d-ale lu' Bogdan...

d-ale lu' Bogdan... | Autor: anamaria

Link direct la acest mesaj

Eheheheeeee…

Uite ca a trecut destul de multa vreme de cand n-am amai apucat sa scriu pe forum, cred ca, in afara unor mesaje foarte grabite, ultima data cand am avut timp de taclale eram inca o mamica cu BB-n burtica… si acum BB are deja 8 luni!
Va spun de la inceput, ca daca nu intervine nimic, sunt sigura ca va fi o poveste plictisor de lunga, asa ca acei care va grabiti si n-aveti timp de pierdut sa nu ma injurati ca nu v-am zis de la inceput.
Ce sa va povestesc, BB Tudor este un cumintel, mananca bine, merge deja in 4 labe, si in ciuda tuturor eforturilor mele de a-l invata sa spuna MAMA, repeta cu nerusinare singurul cuvant pe care-l stie: TATA TATA TATATATA, cu o voce de zici ca Donald ratoiul va veni rapid sa-si ridice drepturile de autor!!! De, ce sa-i faci, , asta e, si daca e sa cred zicalele din batrani, n-am nici o sansa ca macar al 3-lea copil sa fie fetitza dorita… ca si Bogdan a spus tot tata primul cuvant, si tatatatata a ramas, pana pe la 1 an si juma’, cand si-a dat el seama ca are nevoie neaparat de mine macar cateva ore pe zi, zilnic… asa ca m-a “botezat” AM – va dati voi seama, MAMA era prea complicat pt el, chiar si la varsta aceea!!! Soacra-mea, cand l-a auzit, a venit incantata sa-mi spuna ce pregrese face baietelul nostru, ca deja stie sa-i spuna ca latra cainii pe afara… hihihihi, am lamurit-o eu, nu e vorba de catei, AM inseamna mama, dupa care femeia si-a explicat ce tot incerca copilul s-o lamureasca mai devreme (il lasasem la ea, si el nu prea accepta sa-l culce, asa ca tot ii spunea, miorlaindu-se de mama focului ”am, am, am, am…” cand a vazut ca nu intelegea, a incercat el sa-i explice: “am, tati”, adica el vroia la mami si tati… pana la urma episodul s-a incheiat pasnic, femeia l-a leganat cu foc pana l-a adormit (calcand in picioare, a mia oara, povetele, rugamintile si regulile noastre)
In fine, m-am luat cu vorba si vroiam sa zic ca, desi BB asta al 2-lea m-a facut fericita vreo juma’ de an, cat era inca in burtica, ca ar fi fost fetitza, cel putin asa il pacalise pe dl Dr, si el la randul lui pe noi!; mare surpriza, doar ‘babele’ adica maica-mea si altele imi ziceau ca tot baiat e, ca aveam burta nu stiu cum, ca eram prea frumoasa la fata, etc… si au avut drptate, am plecat la maternitate sa ma-ntalnesc cu Raluca din burtica si ce sa vezi m-am intors acasa, dupa 3 zile, cu Tudor!!!

Dar sa revin, de fapt m-am hotarat sa scriu cateva din ‘perlele’ si poznele lui Bogdan… si pt ca am tot amanat chestia asta, iata ce luuuunga poveste se face.

A fost gelos la inceput, cand a aparut Tudor, il vedea ca suge din suzeta, a vrut si el, noroc ca ii pastrasem prevazatoare una si i-am dat-o, cate putin, cateva zile, pana a uitat, apoi l-a vazut la san, normal a vrut si el, i-am explicat ca T n-are dinti, de-aia poate sa suga, dar el are toti dintii si ma doare, nu-l pot lasa, cand a fost si el mic, sugea si el, blablabla… noroc ca a uitat, acum T are si el 2 dinti, dar nu mi-a atras (inca) atentia sa nu-i mai dau sa suga… Oricum, ma punea sa-l tin si pe el ca pe BB, si se facea ca suge prin tricou...

E foarte trist si accepta cu greu cand tre’ sa stea la bunici, pt ca stie ca T ramane cu noi… desigur, pt ca T papa laptic de la mami, la care replica lui de baietel intelegator a venit, printre lacrimile care dadeau sa-i curga: “Mamaie are si ea titi, da’ n-are laptic, d-aia Dudor nu poa’ sa ramana la ea!” L-am intrebat de ce nu vrea sa stea la bunici, pt ca ei il iubesc foarte mult si il rasfata, si mi-a spus: PENTRU CA PE TINE TE IUBESC CEL MAI MULT!!!

A lipsit zilele trecute de la gradinita, si cand s-a dus din nou, l-au intrebat doamnele:
Ai fost bolnav, Bogdan? / DA
Ce boala ai avut? Rosu-n gat?! / NU STIU, CA N-AM VAZUT-O!!!
Intr-o zi, statea pe langa doamnele de la gradinita, in timp ce ele pregateau dormitorul pt somn. N-au destule paturi, asa ca folosesc si paturi pliante. Le-a rugat el sa-l lase sa ajute, ca el stie cum se fac paturile (acasa, in fiecare zi, strange si intinde canapeaua, aproape singur):
Nu se poate, Bogdan, ca te lovesti!Cuminte, statea el intins acolo in patul lui si le urmarea, ele credeau ca adormise… la un moment dat, una isi prinde degetele intr-un pat: Ti-am zis sa ma lasi pe mine, eu stiam si nu ma loveam ca tine!!!

La serbarea de Mos Craciun, poezioare, dans, cantecelul in engleza, rateuri, si pana la urma apare Mosul, care ii intreaba una-alta, daca mananca, sunt cuminti, ascultatori, etc, se spala pe dinti, si daca mananca fructe… au raspuns toti in cor, dadada, numa’ Bogdan zice: Si suc, si suc!!! – mititelul, il invatasem sa nu-l minta pe Mos, ca el stie oricum adevarul… si pt ca nu prea mananca fructe, i-a spus ca bea, totusi, suc de fructe…

E foarte energic si zapacit, cu ochii la desene sau la vreo jucarie isi varsa uneori cana cu suc/lapte. Intr-o dimineata, T avea pneumonie si tocmai ii asistenta facuse injectia, el statea pe fotoliu si isi bea cacaoa, si cand am terminat sa-l linistesc pe T, ma intorc si vad cana cu cei cativa stropi de cacao ramasi pe fund varsata pe cotiera fotoliului meu alb!!! Am simtit instanataneu ca-mi sar dracii, si tip la el: Nesimtitule, uite ce-ai facut!!! El ma priveste nevinovat, izbucneste in plans imediat si-mi spune printre sughituri: Nu-s nesimtit, am pus-o pe masa (langa fotoliu), tati a varsat-o! –intr-adevar, co-autorul (poznei si al copilului, desigur!!!), ca e tare sensibilicos si nu poa’ sa se uite…

E baiat mare Bogdan, are si responsabilitati, tre' sa aiba grija cand se joaca alaturi de fratiorul lui, cu ce jucarii umbla el, sa nu inghita ceva micut, sau sa nu se loveasca cu ceva tepos/taios, etc. Aseara inmtreba de zor: Mami, are voie Dudor cu masina/ cuburile/ cutia/ etc... da, mami, da... La un moment dat: Mami, are voie Tudor cu parul meu?! Sa ma traga de el?!?!

Deocamdata, cam atata… si-asa v-am rapit destul din timpul pretios…
Pupici lipiciosi la mari si la mici!

daca dragoste nu e, nimic nu e!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Anamaria, bine ai revenit!
Da, si eu imi amintesc ca urmai sa ai o fetitza...Oricum, nu-i rau deloc, o sa fii soacra mare de 2 ori. Sa-ti traiasca flacaii!!

Cat despre Bogdanel, e un dulce, m-am distrat grozav cu perlele lui!

Cu drag,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

sa iti traiasca baietii! i-am vazut pe prima pagina! ce fain ca e o diferenta mica intre ei!...te felicit si mai fa-ti timp si impartaseste-ne din experienta ta cu doi voinicei...ca si noi suntem pe cale si e bine de stiut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Sau chiar soacra cu trei nurori.
Tare dulce Bogdanelu tau, promite, sa-ti traiasca amandoi, sa creasca mari si sanatosi si sa va aduca numai bucurii.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput