocator!!
Chiar de ce trebuie DOAR femeile sa fie dragute, bine dispuse tot timpul si asa mai departe pentru sotiorii lor si nu acelasi lucru sa cerem si sotiorilor nostrii? Ce noi nu ne putem plictisi vazand aceeasi figura obosita iar cand da de ziar sau TV. le trece??Noi femeile nu avem dreptul de a ne satisface si ale curiozitati sau sa nu me mai plictisim??? Ba da! Dar de multe ori pentru limistea familiei si pentru linistea noastra o mai facem si pe "bufonii" vreand -nevrand!
Deci, doamnelor, sa luptam pentru egalitatea in cuplu. Cand unul cand altul sa fie "responsabil" cu intretinerea bunei dispozitii in familie, noi surazatoate , ei cu un buchet de flori, noi proaspete si vesele, ei bucurosi ca tocmai au terminat de spalat vasele din bucatarie!!!, ei veseli ca a castigat echipa favorita, noi bucuroase ca dupa meci mai avem cu cine sta de vorba in casa..... si tot asa!
Sa vedem acum reactii!
conchita spune:
eu stiu una si buna la subiectele de genul asta: e nevoie de unul singur pentru un zambet, dar ca sa razi din toata inima in casnicie e nevoie de doi.
apoi, nu prea cred in strategiile publicate in fituici comerciale. ce e fortat n-are efect, ca se simte lucratura. am mai zis-o si la topicul cu Emese, ca sa apuci sa joci si in episodul urmator al serialului casniciei, trebuie feedback. iar feedbackul e dat de dragoste, intelegere si respect reciproc (ca intre popoare, vezi congresul IX). ma gandesc ca si daca se lasa cu strachini aruncate pe geam sau strangulari reciproce, macar sa fie sincere, dom'le, nu repetate pentru scena ca asa scrie in revista cutare ca se recastiga berbantul. daca s-ar rezolva toate problemele legate de rutina si cele conflictuale numai cu minijupele si parfumurile bune plus machiaj corespunzator, apai toata floarea cea vestita a politicii mondiale ar arata ca din Playboy si s-ar rezolva pacea+fericirea lumii intr-o clipita.
roberta04 spune:
Si eu cred ca este nevoie de contributia ambilor parteneri pentru a "salva" sau pentru a pastra la cote inalte o relatie. Eu "muncesc" pentru a avea o casnicie altfel decat tiparele obisnuite...cu meciuri-el, cu vase-ea. Am trait chiar frumoasa experienta de a ma uita EU la meci si el sa faca supa! Totul e cum pui problema. Daca e nevoie, merg in maini prin casa pentru a-i smulge un zambet cand e suparat. Dar si el ar face acelasi lucru pentru mine. Daca e vesel si eu pe dos, ma retrag cateva minute, oriunde, in baie, in balcon, in bucatarie, pana imi depasesc starea mea proasta si intru pe lungimea lui de unda. Si, da, poate uneori il manipulez, dar il manipulez cu dragoste, el stie asta (pentru ca e barbat destept), dar ii place si imi face jocul! Un zambet, un gest copilaros, un pic de alintare...si se topeste!
Roberta + BeBe scump din burtica
cl spune:
quote:
Originally posted by tlaura
Eu stau si ma intreb de ce numai noi femeile trebuie sa fim asa cum zice ancuta06, citez " mereu interesanta, sa faci mereu ceva nou, sa fi activa, independenta, dar in acelasi timp, iubitoare, draguta, vesela". In toate revistele se dau sfaturi numai pentru femei, cum sa-si dragaleasca iubitul, cum sa-l surprinda mereu cu ceva nou, cum sa fie interesanta, etc. Sincer m-am cam saturat de astea. Dar ce, noi nu muncim, noi nu avem problemele noastre, noi nu suntem obosite ? De ce sa nu fie si ei atenti cu noi? De ce nu am vazut nicaieri sfaturi pentru barbati, cum sa-si alinte nevestele, cum sa se faca placuti si interesanti? Dar ce, ei nu ne pot pierde pe noi? Cum barbatii vad intotdeauna o alta mai interesanta, noi nu vedem alti barbati mai buni, mai frumosi, mai cu multi bani, mai...
Sa nu ma intelegeti gresit; nu zic sa stam cu sortul de bucatarie toata ziua, mirosind a prajeala, sau sa nu ne mai ingrijim in nici un fel, dar nici asa, sa ducem lupte de recastigare a jumatatii. Si noi, dar si ei!
Pupici!
Laura, mama lui Andrei
Laura, sunt de acord cu tine! Si mie mi se pare anormal ca numai noi sa menajam sentimentele barbatilor si sa-i intelegem mereu. Normal este sa exista recipricitate! Uneori ne saturam ca doar noi sa-i intelegem, vrem sa fim si noi intelese, menajate, iubite! Si sa simtim ca suntem PROTEJATE! Iar chestia cu "nu bea, nu fumeaza, nu umbla cu altele, aduce bani in casa, deci e bun" mi se pare de ev mediu!!! Acei barbati nu-si merita nevestele, neveste care sunt pe post de servitoare, saracele! La urma urmei avem si noi suflete. Sunt de acord ca multi dintre ei se comporta cum au vazut la ei in casa, atunci cand erau copii. Dar daca sunt destepti, ar trebui sa deschida bine ochii! Avea si al meu sotior prejudecati de genul asta, dar, din fericire, l-am vindecat, i-am spus ca prefer sa mananc paine goala, ca sa aiba Alex tot ce trebuie, dar eu langa el nu mai stau, daca nu-si schimba atitudinea, ca am un singur copil, nu doi! A trebuit sa i-o spun direct, dupa ce toate tentativele "prin invaluire" esuasera in mod lamentabil. Zilele trecute a venit Alex la mine in bucatarie si mi-a spus ca vrea sa ma ajute cand gatesc! Ei bine, de-acum incolo il voi pune sa ma ajute, desi are doar 5 ani.
O relatie merita salvata doar daca se implica amandoi. Nu e corect sa lupte doar unul singur, la un moment dat se va satura. Si asa cum spunea cineva, poti zambi singur, dar pentru a rade este nevoie de doi!
Claudia
Luna spune:
Ce frumos vorbiti fetelor....interesant subiectul ma aliniez si eu la parerea ...ca si barbatii trebuie sa faca un efort nu doar noi femeile iar efortul acesta fie el in orice directie menaj...
sau alceva trebuie sa vina nu dupa ce ii atragi atentia si eee sa speri ca nu va mai face ceva care sa te supere desi sa recunoastem nimeni nu e perfect nu? dar e greu ca dupa un timp sa nui mai pese
si desi stie ca tu la ce standard gindesti .
Parerea mea intradevar doar atunci poti fi fericit si sa zimbesti
cind totul e in armonie .
subiectul
bibi spune:
Stati linistite dragelor ca au si dumnealor periodicele lor (FHM, PLAYBOY)care ii mai invatza ce si cum sa faca.daca nu cu sotiile, cel putin cu amantele
AK spune:
In Playboy nu prea cred ca au ce sa invetze. ..sau in FHM. Daca aveau ceva de invatzat invatzau in liceu.