Pliiiiz, un sfat, o parere, o idee...(ref. bona)
Fetele, dragutzele,
Vin si eu cu o problemutza si astept sfaturile, parerile, ideile voastre. Poate reushitzi sa ma îndrumatzi sa iau decizia cea mai buna.
Noi o avem pe Nutzi de 2 ani deja. L-a luat pe Dudutz de când era bebelica. Ca orice om are parti bune si parti rele. Ca sa fiu corecta mai mult bune. S-a ocupat exemplar de Vladutz pâna acum. Am recunoscut mereu ca daca copilul meu a vorbit mult si corect înainte de a împlini 2 ani este numai meritul ei. Tot meritul ei este în mare parte si pentru faptul ca este un copil dezghetzat, vesel, extrem de sociabil, iubaretz, destul de independent, îi place sa danseze, sa glumeasca mult, sa faca tot felul de shotii, sa-shi bage nasul peste tot shi sa întzeleaga tot ce se întâmpla în jurul lui, manânca foarte bine... Si multe si multe. Nu am absolut nimic sa-i reproshez lui Nutzi pentru cum mi-a crescut copilul pâna acum ! Dimpotriva !! Ash putea sa va povestesc o gramada. Cum se joaca cu el, se pune la mintea lui, cum fac amândoi gimnastica, cum danseaza amundoi de duduie peretzii. Ma bucur mult ca am avut shansa sa o gasesc dupa alte doua încercari sortite eshecului (Despre cum am gasit-o va povestesc alta data daca va intereseaza). Este o persoana discreta, respectuoasa (nu ne tutuim), cu mult bun simtz. Disponibila ! Ceea ce pe noi ne-a încântat foarte tare pentru ca la precedenta mai aveam putin shi ajungeam la balamuc ! Facea crize pentru 5 minute întârziate peste ora stabilita. Cu Nutzi nu avem problema asta. A stat si noaptea când a fost nevoie, chiar si un WE întreg când am fost plecati. Of, pot sa ma lungesc o saptamâna cu povestile.
Ajung si la partea proasta : e nula TO-TAL-MEN-TE în materie de bucatareala si tot ce tzine de gospodareala. Si nu ar fi fost o problema nici asta, pentru ca nu am convenit sa ma ajute shi la menaj. Am convenit sa se ocupe de copil shi sa-i spele hainele shi sa le calce. Ceea ce shi face. De gatit gatesc eu în general. Ea îi face eventual un gratar, un piure, un sos cu carne, fierbe paste…chestii ushoare…Nu a fost absolut nici o problema pâna acum !
Problema însa este ca vreau sa-l dau pe Vladutz la gradinitza. In prima faza program scurt, doar pâna la prânz. Apoi va merge la program normal, pâna seara. Da’ ce te faci, ca io vreau s-o pastrez shi pe Nutzi !!! Cine-mi ia copilu’ de gradi ? Cine mi-l duce la înnot ? Cine sta cu el în vacante ?? Sau daca doamne fereshte se îmbolnaveshte.. Noi am vrea s-o pastram pe Nutzi lânga noi. O sa mai avem nevoie de ea câtiva ani. Si cred ca si ei i-ar conveni, ca pare multumita. Buba e ca n-o sa-mi mai pot permite financiar sa-i dau în continuare 3 milioane si nici nu mi s-ar parea normal sa-i dau tot atât. Pe de alta parte, mi se pare absolut firesc ca ea sa vrea sa-shi gaseasca pe altcineva cu program întreg. Uoooffffff, m-am gândit în fel shi chip….Am zis ca ash face un efort supraomenesc shi ash plati-o la fel, daca în timpu’ cât copilu e la gradi ea s-ar ocupa de casa (curatzenie, mâncare, etc.) Da’ e absolut IMPOSIBIL !! Pur si simplu nu se pricepe shi credeti-ma ca shtiu ce spun !! Ce sa fac ?? Cum sa fac ?? M-am gândit shi la varianta de a o împarti cu altcineva (asta în cazul în care ea ar fi de acord). Dar nu-mi convine nici asha ; n-ar mai fi sigurantza disponibilitatzii ei. Sa ma cuplez cu alta mamica (în cazul în care ash shi gasi-o) shi sa vada de 2 copii odata iar noi sa împartzim costul ? Si copiii unde sa stea ? La mine ? La cealalta mamica ? Si daca unul se îmolnaveshte ? Sai cine shtie ce apare ? Aceeashi problema : disponibilitatea !
Uof, cred ca st dusa !! Sau poate prea pretentzioasa! Da’ eu vreau sa stea tot Nutzi cu Dudutz pâna o începe shcoala.
Sunt tare, tare derutata !! Poate îmi putetzi da shi voi nishte idei ! Multzam mult !!
Pupic !
Monica
P.S. Ca de obicei, am fost foarte scurta :-)))
Raspunsuri
cl spune:
Monica, eu in locul tau as pastra-o. Nu cred ca este asa de complicat sa dai cu un aspirator, sa stergi cu o carpa, sa faci o piata sau sa calci niste rufe. Iar gatitul iti va ramane tie. Faza cu doi copii, nu prea tine. Se poate intampla sa se imbolnaveasca cand un copil, cand celalalt si, fiind platita de amandoua mamicile, va trebui sa stea obligatoriu cu cei doi copii. Alta ar fi ca fiecare copil este obisnuit cu mediul lui: casa lui, patul lui...O alta chestie ar fi ca doi copii te solicita mult mai mult si s-ar putea sa nu fie ea de acord. Deci, asa cum ti-am mai zis, eu una, daca as fi in locul tau, as pastra-o si i-as mai trasa niste sarcini in casa, nu cred ca este asa de complicat. Bafta multa!
Claudia
camys_2000 spune:
Monicule, da' cu bona ai vorbit...ai aflat parerea ei ?
Poate are ea o soluit ela problemele tale...
Carmen
Marina spune:
MEY io o pastrez pe nutzi a mea cu tot cu 3 mil ale ei. Cand stii cat de greu e sa gasesti o bona de incredere ....si oricum o sa stea 6 ore pe zi cu vladut...poate il ajuta la lectii. Deh nu toata lumea are talente gospodaresti dar nu renunta la un asa om.
2mami spune:
Chiar asa, vorba Marinei, greu gasesti un om bun... Si eu zic sa o pastrezi, la o adica gasesti si solutii de compromis, eventual sa vina dupa-amiaza, mai ai si tu timp pentru tine in timpul in care sta ea cu copilul, plus ca sunt atatea treburi de facut in casa in afara de mancare incat nu cred ca e o problema ca nu va avea ce face, poate o chemi in week-end sau mai stiu eu ce.
Eu zic sa stabilesti cu ea de la bun inceput toate astea, in perioada in care e ziua mai lunga, dupa gradi se poate duce cu copiulul in parc, etc... Oricum ar fi, nu renunta la ea, perioada de gradinita nu e asa de lunga, gandeste-te ca va incepe scoala si atunci evei avea nevoie de cineva care sa ti-l ia de la scoala, sa-i puna sa manance, etc.
vilma spune:
Noi din pacate am fost pusi in aceeasi situatie si de curand a trebuit sa o lasam pe Dada sa plece. Nu am putut sa sustin financiar si gradinita Ancai si bona. Aceleasi preobleme, aceleasi framantari. Doar ca la noi s-a rezolvat oarescum datorita mamei mele care poate sa vina si sa ne ajute, plus ca este disponibila 100%. Ah, sa nu uit si ajutorul super al soacrei mele (sa le dea Domnul sanatate la amandoua).
Monic, eu zic sa n-o lasi sa plece, ca e binevenit un ajutor si mai ales ca v-ati obisnuit cu ea. Mie, iti zic sincer, mi s-a facut rau ca a trebuit sa iau decizia cu Dada, imi pare foarte rau ca am renuntat la ea.
Cam asta e, sper sa luati cea mai buna decizie pentru Dudutz si pentru voi.
Cat costa programul scurt la gradi la voi? OPoate castigati la Loto...
Va pupam,
Vilma, Anca si Tudor
otau spune:
Eu cred ca cea mai simpla solutie ar fi sa-l dai pe Vladut la gradinita la program scurt si Nutzi sa vina sa-l ia la ora 1 si sa-l duca acasa si apoi sa-si faca programul lor obisnuit. De ce vrei sa-l dai la gradinita la program lung ? Activitatile se desfasoara dimineata, iar diferenta intre programul scurt si cel lung este somnul. Si cred ca mai bine doarme acasa decat la gradinita. Gradinita este foarte importanta, o bona de incredere este la fel de importanta, iar prin solutia propusa de mine impusti doi iepuri
Aurora
liliana csaki spune:
Cand Laura a mers la gradi, noi am optat pentru solutia propusa de Otau, adica sa vina de la 12,30. Mana(Ioana) noastra, la fel, e o femeie extraordinara, ea face si menajul dar nu gateste si-n plus e disponibila oricand, chiar si de sarbatori, in noaptea de Revelion. M-am gandit ca oricum de la ora 13 ce mai fac in gradi?, dorm pana la 15, mananca si au o activitate scurta de jumate de ora dupa care ar aduce-o acasa, deci nu prea justifica diferenta de pret.Asa, vine acasa la 13,15, doarme pana la 16-16,30 si pe urma ies afara la plimbare, in parc, o duc la inot,la patinaj sau cu rolele. Acum am un motiv in plus sa ma felicit pentru alegere, avem inca un bb de 3 luni jumate si mai sta si cu el daca mai am treaba si trebuie sa plec pentru cateva ore.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
monica spune:
Multumesc mult fetelor pentru sfaturi. Probabil ca asta vom face: Dudutz pâna la prânz la gradi si Nutzi în continuare alaturi de noi. Deocamdata nu vorbesc cu ea; ash vrea sa merg întâi la gradi sa fiu sigura ca mi-l primeshte.
Liliana, tu ai platit-o în continuare la fel, chiar daca programul s-a înjumatatzit practic? Ai rugat-o sa faca ceva în plus?
Va pup,
Monica
Cristiana-Carla spune:
Liliana, unde merge copilul tau la inot?
Monica, scuza-ma ca deturnez putin subiectul, dar nu am nici cea mai mica intentie. In plus, ti-as spune ca daca as avea o bona ca a ta, nu as renunta nici in ruptul capului la ea. Te-ai gandit bine, vor fi cativa ani in care vei avea mare nevoie de ea. Increderea ta in ea si atasamentul copilului fata de Nutzi sunt argumente greu de ignorat.
liliana csaki spune:
Da, Monica, a ramas pe aceiasi bani si-n plus nu prea aveam ce s-o rog sa faca in plus pentru ca intinde rufele din masina, calca, da cu aspiratorul si spala pe jos in toata casa, in fiecare zi, ca avem si caine. Am preferat varianta asta decat deloc si pentru ca in caz de ceva(se-mbolnaveste,plecam undeva, venim mai tarziu acasa)noi n-avem pe nimeni sa ne-ajute, bunici, de pilda.
Cristiana, toata vara am dus-o la Tineretului, ca acolo era tipa cu care face si patinaj si-acum vreau s-o duc la Foreasca.