Step-by-step -intrebari

Step-by-step -intrebari | Autor: IOANA98

Link direct la acest mesaj

Stiu ca s-a mai scris despre acest sistem de invatamant dar sunt intr-o mare dilema ce sa fac cu Ioana mea. Am inscris-o la step-by-step , la scoala respectiva fiind primul an in care va functiona asa ceva . Dar cand spun altor persoane ca am inscris-o la o astfel de clasa toti imi spun ca fac experiente pe copil , ca acolo mai mult se pierde timpul , ca sunt foarte multi bani cheltuiti , ca nu prea se invata , ca va fi grea trecerea la clasa a 5a .
Va rog sa-mi povestiti cat mai multe lucruri . O gramada de lucruri.
Cum este posibil sa invete in aceeasi clasa la 2 materii diferite ?In cele 2 ore de pauza in afara de faptul ca mananca ce anume mai fac - se joaca sau au un alt obiect facultativ ?Dotarea clasei , mobilier si restul se face din banii parintilor ?Lucreaza suficient cu copii ?
Temele "pentru acasa" reusesc sa le faca de la 14 la 16 ?Care este numarul maxim de copii in clasa ?
Incurajati-ma va rog .
Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

Servus, Ioana!
Eu am mai scris despre acest subiect - fetita mea, Andrada e in clasa I- step-by-step.

Acum, problema e ca sunt la serviciu dar, pe scurt,am sa incerc sa-ti spun cite ceva. Daca vrei mai putem vorbi pe PM.

Deci, pe scurt...
Initial nu am inscris-o pe Andrada la step-by-step, pt ca mie mi s-a parut prea lung programul, prea obositor. Dupa multe peripetii avute in prima zi de scoala, am dus-o (erau 24 de copii si mai era un singur loc), cu oarecare retinere la step-by-step. Acum nu regret nici o clipa ca am facut aceasta alegere, din contra nu ne-am fi iertat niciodata daca am fi lasat-o in cealalta clasa, unde initial am inscris-o, si unde nu ne-au convenit unele treburi.
Sigur, in clasa step-by-step, nu se pierde timpul.Sigur, se invata la fel ca si in alta clasa, poate chiar mai mult si mai bine . Intr-adevar costa mai multi bani. In scoala nostra clasa speciala step-by-step este pina in clasa a.VIII.a .
Andradei ii place foarte mult, iar eu si sotul meu suntem linistiti ca e intr-o clasa buna, se descurca bine si atit timp cit noi suntem la serviciu ea este supravegheata,invata, se joaca,maninca (la capitolul asta mai avem ifose) si are tot felul de activitati .

Eu spun doar ce am constat si parerea care mi-am facut-o dupa un semestru de scoala. Nu stiu cum e in alta scoala, in alt oras. Poate e altfel. Pareri sunt multe , incearca sa le pui in balanta.

Cu prietenie, Mirela
...si pt Ioana ...de la Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Avem exact aceeasi problema ca si tine Ioana, mai alea ca am inteles ca deja au inceput inscrierile. Tu din ce oras esti? In Bucuresti e nasoala situatia. Sunt doar 4 clase in tot orasul!!! Deci bataia este mare. Iar eu sunt la stadiul de strans informatii despre sistem. Imi doresc cat mai multe informatii si nu stiu de unde sa o apuc. Mirela, te rog, daca poti sa ne spui concret: cum decurge o zi (saptamana) din viata Andradei si a ta vis a vis de scoala. TE ROG! Cat te costa/luna? Care este de fapt mecanismul acestui invatamant alternativ din punctul de vedere al parintelui patit (ca sa te numesc asa). Trebuie sa ma decid f. repede pt. ca este 1 clasa in tot sectorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

M-ar interesa si pe mine amanunte, desi fetita mea nu va merge la scoala anul acesta ci la anul.
Multumesc.

Mirela, Andrada la ce scoala este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

step-by-step este un prograam foarte practic.duci copilul la 8 si il iei la 4 (isi face si temele acolo)
Tot programul incepe cu intalnirea de dimineata unde toti copii impreuna cu invatatoarele se aduna si povestesc dar mai ales rezolva un "mesaj de dimineata" care contine putin diun tot ceea ce vor invata ziua respective.Pe urma copil alege la ce ecntru vrea sa incepa ziua de lucru(citire,scriere,stiinte,matematica,arte).Dupa fiecare (aprox) jumatate dse ora copii (in numar de 4 sau de 5 la un centru) vor schimba locurile inte ei.Dupa ce fiecare grup de copil a parcurs toate cele 5 centre,ei discuta impreuna cu invatatoarele si corecteaza ceea ce nu au stiut sau ceea ce au gresit la sarcinile de lucru de la diferitele centre.Dupa care merg la masa(am uitat sa va spun ca intre timp mai merg la masa de mic-dejun)de pranz care se serveste intr-o sala de mese.
Step-by-step este un program complex care dezvolta imaginatia ,creativitatea si cunostintele generale ale fiecarui copil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

nu sunt adevarate spusele referitoare la faptul ca trecerea de la ste-by-step la o clasa normala va fi grea.Fetita mea mai mare a fost 5 ani la clasa step-by-step si in a 5-a a avut media totala(la sf. de an ) 9.96.A luat 10 in toate tezele sisi ea cat si colegii ei s-au acomodat foarte usor la noul sistem de a invata.Si stiti de ce?Pt. ca la step-by-step copii sunt invatati sa comunice cu invatatoarele(respectiv profesorii) si astfel ei intreaba cand au vreo nelamurire.Astfel isi clarifica toate problemele in gimnaziu su nu mai au nici un fel de problema cu "acomodarea".In plus in clasele step-by-step se practica o serie de activitati care in clasele normale nu se practica.
Eu recomand acest sistem orcarui parinte care vrea sa isi stie copilul in siguranta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Fetelor, eu o am pe Sanziana la gradinita step-by-step. Sunt foarte multumita, se pune accent pe creativitate, pe inclinatiile copilului. Intr-adevar, relatia cu educatoarele este super. Si simplul fapt ca copiii le spun pe nume conteaza pentru ei, se stabileste o altfel de relatie. Si...sa nu va fie frica, oricum respecta si programa scolara.
Cheltuielile sunt mai mari pentru ca au nevoie de mobilier special, anumite materiale, samd care se achizitioneaza din banii parintilor.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

M-ati rugat sa va scriu cum decurge o zi de scoala a Andradei.
Deci:
ora 8-9 : Intilnirea de dimineata - copii si invatatoarele povestesc... discuta de programul care va urma in ziua respectiva...copii care doresc si s-au inscris, pe "mesajul scris" , pregatit si afisat de invatatoare in fata clasei si completat de copii cind au intrat in clasa, povestesc daca li s-a intimplat ceva inedit cu o zi inainte, ceilalti copii pun intrebari si se incing discutii...

ora 9-10 , 10-11 , 11-12 - Scriere, citire, matematica - in primul semestru lucrau pe centre, asa cum a spus Maria, dar acum lucreaza toti impreuna cite o ora la fiecare disciplina

ora 12-13 - servesc masa de prinz - 35000 lei/zi o supa (ciorba), felul doi, desert

ora 13-14 - ora de sport sau ora de religie sau ora de lb engleza sau ora de informatica (optional si contra cost)sau ora de dans

ora 14-15 - "temele" , lucreaza pe caiete tip
ora 15-16 - intilnirea de dupa-amiaza ...la fel discutii despre ce au facut, ce trebuiau sa faca si nu au facut in ziua respectiva sau pur si simplu se joaca

Asa ca la ora 16 vine acasa si cam atunci ajungem si noi de la serviciu. Citeodata, vad ca Andrada e putin obosita, totusi sunt 8 ore de activitate si cu toate ca se culca seara, cel tirziu la ora 9, dimineata se trezeste f f greu.

Asta este,in mare, bineinteles cu pauzele aferente. Mai fac doua zile pe saptamina "arte", "abilitati practice" si "stiinte"

Sala de clasa este diferita de restul clselor: au mocheta pe jos (stau cu papuci de casa), au mobilier in plus cu dulapioare pentru a tine caietele si tot ce trebuie la ed.plastica si abilitati (cumparate din timp si duse la scoala).

Caietele se tin la scoala,le aduc acasa vinerea sa le vedem ,iar lunea le duc inapoi. Cartile le duc zilnic si le aduc pt a mai citi din ele si acasa.
La sedintele cu parintii ni se prezinta evaluarea copiilor.

Noua, ca parinti ne convine sistemul, mai ales ca ei fiind micuti acum, nu trebuie sa-ti faci griji de cine ia copilul de la scoala, cine il supravegheaza sau cine face temele cu el.

...si ca un sfat pt cele care "porniti" la scoala anul asta...
Mi se pare important ca in clasa I sa-si regasesca printre colegii de clasa fosti colegi de gradinita. Asa ca discuta-ti si cu mamicile colegilor de la gradinita.

Cu pritenie si copiilor vostri , Mirela si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IOANA98 spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri . Mi-ati mai ridicat moralul .Am inscris-o deja pe Ioana si am fost sa le cunosc si pe invatatoare .Mi s-au parut de treaba dar erau la fel de nelamurite ca si mine .
Cand mai am nelamuriri o sa apelez iarasi la voi.
Mi-ar placea mai mult daca ar face toti acelasi obiect .Dar o sa vedem.
Camelia si Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riana_ad spune:

Buna, dragi mamici !

Eu am baiatul, Bogdan, in cl. a III-a la "Step by step" si sunt foarte multumita de acest sistem de invatamant. Maria si Mirela au descris foarte bine ceea ce se intampla intr-o zi de scoala, la "Step by step" si pe ce se pune accent in acest sistem de invatamant.
Cand sa-l dau la scoala pe Bogdan, mi-a fost greu sa aleg intre cele 2 sisteme de invatamant, traditional si "Step by step". Parerile erau pro si contra. Si, desi, contra au inclinat mai tare balanta, am ales totusi acest sistem nou. Iar acum nu imi pare rau, ma bucur de alegerea facuta.
In M-Ciuc, prima generatie de "Step by step" este deja, in cl.a VI-a, in acelasi sistem.
La concursurile de matematica, pe scoala, copiii de la "Step by step"
se evidentiaza. Asta ca sa vedeti ca este un sistem de invatamant foarte bun.
Succes in decizia ce o veti lua !




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Buna mamici, spuneti-mi si mie, in Bucuresti exista asfel de clase step by step ? Anul trecut am citit pe internet cum ca nu ar exista Bucuresti !!

Mergi la inceput