caractere romanesti
Imi este imposibil sa citesc mesajele celor care folosesc caractere romanesti, iar acum am descoperit ca nu pot deschide subiectele care au caractere romanesti in titlu !
Va rog frumos daca se poate macar titlurile scrieti-le doar folosind caractere latine.
Multumesc.
Raspunsuri
OtiliaLia spune:
Si chiar sunt curioasa ce se vede de pe alte computere (cu sisteme englezesti) - am dat copy-paste !
ralucami spune:
Lia la mine se vede bine si am sistem de operare englezesc. Sa iti dau si eu un copy la acelasi titlu.(“Sf Maslu”si “Moliftele Sf.Vasile”
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Lia spune:
Aceeasi poveste ca mai demult:))...nu din cauza caracterelor,ci din cauza terminatiei"=size" pe acre am sters-o acum cateva minute.Nici eu nu puteam sa deschid subiectul ala,se deschidea ca de obicei in cazuri de felu' asta pagina alba.acum sigur poti sa citesti
azumi spune:
bey io nu inteleg ca o parte is neste semne care par a fikanji in titlurile voastre!!!
Ce sa-i fac?CA io ma joc de-a ghici ghicitoarea mea cand e vb de ele.
ana
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by conchita
aceeasi problema si la mine. nu e vorba numai de titluri, ci si de mesaje.
La tine problema se poate rezolva relativ simplu, adaugand caracterele (limbaj si tastatura eventual) est europene, la mine e imposibil de rezolvat problema, sistemul japonez, "vede" caracterele romanesti in word si in alte programe, dar cand vine vorba de internet nu le mai vede ! Sunt pagini de internet pe care "vad" si caracterele romanesti. Depinde de felul cum au fost create. Aici e probabil lucrat "text".
Julie spune:
Eu am calculator japonez, dar vad orice pagina de internet, cu orice fel de caractere.
Se seteaza in felul urmator : view - encoding - si se alege fie western fie, pentru caractere romanesti, central european - more (si se selecteaza).
Succes.
Julie