Rh-ul negativ

Rh-ul negativ | Autor: martha78

Link direct la acest mesaj

Am Rh negativ,sotul pozitiv mai multe sarcini pierdute si nu am facut acel vaccin niciodata dupa avorturi.Acum nu stiu exact ce analize ar trebui sa fac si unde pot merge pentru a afla despre anticorpii anti Rh (valoarea lor).
Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Si eu am RH-ul negativ si sotul pozitiv. analizele mi le-am facut prima dat ain Ro, la un laborator medical (mi-au luat sange), iar a doua oara in Germ la ginecolog (aceeasi metoda). In timpul sarcinii mi-au facut injectii cu gama D globulina (parca asa se cheama) si am nascut o fetita sanatoasa, care spre surprinderea mea are grupa mea sangiuna, deci am scapat de injectii dupa nastere. Ai incredere si sigur vei reusi.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Mihaela,
Si eu am Rh-ul negativ, al sotului este pozitiv...acum nu mai sunt o problema sarcinile de acest gen. Trebuie sa te tina un medic sub observatie. La prima sarcina mi-am facut titrul de anticorpi in fiecare luna, dar am fost eu nebuna . Mi-au facut injectia dupa nastere, inainte de a primi analizele copilului care au dovedit ca injectia nu era necesara. Adica bb era tot Rh negativ! La a doua sarcina am facut o injectie cam in a 37-a (oare asa era?) saptamana: aceeasi Rh-immunoglobulin. Si ghici: si bb2 are Rh-ul negativ asa ca daca ma durea la basca tot una era! Numai ca de data asta n-am mai facut injectie si dupa nastere, degeaba...
Ca orice produs pe baza de sange, injectia asta presupune anumite riscuri, dar este un produs destul de sigur in sensul ca este scanat pt. HIV, hepatita B si C,etc....in rest Dumnezeu cu mila.
Cauta-ti un medic bun si in care sa ai incredere si totul va fi bine.
Toate cele bune!
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia spune:

ma bucur ca am gasit subiectul; ma super intereseaza. Sunt in saptamana a 8-a de sarcina si azi am aflat rezultatul analizelor: Rh negativ. Rezultatul sotului meu il voi afla maine, dar probabilitatea e sa fie pozitiv Rh - ul lui, nu?!
Problema mea e ca eu am avut 3 intreruperi de sarcina pana acum ( motivele conteaza mai putin, nu???) si nu stiu zau....
Ma bucur ca voi aveti vesti bune si sper sa fie bine si cu mine!
Trebuie sa fim optimiste si documentate , nu???
Sper ca si medicul meu sa fie in teme; azi il sun!
Va pup si sa auzim de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

va rugam nu postati mai multe subiecte cu aceeasi tema.
multumesc pentru intelegere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Si eu am Rh negativ si sotul meu pozitiv si doua avorturi spontane, iar prof. Ancar a spus ca nu e nici o problema.Am uitat nu am facut nici un vaccin niciodata, asa ca nu e nici o problema

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Cecilia! La fel ca tine si eu am 3 sarcini pierdute, inca n-am aflat cauza Rh-ul sau altceva...Ce Rh are sotul tau?
Banuiesc ca nici tu nu ai facut imunoglobulina anti D daca de abia ai aflat ca ai Rh negativ. Oricum, sper ca sarcina de acum sa fie cu noroc!!!!

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

quote:
Originally posted by Monica-Elena

Si eu am Rh negativ si sotul meu pozitiv si doua avorturi spontane, iar prof. Ancar a spus ca nu e nici o problema.Am uitat nu am facut nici un vaccin niciodata, asa ca nu e nici o problema

Monica

Buna! Eu am inteles ca daca ai pierdut una sau mai multe sarcini si nu ai facut vaccinul dupa avorturi trebuie sa-ti faci un test pentru a afla daca ai anticorpi in organism. Daca acesti anticorpi exista trebuie facuta o dozare de anticorpi anti-Rh.
Tu esti acum sau te-ai dus la prof Ancar pentru a sti ce ai de facut la o viitoare sarcina?

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia spune:

Buna Mihaela!

Merci mult de raspuns; ideea e ca nu am pierdut cele trei sarcini, ci a fost un gest voit.
De ex. (ca sa ma intelegi cat sunt de ofticata), ultima intrerupere am facut-o cu o saptamana inainte de nunta mea (din oct.2003), asta pt. ca: mi-am facut test la o zi intarziere si a iesit negativ; mi-am facut raze la plamani pt certificatul prenuptial(?! cred ca se numeste; sa-l ia naiba), si apoi la inca 2 zile am repetat testul (mie nu-mi intarzie niciodata; ghici.. a iesit pozitiv
Am fost sfatuita sa fac intreruperea pt. ca era riscant si...
Cam asta e; cand nu e nu e!
Sper din tot sufletul ca acolo sus a ramas macar o persoana oricat de mica sa ma ajute; acum vreau sa merg pana la capat.
Stii cum se numeste testul prin care pot afla cum stau cu anticorpii??
Mai vorbim; tu cum stai??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Nu Mihaela eu nu sunt acuma. Eu fac de 10 ani tot felul de tratamente si umblu pe la diversi dr. Printre alti dr am ajuns si la Ancar. Toate analizele sunt bune si ale mele si ale sotului meu si se lasa asteptat. Cam asta este pe scurt povestea mea.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Sa va raspund si eu, un rasp cat de cat avizat.
Eu am rh-ul negativ si sunt in sapt. 32 de sarcina.

Am avut si eu un avort acum niste ani buni, cand habar n-aveam ca am rh-ul negativ. Din fericire nu facusem anticorpii.
Pt a afla valoarea sau prezenta/absenta anticorpilor, trebuie sa mergi la Institutul de Hematologie,este pe undeva pe la Dr. Felix (cauta si tu adresa exacta). Ideea e ca numai acolo se fac astfel de analize - si sunt gratuite.
Daca nu ai anticorpii se face acel vaccin (imunoglobulina anti-D se numeste) in sapt 28-30 preventiv si respectiv la 72 ore dupa nastere (daca copilul are rh pozitiv)
Eu am cumparat varianta americana a vaccinului (romanii am inteles ca nu-l mai fabrica) RhoGAM se numeste si coste vreo 3,5 milioane. Si se gaseste cam greu... dar ca sa ai constiinta impacata, merita.
In rest si eu am fost un pic stresata pt ca este un produs pe baza de sange, dar cred ca este testat si para testat si sigur scanat pt hiv hepatita si altele. In mod normal ar trebui sa fie super-sigur (cel putin asa m-a asigurat dr. meu)

Sper ca ti-am fost de folos.
Sanatate maxima

Denisa

Mergi la inceput