Insamantare artific. la Medsana sau Giulesti?
Buna la toata lumea.
Am si eu o nedumerire. Am vazut ca o ins. artifc. la Medsana, prof. Ancar este 600 euro, la Giulesti fiind aprox. 2 mil. lei. Presupun ca acolo trebuie dat si multumescul de rioare, care nu stiu cat face.
Nu stiu unde sa ma duc. Reusitele unde sunt mai mari? De ce este asa mare diferenta de preturi? La prof. Ancar , unde ma duc de 1 an am facut o sinura luna stimulari cu prenyl si pureon daupa care m-a chemat la I.A. Am 36 ani si cred ca mai aveam sanse si altfel. Voi ce ati face??
diana
Raspunsuri
Ubi spune:
Diana, am o problema oarecum similara. Sunt pacienta prof. de putin timp, cam din septembrie. Am facut seturile de analize si eu si sotul si in final pentru ca EL are astenospermie (culmea, ca doctorul urolog si doctorita mea ginecoloaga, care au vazut analiza acum un an nu mi-a spus ca ar fi ceva de speriat - acum am repetat spermograma si sunt mai multi dar mai puturosi) mi-a recomandat inseminare. Crede-ma ca sunt decisa sa fac un tratament naturist si apoi sa ma incumet la o inseminare. Eu am 30 de ani. Ma bucur ca tu esti asa optimista, bravo!
Cristina
gabid spune:
Sunt pacienta Prof Ancar din 1999 cu FIV reusit la el.AQcum vreau sa fac inseminare dar o voi face la Giulesti,mai precis la Clinica privata a lui Niculescu si Cocei.La sf lui Februarie voi ajunge la ei.Diferenta de pret este enorma si nu imi pot permite sa dau atat de mult pe o inseminare.
Gabi.
Marina spune:
eu am o inseminare reusita in Giulesti...as recomanda giulestiul fara nici o retinere!in nici uun caz nu te costa multumesc 500 euro
diana2004 spune:
Diana ,si eu am facut o inseminare tot la Giulesti,nu a reusit dar tot acolo as face.Oricum am inteles ca s-a mai scumpit intre timp la 70 euro dar tot merita fata de Medsana.
Diana1968 spune:
Buna, va multumesc de raspunsuri, dar inca nu m-am hotarat.
Oare de ce o fi 600 euro? In ei or fi incluse si echorafiile si celelalte proceduri pe care le faci? La Giulesti nu mai trebuie sa platesti si alte chestii?? O fi mai bun prof. Ancar sau Niculescu? La cine o fi procentul de rusita mai mare?
Eu as vrea sa raman si la prof. Ancar pt. care am tot respectul, dar mi-e rusine sa-i spun ca vreau sa mai astept pana la insamantare.
diana
Catalina spune:
Diana, si eu sunt in aceeasi situatie, tot la Ancar sunt pacienta, dar de mai putin timp (cateva luni) iar noua nu ne-a dat absolut nici un tratament, ne-a zis direct de inseminarea aceasta. Eu sunt diagnosticata cu sindrom de ovare polichistice iar sotul meu cu oligospermie severa si astenospermie moderata asa ca problemele sunt cu carul (de asta m-am si gandit ca nu mai incearca alt tratament).
Ideea este, ca tot te intrebai, la Medsana e 500 de euro inseminarea FARA consultatiile doctorului si medicatie (care mai merge pana in 300 de euro - cel putin cea pe care o recomanda el). Iti spun asa de sigur pentru ca tocmai zilele astea o alta "forumista" trece prin aceasta procedura si imi spunea ca pana acum a costat 50 de milioane ("acum" insemnand totul pana dupa procedura si cateva medicamente de dupa). Destul de scump. Sanse? Intre 20% si 70% in functie de cuplu ... Destul de putin.
In ceea ce priveste doctorii, chiar pe acest forum daca te uiti ai sa vezi la povestea cu istoria reproducerii asistate in Romania ca Prof Virgil Ancar este cam "tatal lor" in materie de inseminari si FIV. Are foarte multa experienta cu aceste proceduri si sunt sigura ca ii e mai usor sa incerce direct asa decat sa mai dea alte tratamente, echografii, urmariri si altele. Cel putin asta e parerea mea ...
Noi ar trebui sa il sunam in 4 saptamani si sa facem inseminarea dar ... nu avem cum financiar
Cred ca o sa sun si la dr Cocei pentru o programare si o alta opinie
Iti urez succes!
Catalina, o viitoare mamica
diana2004 spune:
Diana, la Giulesti teoretic nu platesti decit inseminarea in rest daca vrei tu sa fii atenta cu dr. De obicei la o clinica particulara platesti mult pt prestigiul doctorului de fapt. Cred ca poti sa fii sincera cu prof.Ancar ,600 de euro e o suma. Procentul de reusita tine de tehnica in sine nu de cel care o face si din pacate e destul de mic; sint totusi fete care au reusit din prima.Bafta orice vei hotari!
anemona spune:
Pretul de inseminare la Medsana este 500 de euro. Cred ca in pret intra si monitorizarea ecografica, la departamentul administrativ va poate spune ce anume este inclus in pachetul asta de inseminare. Din cate mai stiu eu, inseminarile se fac impreuna cu embriologii greci care fac si FIV-ul.
Prof Ancar nu are nici o implicatie in stabilirea pretului, este stabilit de patronii clinicii, greci.
tisha spune:
Si eu sunt pacienta Prof. Ancar si mi-a propus o inseminare dupa stimulare cu puregon si pregnil. Mie mi-a spus ca-mi va face o internare de forma (fara sa ma tina in spital). Se referea la Pantelimon desigur. Nu mi-a pomenit nimic de vreun tarif de 500 EURO, deci cred ca toata procedura o va face in spital(altfel mi s-ar parea normal sa-mi spuna ca e scumpa). Mi-a fost jena sa-l intreb(era f. grabit) si oricum eu as vrea sa incerc macar o data sa fac cu el inseminare. Mi-a spus doar sa-l sun in prima zi de menstra si sa-mi cumpar intre timp medicatia. N-a mai facut nimeni inseminare cu Prof. Ancar? Ce efecte adverse ar putea sa aiba puregonul si pregnilul? Unde se pot face? Eu n-am mai facut niciodata stimulare(si nici inseminare) si sunt cam ingrijorata pentru ca nu stiu la ce sa ma astept.
Tisha
gabid spune:
Bunadimineata!
Mi-a mers ingrozitor internetul si inca imi merge rau...dar incerc sa va raspund.
ANCAR face inseminari doar la Medsana.O inseminare costa 500 euro asa cum spunea si Anemona.
Personal eu nu as da pe o inseminare asa de multi bani.Sanse sunt intre 6-8 % asa cum am gasit pe internet.La Giulesti costa 70 euro .La Cab particular Cocei aprox 100 euro.
Dupa cum stiti si eu sunt pacienta lui Ancar dar eu nu as face cu el decat FIV.Este f.scumpa inseminarea la Medsana.
In legatura cu stimularea lui Ancar...Tischa...nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme.Sunt vreo 5 fiole per total de puregon...nu se intampla nimic...si eu am facut asemenea stimulari.Mai rau la FIV unde sunt intre 40 si 60 de fiole.
Voi stiti ce analize se cer la o inseminare?Oare cum trebuie sa arate o spermograma ca sa fie acceptat cuplul la inseminare?
Gabi.