voi ce simtiti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by amuleta

In toate preumblarile mele prin America, am intilnit o singura data o cersetoare tiganca vorbind romaneste. Eram in NY, cu sotul. Am ciulit urechile si m-a apucat risul. Cu greu dar ajung peste tot. In rest, nu-mi aduc aminte sa fi vazut emisiuni recente despre Romania, nici bune, nici rele.

Amuleta, au mai fost, eu am vazut un documentar despre Gabriela Szabo, altul despre o nava esuata in nush ce port (scuze pentru memoria slaba) cu marinarii infometati ca guvernul nu platea sa scoata nava din datorii si sa-i aduca acasa, altul despre copiii strazii, unul cu povestea Nadiei Comaneci, in rest, sunt stiri prin ziare despre Romania, dar nu cine stie ce. cand a venit Bush la noi am mai vazut ceva reportaje mai ample...aaa, si am mai primit ceva prin posta cand s-a intalnit iliescu cu niste masoni, acum vreun an parca? despre asta erau mai multe pagini de revista, din pacate nu imi amintesc amanunte ca n-am citit-o, am aruncat-o la cos pur si simplu :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

In 7 ani jumate cat am stat in Japonia am vazut numai emisiuni frumoase despre Romania (reportaje din Delta, nordul Moldovei, Maramures, toate grozav realizate). A, si am mai vazut un reportaj despre o formatie de lautari care a avut un succes enorm in tzara samurailor.

In Germania inca n-am vazut nici un reportaj despre Romania.

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Asa e Elena ,aici in Japonia eu una nu am vazut la televizor vorbindu-se de rau despre Romania ,iar cand da reportaje arata emisiuni cat mai placute.Am vazut o emisiune anul trecut care cei drept era filmata intre tzigani si emisiunea era preluata de la americani ,insa se pare ca nu se vorbea urat sau de rau dspre tzara noastra ci i arata pe tzigani cum danseaza ,cum se distreaza ei ,in fine kestii tziganesti,insa important e ca reporterul se simtzea kiar bine dansand cu ei si kiar se imprietenise cu ei.Cam asta a fost ce am vazut eu ,emisiune preluata din alta tzara ,insa in geneal japonezii cand arata ceva despre Romania ,de obicei nu arata stirile sau alte nebunii ci arata despre anumite orase ,sau manastiri si biserici ,intr-un cuvant spus ,sunt emisiuni culturale sau oameni care au facut ceva pentru tzara noastra.Kiar si acum o saptamana am vazut pe un program sportiv ,ca arata din Romania si pot sa spun ca ma umflam in pene cand arata din Romania si il arata pe Gheorghe Hagi,Nadia Comaneci si etc.tare mi-a placut si multe alte alte emisiuni care iti umple sufletul.aaaO singura data a aratat si aici despre romani tzigani din Frantza care se prefac ca sunt bolnavi si ca cersesc de fapt si can ia filmat pe ascuns dupa orele lor de munca ei de fapt dansau si nu mai aveau picioare rupte sau alte boli .Insa ma bucur ca nu prea sa dat asa mare interes acelei emisiuni si din cate am observat japonezii nu au pus la suflet acea rea intamplare.

Sper sa se ajunga asa si i alte tzari ,a tare e pacat sa se vorbeasca numai de rau.O zi buna.

Eryka & sufletzelul de fetitza din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Ma bucur sa aud ca in alte tari se aude numai de bine de Romania, caci nu va doresc sa auziti tot timpul numai ce auzim noi, aici, in Franta......

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Eu locuiesc in Romania. De ani de zile nu ma mai uit la emisiunile de stiri (la nici un post), iar la radio ascult numai muzica. Poate ca ratez evenimente importante sau le aflu cu intarziere, dar nu mai suportam sa ma enervez IN FIECARE ZI vazand ce se prezinta la stiri. Consider ca este destul stres in viata mea si fara sa-l mai suport si pe asta. Cred ca reporterii astia, in goana dupa senzational, scot la iveala tot ce e mai rau, chiar daca e ascuns in cotloanele cele mai intunecate ale existentei noastre. Pentru ca stiri de bine, rareori au de unde scoate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Eu am patit o faza in avion..din Amsterdam spre Japonia,tocmai vb .cu un tip japonez despre tara noastra schimbam impresii,eu incercam sa-l conving , ca avem o tara super,cand...la tv. ..se difuzeaza o emisiune despre copii strazii din Romania si cei bolnavi de sida....am zis ca mor de rusineDar sunt multumita ca nu arata aici asa ceva la tv,Vorba lui Eryka aici am auzit numai lucruri bune despre Romania...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

In Franta se vorbeste asa despre Romania pentru ca E PLIN DE CERSETORI ROMANI!!!!! Toata lumea i-a vazut, tu Narcis, tu nu i-ai vazut? Si daca da,de ce te miri? Asta dam,asta primim!!! Daca in Romania s-ar umple de cersetori si pungasi vetnamezi in scurt timp am crede si noi probabil ca toti vietnamenzii sunt nemernici.Asta e adevarul, vrem sau nu. Eu am fost des in Franta si i-am vazut in Paris in gasti, murdari si imputiti, i-am vazut in Strassburg (mama mea care a fost cu mine i-a luat la cearta si s-a jenat fata de sotul meu cand a auzit ca sunt romani, cand i-am spus nu a crezut). In Strassburg au o satra (de masini nu se carute) pe marginea Rinului si ce mizerie fac acolo e de nedescris, arunca toate mizeriile in apa,etc. Ce parere sa aiba si oamenii aia? Ca eu si tu si x si y mergem acolo si suntem civilizati nu le sare in ochi pt. ca asta e normal dar ... Am vaztu si la Nürnberg o cersetoare romanca care umbla in 4 labe cu mainile si picioarele in tavi de tabla sa faca zgomot (am vazut ideea asta si in Ro). Se utia lumea la ea ca la urs. In Frankfurt pe strada era o banda de "lautari" (dar nu erau tigani) romani -- dar ei au strans ceva bani,cantau frumos....Etc,etc... Ce sa mai tura-vura. Astia suntem.

Laura si papusica din burtik ( 27 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

"adevarat ca in US si in Canada, romanii sunt vazuti bine, dar in tarile astea se ajunge greu, in primul rand ajungi doar cu avionul, biletul e destul de scump, iti trebuie viza, tiganii nu prea au cum sa ajunga, nici cersetorii, hotii. In Europa e altceva, se poate iesi din tara cu masina, poate chiar si ilegal, acum nu mai trebuie viza..."
asa e viza , pe care n-o obtii usor , trebuie sa-i convingi de o groaza de chestii : formulare de completat , cont in banca, pasaport fara pata s.a.m.d
Ptr o viza de munca iarasi trebuie sa ai deja ceva stabilit cu firma angajatoare.
In Europa e mai simplu, platesti un vames mioritic si nu conteaza ca esti tuciuriu si intentiile tale sunt evidente si vazute din luna...
In Spania am aflat de o retea de romani care se ocupau cu furatul . Orice vedeai in "El corte Ingles" iti aduceau la jumatate de pret. Tu le spuneai exact ce vrei si in ce masura ...am inteles ca iti aduceau si televizoare inclusiv, haine de blana de sute de mii de pesetas... absolut orice ...
si aici in Olanda am intilnit tigani cersind (in metrou si in tren ) si ai naibii intre ei vorbeau tiganeste dar mai scapau cite un cuvint romanesc... asa ca nu m-am prins ce comentau

Eu am vazut citeva emisiuni la olandezi despre Romania , nu ca ne prezentau rau
(filmau pe undeva prin maramures niste familii din alea super-conservatoare : sa va fac acum putin sa rideti , la discoteca din sat au pus o muzica de dans moderna si imbracati asa in fustele alea dansau ...erau atit de caraghiosi .. , povestea era cum un baiat statea in Romania si-l mai suna sotia din Franta (plecata la munca, saraca in ce conditii traia...parea fata de treaba , culmea!)si el era pe dealuri cosind si scotea celularul si vorbea cu ea ....)
insa cine le vedea gindea ca noi traim inca in epoca de piatra,si nu chiar... era asa de hilar amestecul ala de subdezvoltare , dezvoltare, conservatorism si modernism ... pfiuu!!
pe Euro News am vazut la "Europeans" cum erau adunati aurolaci de prin canale (din nou) cum o tanti cu o fata de mahala era mare mahar secretar de stat si vorbea repede un discurs pe care-l invatase (ce-i drept in engleza) si explica ea cu zel nu stiu ce chestie complet neesentiala .... ce sa mai o atmosfera de basm...
in timp ce la aceasi emisiune pe Euro News ni se explica cum polonezii resusciteaza nu stiu ce biblioteca veche si cum pun calculatoare in nu stiu ce scoli...

Si bine , asta e , asa ne vad ei pe noi , asta e . Oricum noi le dam material suficient sa faca astfel de emisiuni....
Dar pe CNN fiecare tara are dreptul sa trimita un material care este inclus intr-un format ("World Report"). In cel mai recent
(am mai vazut mai demult unul despre Iasi facut de Melinescu, dar slabut de asemeni , despre Iasi se pot spune si arata multe ..si ptr o imagine buna se pot ocoli anumite aspecte...insa din nou ainostrii nu resueau sa prinda esente )
Andreea Esca ne povestea inca o data despre Casa Poporului (a cata? nu avem si noi cu ce ne lauda sau plinge decit cu nebunul dictator?), au oprit pe strada o tanti care era aburita rau si si-a dat si ea cu o parere despre casa poporului (asta ca sa nu taca), a mai vorbit Irina Petrescu (care niciodata nu lipseste cind e vorba de vorbitul despre "opera ei" )o chestie fara cap si coada . Si ma gindeam : macar cind producem noi singuri o chestie , sa aratam ceva de care suntem mindrii : sa aratam spre exemplu pe olimpicii nostrii , sa-i lasam si pe ei sa vorbeasca (nu ajung sa mai vorbeasca decit cind ajung la Harvard si MIT si de acolo spun doar bye ! nu ne mai trebuie...).
Si am mai vazut pe BBC asta vara un documentar facut tot de romani. Pacat , au facut un mess total : cind aratau carute trecind prin fata scolilor de la tara, cind un pic despre Elisabeta Rizea, un pic despre revolutie.
Uitindun-ne la el , am inteles eu cu sotul meu , ca e greu si ptr noi ca romani sa intelegem ceva , d'apai ptr cineva al carui interes , simpatie trebuie trezite ...

"Voi ce simtiti?"
simt neputinta si ciuda si pe romani si pe astia de aici . Ptr ca vina este impartita cred eu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

a si pe TV5 am vazut o emisiune despre romani prin Quebec , oameni faini si nu orisice se vedea... ce fond muzical au pus realizatorii francezi ? o muzica din aia lautareasca , cind vrei sa bei si sa mori(muzica care se aude in Romania in piete )... bine in rest emisiunea era buna , eu cel putin eram curioasa sa vad niste romani din Canada si felul cum traiesc , toti vorbeau fain franceza ... era o.k . Dar de ce credeau ei ca asta-i fondul muzical potrivit cind arati oameni ca aceea ?
in sfirsit poate caut si eu prea mult nod in papura ...asa ca o las balta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Pe de o parte ma gandesc ca, poate era mai bine cu vize pt ca intr-un fel se facea o selectie, desi eu am patit-o chiar in 2001 in decembrie cand am fost refuzata, fara nici un motiv, sa vin in Franta(si nu veneam la cersit!).Ma gandesc acum, oare cati cersetori erau atunci in Franta, iar oamenii de buna credinta erau refuzati?
O intamplare: o prietena asta vara la Paris a vizitat mai multe obiectiva turistice; in fiecare zi lua metroul din locul unde statea si colinda;bineinteles cersetori prin colturile de metro, dar ea nu s-a gandit ca sunt romani; intr-o zi aude in spatele ei:"fi-r-ai a dracului sa fii, ca ai trecut de atatea ori pe aici si nu mi-ai dat nimic"; a ramas socata; tiganca nu stia, normal ca ea e romanca; atunci prietena s-a oprit si s-a luat de ea, normal , in romaneste, de a ajuns tiganca sa-si ceara scuze!!

Mergi la inceput