Ovulatie?
Raspunsuri - Pagina 2
Ancade spune:
Am si eu cateva nedumeriri ; aici in Olanda la ginecolog ajung doar cu trimitere si stai pe lista de asteptare cateva luni, iar eu nu mai am rabdare pana trece anul de la pierderea sarcinii (in sept 2003 am pierdut o sarcina la vreo 6-7 saptamani se pare, apoi la 9 sapt a urmat un chiuretaj pt ca nu iesea singur).De ce zic un an? Pt ca abia dupa un an de incercari poti merge la doctor;pana la primul meu copil am asteptat 7 ani sa raman insarcinata (fara vreun tratament sau fara sa ma fi ferit in vreun fel-nu am luat niciodata anticonceptionale);apoi dupa nastere(prematura) am incercat iar 2 ani sa raman si cand am ramas am pierdut sarcina.Acum mi se spune ca daca pot face copii ce ma tot plang?DAr am deja 34 ani si sotul meu 49 si ne dorim tare mult macar inca un copil.Din oct 2003 incercam in toate zilele bune insa nimic; imi masor zilnic temperatura , creste e adevarat dupa vreo 16 zile insa sunt complet uscata pe toata perioada de dupa ciclu si pana la urmatorul.Deci nici o secretie ca albusul de ou sau altceva.Simt ca innebunesc mai ales ca nu pot merge la ginecolog;care oricum va spune sa mai incercam;dar nu vreau sa fac la 40 ani copii.Aveti careva experienta mea? Adica ati incercat prin metode naturale sa ramaneti si apoi ati mers la doctor? Ce v-a prescris?MA gandesc la inseminare artificiala insa nu cred ca vor fi de acord in cazul nostru...In ROmania fac la cerere?Cat dureaza din momentul in care se decide pt asa ceva? As veni la vara in Rom si poate in cele 4-6 sapt sa reusim ceva desi cred ca timpul e prea scurt.
multumesc anticipat,
Anca si VLAdimir(2ani si 7luni)
try spune:
Legat de albusul de ou, Ancade. Nici eu nu constatam la exterior tipul de mucus cervical. Asa ca m-am apucta sa-l controlez la interior. Te duci cu degetul cat mai aproape de cervix misti putin si vezi cu ce ramai pe deget. Invata usor usor sa faci diferenta intre diversele tipuri de mucus cervical. verifica-ti tipul de mucus de vreo 3 ori pe zi. El se poate schimba pe parcursul zilei.
Eu cand am ramas in feb insarcinata asa am constat albusul de ou. Dimineata nu era nimic, iar la pranz cand am verifiat uuuppps... albus de ou. Seara, din nou am verificat si tot albus de ou. Ne-am pus pe prestat imediat (oricum, incepand cu 5 zile inainte de presupusa ovulatie noi prestam o data la 2 zile, asa ca teoretic nu aveam cum sa ratam). Am continuat si 2-3 zile dupa ovulatie pana am fost sigura ca ovulatia a vut loc.
La inceput analizam numai mucusul de la exterior, adica ce ramanea pe hartia igienica sau pe chilot, dar... mare lucru nu aveam ce sa observ. Asa am inceput sa verific la interior.
Legat de ovulatie si temperatura: nu intotdeauna ovulezi chiar daca ai alte semne (intepaturi, dureri, mucus, cervix pozitionat sus etc.). Dintre toate semnele ce anunta ovulatia cel mai exact ramane totusi temperatura. Celelalte sunt doar alte semne adiacente care ar putea sa-ti intareasca ideea ca ai ovulat sau ca nu ai ovulat. Poti foarte simplu sa ovulezi fara sa se potriveasca tipul de mucus cervical sau altceva si poti la fel de simplu sa nu ovulezi si sa ai toate celelalte simptome de ovulatie.
Uite aici citeste pe site-ul asta:
http://www.fertilityfriend.com/HelpCenter/FFBook/
Nu stiu daca nu cumva l-ai descoperit deja, dar ofera o gramada de informatii utile legate de ovulatie si incercarea de a ramane insarcinata. Linkul te duce la manualul lor, dar intra prin toate cotloanele site-ului, sunt multe lucruri interesante.
10 sapt DNP 1 nov.