Rahat+lamaie

Rahat+lamaie | Autor: lu.more

Link direct la acest mesaj

Am mancat odata o prajitura care mi-a placut foarte mult :
Intre doua foi ca de cremsnit, o crema facuta cu rahat incalzit (topit ?) + lamaie data prin masina de tocat + unt (cred).
Are cineva reteta ?M-am vaitat in Romania ca aici nu gasesc rahat sa fac cornulete, si bineinteles toata lumea mi-a facut « cadou » de plecare… rahat, bineinteles (de ce radeti ???!!! !) ! In concluzie am vreo 3 kg si nu stiu ce sa fac cu el (am facut cornulete, mai vreau si altceva !!!)
Multam’

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

TORT CU CREMA DE RAHAT

Ingrediente:
un blat de tort
500g rahat de culoare rosie
500g rahat de culoare verde
2 lamai
esenta de lamaie
250g margarina
500g ciocolata menaj
2linguri de zahar

Rahatul rosu se da prin masina de tocat impreuna cu o lamaie si se amesteca cu jumatate din margarina pana cand se obtine o crema. La fel se procedeaza si cu rahatul verde. Se taie blatul in trei foi si se insiropeaza cu siropul pregatit din esenta de lamaie, apa si zahar. Pe un platou se asaza o foaie de blat peste care se pune crema rosie apoi alta foaie de blat crema verde si ultima foaie de blat. Ciocolata se topeste la bain-marie si se amesteca cu un cubulet de margarina, pt. a-i da stralucire. Cu aceasta glazura se orneaza tortul.

P.S poti sa mai faci si salam de biscuiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Mariana, cum dai lamaia prin masina de tocat? O storci inainte probabil, dar o dai cu coaja cu tot, sau numai miezul? Merci.

Am impresia ca "crema" asta merge si intre foi de napolitana. O sa incerc, mi se pare interesant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

quote:
Originally posted by Milia

Mariana, cum dai lamaia prin masina de tocat? O storci inainte probabil, dar o dai cu coaja cu tot, sau numai miezul? Merci.

Am impresia ca "crema" asta merge si intre foi de napolitana. O sa incerc, mi se pare interesant.



Daca ai masina de tocat clasica , tai lamaia in patru si o toci cu tot cu coaja. Daca o toci la robot ii razi coaja inainte si apoi o toci cu ustensilele de tocat carne.
Mama mea mai folosea aceasta umplutura la foile acele care se coc pe fundul tavii - nu stiu reteta, o sa o aflu ( ceva de genul 8 linguri de ulei, 8 de zahar....); cu napolitana eu nu am incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Mariana, dar crema asta cu rahatul dat prin masina de tocat iese omogena? Ma gandesc ca se simt rahatul si lamaia prin unt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

quote:
Originally posted by Milia

Mariana, dar crema asta cu rahatul dat prin masina de tocat iese omogena? Ma gandesc ca se simt rahatul si lamaia prin unt...


Untul are menirea sa lege aceasta crema. De fapt ce intelegi tu prin "se simte rahatul si lamaia"?
Aceasta nu e o crema fina, ca sa-i spun asa. Din rahat si lamaie nu-ti va iesi o pasta (gen unt) ea va contine particule mai mici sau mai mari de rahat si lamaie.
Nu stiu daca asta vroiai sa afli dar daca nu esti lamurita astept intrebarile de rigoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Reteta ceruta a fost: "Intre doua foi ca de cremsnit, o crema facuta cu rahat incalzit (topit ?) + lamaie data prin masina de tocat + unt (cred)."

Eu am retinut chestia cu rahatul "topit" si de aceea te-am intrebat. Cred ca ar fi interesant, o sa incerc sa topesc rahatul in putina apa si sa-l amestec cu lamaia data prin masina de tocat si apoi il amestec cu untul, ca la salamul de biscuiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu nu i-am dat reteta ceruta, "mai vroia si altceva". La reteta pe care i-am dat-o eu nu se topeste rahatul. Avand in vedere ca are 3kg rahat eu i-am dat o idee ce poate face cu el. Eu nici la salamul de biscuiti nu topesc rahatul, gasesti reteta la salam de biscuiti daca te intereseaza.
Poti sa incerci sa faci tortul cu el topit, sa-mi spui si mie cum iese.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

quote:
Initial creeata de lu.more

Am mancat odata o prajitura care mi-a placut foarte mult :
Intre doua foi ca de cremsnit, o crema facuta cu rahat incalzit (topit ?) + lamaie data prin masina de tocat + unt (cred).
Are cineva reteta ?M-am vaitat in Romania ca aici nu gasesc rahat sa fac cornulete, si bineinteles toata lumea mi-a facut « cadou » de plecare… rahat, bineinteles (de ce radeti ???!!! !) ! In concluzie am vreo 3 kg si nu stiu ce sa fac cu el (am facut cornulete, mai vreau si altceva !!!)
Multam’





lu.more,

stiu si eu prajitura asta, am invatat reteta de la bunica mea, si o faceam pe vremea "odiosului". atunci se gaseau niste foi de prajitura, parca se numeau "casnica", erau vreo 3-4 foi in pachet. intre foi se pune ce ai spus tu : rahat si lamiie, ambele date prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu untul (putin mai moale). prajitura nu se maninca imediat, mai trebuie lasata citeva ore...

Pofta buna ! ptr ca intr-adevar e o reteta super...

Amalia si Vladi (3 ani si 1/2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Multumesc, fetelor, o sa incerc zilele astea si va spun ce-a iesit.
Lulu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Poti sa pui crema de rahat cu lamiie si unt intre foi de napolitana.Dar obligatoriu se pune o greutate deasupra(peste ultima foaie)si se lasa cam 5-6 ore,pina se taie,pentru ca foile se se inmoaie!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput