Despre fenobarbital
Raspunsuri - Pagina 2

Ann Marie spune:
In spitalul in care am nascut eu bb erau tinuti intr-o camera toti, si adusi sau lasati cu mama numai la cererea acesteia. Asistentele insistau sa lasam bb-ii acolo ca sa ne putem odihni ca dupa ce mergem acasa nu o sa mai putem. Majoritatea mamicilor ii lasau acolo, printre care si eu, dar acolo bebelusilor nu li se administrau barbiturice, ci asistentele isi faceau meseria, ba si-o faceau chiar cu dragoste. Daca se trezea intr-o noapte un bb plangand, asistenta venea repede ii schimba scutecul, ii dadea biberonul si daca bb tot plangea se aseza cu el intr-un rocking chair pana adormea bb, asa ca Anca Tanasica se pare ca exista si alte posibilitati de a pastra linistea si a calma bb-ii.
Sa stii ca eu, cand am auzit, ca se administreaza fenobarbital la bb in spital, fara ca parintii sa fie intrebati am ramas blocata. Intrebarea mea este cum de este posibil, cum de parintii accepta? Si totusi de ce? Ptr ca asistentele sunt prea ocupate stand la barfa, savurandu-si cafeluta si tigara? Nu vreau sa fiu rea si nici sa jignesc pe nimeni si nici nu zic ca toate asistentele sunt rele, dar...
Sa stii ca nu sufar de fobie de medicamente, si sa stii ca fiecare medicament are rolul lui, ideea este sa-l administrezi corect si in situatia adecvata, si nu la nounascuti in spital sau la bb de 7 zile ptr ca ti se pare tie ca nu doarme indeajuns.
Roxy(mama) si Annie(bb)

Willa spune:
Julie, ceea ce descrii tu este situatia ideala, aceea in care doctorul prescrie in cunostinta de cauza un medicament. Dar in ro asta se intampla extrem de rar. Scoala romaneasca de pediatrie este extrem de invechita, din pacate m-am lovit de chestia asta de prea multe ori. Am auzit atatea ineptii de la doctorii romani, care te sfatuiesc in continuare sa culci copilul pe burta daca asa doarme mai bine, sa il hranesti obligatoriu la 3 ore, si nu mai mult de o jumatate de ora, ca altfel face colici (!!!!), care pun un diagnostic la telefon, care nu fac o analiza decat dupa ce te certi cu ei, si atunci e inutil sa mai speri intr-un sfat bun si am atatea exemple ca imi este greatza. de aceea eu as sfatui din contra pe toate mamicile sa verifice si ras-verifice orice sfat primit de la un doctor cu care nu colaboreaza de mult timp si care nu a avu ocazia sa fie "verificat".
Si fetitei mele i-a prescris doctora Romergan, cand avea Iulia cateva saptamani, tot pt ca dormea f putin. Inutil sa mai spun ca romerganul nu se da sub doi ani (pe prospectul nostru scrie un an...), si ca da, copilul trebuie sa doarma cat mai mult, pt a se dezvolta normal, dar sunt alte metode, cumplit de grele pt parinti, dar mult mai sanatoase pt copil sa-l ajuti sa doarma: plimbat cu masina, tinut in brate (am dormit nopti intregi cu fata pe piept, cu schimbul, eu si sotul, pana i-a trecut faza cea mai rea cu colicii).
Increderea intr-un doctor nu vine din faptul ca a urmat 6 ani de medicina, si sora mea este doctor, dar invata in continuare, la 6 ani de la terminarea facultatii, citeste mereu, studiaza, la fel si ginecologul la care merg, care stie sa-mi spuna despre un medicament si ce nu scrie in prospect (prospectele nu sunt in general actualizate de 2-3 ani), dar medicul trebuie sa fie informat cu toate studiile si descoperirile...
Bianca

xenophora spune:
Personal si eu am ramas "interzisa" ! Plus ca un bebe mic pana la o luna jumatate - doua, atata doarme in mod normal si nu mai mult ! Chestia asta cu medicamente de linistit bebelusul mi-a adus aminte de o tipa de la mine din famile. El a vrut copil cu orice pret, ea nu prea, dar au infiat bebe mic in final. Si ce credeti ? Cand s-a dus matusa-mea in vizita in plina zi, Doamna era la semintze si cafelut in bucatarie si bebeul inchis pe intuneric bezna in camera la el si adormit cu medicamente ca vezi doamne "era prea agitat" ! Pe cuvant daca nu merita puscaria tipa asta ! Si asa si-a crescut copilul pana mare ( 8 ani are astazi), ci si acum daca vine de la scoala si e agitat iar Doamna nu se poate ocupa de el HOP ii da un peritol de cade copilul in cap ( asta ama vazut cu ochii mei tot intr-o vizita mai pe nepusa masa ! ). Si Madam considera de fiecare data ca "era prea agitata " asa ca i-am dat X sau Y medicament de-ti vine sa-i tragi pumni ...
Calmati-va mai mamici cu astfel de medicamente la bebei si la copii !

anca tanasica spune:
Fetelor care nu sunteti in R. noi stim ca la voi e altfel, dar pana va fi si la noi ca la voi, "bucurosi le-om duce toate".
Dr. mea de familie e super citita si la curent cu tot, daca mi-ar da fenobarbital pt.bebe i l-as administra. Chestia cu alesul medicului tine de bun simt zic eu (ca daca te duci la un medic prost si vezi ca e prost si te duci in continuare inseamna ca-ti meriti soarta).
Anca si bebelina Alexandra

dcm spune:
quote:
Originally posted by anca tanasica
Fetelor care nu sunteti in R. noi stim ca la voi e altfel, dar pana va fi si la noi ca la voi, "bucurosi le-om duce toate".
Dr. mea de familie e super citita si la curent cu tot, daca mi-ar da fenobarbital pt.bebe i l-as administra.
daca doctorita ta prescrie fenobarbital pentru copil inseamna ca nu e nici super citita, nici la curent cu absolut tot. nimeni in vest nu da barbiturice copiilor mici pentru tot felul de fleacuri, gen febra (fenobarbitatul pentru febra pare ca e un alt mit al pediatriei nationale) si insomnii.

ivonica spune:
Bebelusa mea a avut icter prelungit.La o luna si jumatate bilirubina era 12.Doctorita i-a prescris feno(1/2 comprimat seara),asistenta a zis "in nici un caz'iar noi am decis sa o tratam tinand-o"cu ochii-n soare". La doua luni si ceva iar era galbena,adormea dupa ce sugea cate-o gurita ,era pleostita mereu.Nu ne gandeam la icter si totusi,in final,am descoperit ca bilirubina era inca 6.Aceeasi doctorita ne-a recomandat din nou fenobarbital .Atunci ne-a parut rau ca nu i-am dat de la inceput.Dupa cateva zile (5-6),bilirubina a scazut la 1 . C oncluzia mea:dintre toti doctorii pe care ii consulti pentru copilul tau,unuia trebuie sa-i acorzi incredere si sa urmezi tratamentul indicat sau...sa te inscrii la medicina si sa tratezi icterul prelungit cum crezi tu ca e corect,cand bb e de 9-10 ani.

Laura B spune:
Am o intrebare pentru Ivonica dar si pentru oricine are cunostinte medicale si-mi poate explica: cum poate ajuta FENOBARBITALUL un bebel cu icter?
Laura (si nu numai), citeste inca o data prospectul pe care l-am postat.
Scrie clar "inductor enzimatic", da?
La indicatii scrie clar ca se da in icter, da?
Va recomand o lectura despre ce este icterul, cui se cauzeaza si cum se "vindeca".
De asemenea, recomand o lectura mai atenta asupra convulsiilor febrile si mecanismul declansator al acestora.
Inca o data, nu suntem medici!
Dar bun-simt cred ca putem avea cu totii.
Consider, de aceea, discutia incheiata.
Julie