ce spun ziarele despre salariile mamelor

ce spun ziarele despre salariile mamelor | Autor: Alecsia

Link direct la acest mesaj

Iata un articol pe care l-am gasit in ziar.Ce parere aveti?

http://www.capital.ro/index.jsp?page=article&article_id=12811

Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

In afara de cateva mici greseli in cronologia normelor legale, ar putea arata realitatea. Cand s-a dat ord de urgenta multi colegi de serviciu au comentat ca o sa creasca natalitatea...la rromi (ca daca ai satisfacut o data stagiul de cotizare poti sa faci copii la rand si stai acasa pe 6 mil si ai si bani sa cresti restul de puradei)

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelica spune:

Cu conditia sa lucreze macar 10 luni....si conditia de a lucra mai mult decat 1 luna e.....coplesitoare ptr. oricare dintre ele...asa incat...

Mergi la inceput

Nu trebuie sa lucreze. Trebuie sa li se plateasca darile la stat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

pai normal ca va creste natalitatea la rromi si exact cum zice si articolul la mamici fara speranta unui post mai bun sau care n-au chef de munca oricum: e simplu, tre' doar sa cotizeze acele 10 luni la casa de asigurari (se angajeaza fictiv la o firma oarecare cu sal. minim pe econ. si ele doar platesc 10 luni asigurarea sociala la cele 2.5 mil cit e asta minim.) si dupa care primesc 6.5 mil pt. 24 luni!!! SUPER LOGICA A STATULUI ROMAN!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

Consecintele sociale ale acestor legiferari sunt mult mai ample decit par la prima vedere. Mame care o tin din CIC in CIC datorita venitului un pic mai bun decit cel pe care l-ar putea obtine prin munca...Dar responsabilitatea fata de un copil nu inceteaza odata cu terminarea concediului de 2 ani!!!! Vreti sa spuneti ca mai departe isi vor creste copiii cu banii "pusi la ciorap" in aceasta perioada sau mai degraba se vor umple casele de copii???

P.S.
Exista o mentalitate generala la romani: "sa moara si capra vecinului"

danny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu0202ro spune:

Eu nu cred ca o sa fie o explozie de tiganusi pt ca nu sunt informati. Nu cred ca functionarii nostri sunt atat de draguti incat sa explice fiecaruia legea, si sa il sfatuiasca cum e mai bine. Si, dupa cum zicea si angelina, nu sunt in stare sa lucreze asa mult.

Mergi la inceput

Va fi explozie de tiganusi pentru ca "guvernoiu" a avut grija sa se laude in toata presa scrisa si audio vizuala ca face chestia asta pentru mame si mai mult decat atat "partidul" a inceput deja camp.electorala si unul din punctele forte este acesta (pot sa va spun ca in Ploiesti 80% din ei stiu ca daca fac un copil in 2004 vor lua 6 mil.). Eu nu cred ca asta e o metoda de a creste natalitatea (cum zic ei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimat spune:

Haideti sa fim sinceri.
Oare cati rromi au stagiu de cotizare la Casa de pensii?
Oare cate mamici fara serviciu isi programeaza copilul, se angajaza (chiar si cu sal min pe ec.) macar 1 luna pentru a beneficia de CIC?
...
Hadeti ca nu este chiar asa de negra oaia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinad spune:

Persoanele care beneficiaza de ajutor social de la primarii sau acel bine cunoscut "venit minim garantat" au dreptul la conc de maternitate si CIC? Stiu ca pentru acesti bani trebuie efectuate niste ore de munca in folosul comunitatii, dar mai stiu ca marea majoritate a beneficiarilor devin brusc "bolnavi" si nu le efectueaza. Pun intrebarea asta pt ca stiu ca destul de multi "tiganusi" s-au ingramadit sa ia acesti bani dati de stat pentru "nimic", si daca mai sunt si asigurati... Atunci ma tem ca va creste natalitatea, cum vor ai nostri guvernanti, doar ca incet-incet Romania va deveni RRomania...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimat spune:

parerea mea ca ajutorul social dat de primarii nu are nici o legatura cu asigurarea la Casa de Pensii. Asa ca raman la parerea mea ca nu e chiar asa de neagra oaia. SPER

Mergi la inceput