Inceperea scolii de la 6 ani....
Raspunsuri - Pagina 2
bia spune:
As vrea sa va mai dau un exemplu si anume;o prietena a mea al carei baiat implinse 6 ani in martie anul trecut,l-a dat la scoala toamna trecuta si mi-a spus ca are copii in clasa care au 7 ani si jumatate si se descurca mai prost decat al ei,mai mic cu un an.Deci,pana la urma conteaza cel mai mult cat de pregatit este copilul pentru acest pas.Si eu am oscilat(eram de fapt singura din familie)sa o dau anul acesta la scoala,dar asa cum au spus si alte fete,isi pierd interesul pentru scoala,facand 2 ani de pregatitoare;cel putin la Bianca la gradi fac pregatire de care eu sunt foarte multumita si vazand cum evolueaza,mi-am pus si eu intrebarea,daca repeta inca un an la gradi,ce va face la scoala?Deci am hotarat,va merge la scoala,consider ca este preagatita pentru asta.
sirod spune:
Eu am inteles ca anul asta este optional, ei zic experimental!(6 sau 7ani), dar de la anul va fi obligatoriu 6ani...dar nu stiu daca nu s-a revenit intre timp, mai e valabila chestia?
6 sau 7 - eu zic ca in primul rind depinde de copil.Uneori cei de 7 ani sint mai 'copliarosi' decit cei de 6ani, alteori astia de 6 s-au dus la gradi la 3ani si pina la 7 se plictisesc...asa cred eu, ca nu poti stabili o regula generala, unii se adapteaza mai usor, altii mai greu.
Fie-mea are doar 1an juma', dar ma bate gindul s-o dau la scoala la 6 ani si 1 luna - atit va implini(bine, daca pina atunci nu s-o structura anul de inavatamint altfel, mai stii...ne trezim ca incepe scoala in ianuarie!)
doris
Laura T spune:
Eu eram convinsa sa o dau pe Bianca la scoala in sept.2005, adica la 6 ani si 5 luni. Dar pt. chestia asta mi-a zis educatoarea ei ca la toamna ar trebui sa sara peste grupa mare (acum e grupa mijlocie), direct la grupa pregatitoare, adica sa schimbe colectivul si educatoarele, impreuna cu doar 5-6 dintre colegii ei actuali, mai maricei. Chestia asta nu mi-a convenit, pentru ca ea e f. legata de educatoare si de aceea merge cu placere la gradi, si nu m-as risca sa le schimb. Asa ca m-am decis, va face in continuare grupa mare si pregatitoare, si va merge la scoala la 7 ani si 5 luni.
Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 9 luni) si Ramona (1 an si 8 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea
cl spune:
Alex al meu o sa faca 5 ani si 9 luni in septembrie. Nu o sa-l dau la scoala anul acesta, cu toate ca la gradinita este pus sa faca blestematele alea de liniute. Eu il mai las sa copilareasca inca un an. Si, vorba Tinei , cu cotizatul la casa pensiilor...Eu spun ca are timp pentru asta .
Claudia
alexa spune:
Parerile sunt impartite. Consider ca fiecare parinte va decide ceea ce crede ca este mai bine pentru copilul lui. Exista un termen numit "individualitate" deci fiecare se va adapta in felul lui.
Oricum subiectele de genul asta sunt relative ... putem discuta ani buni; desi acest lucru nu ne va scapa de problemele de genu ... : "cand sa il dau" ... cum am zis si mai sus dealtfel ... adica nu se poate crea o regula la cati ani sa fie dati la scoala ... totusi .. sa recunoastem ... unii sant mai inteligenti altii nu ... fiecare cu capacitatile lui de adaptare la societate.
ladymina77 spune:
Sie eu mi-am tot pus intrebarea asta si inca nu stiu ce sa fac.Bogdan va avea in mai 5 ani ,este un copil mare pt varsta lui si prietenele si educatoarea mi-au spus sa il dau la 6 ani si 4 luni pt ca daca il las pana la 7 va fi "ca magarul intre oi".Tare m-a suparat chestia asta dar eu inclin totusi spre 7 dintr-un singur motiv:-are timp o viata intreaga sa fie cu program si de ce sa nu ii mai las un an de libertate?
Dar din cate stiu eu de la anul,deci din 2005 va fi obligatoriu la 6 ani.
Sper sa se schimbe legea ca daca nu ,nu am ce face !
Sanatate multa la toti!
Cosmina&Bogdan
http://community.webshots.com/user/ladymina77
mina
oz spune:
quote:
Originally posted by ladymina77
...dar eu inclin totusi spre 7 dintr-un singur motiv:-are timp o viata intreaga sa fie cu program si de ce sa nu ii mai las un an de libertate?
eu cred ca noi (adultii) vedem gresit chestia asta. Noua ideea unui an de libertate fara program ni se pare minunata si foarte atragatoare dar unui copil de 6 ani care a facut asta toata viata lui i se poate parea foarte plictisitoare. Eu cred ca daca copilul este pregatit psihic sa mearga la scoala nu este deloc benefica amanarea momentului.
Fiica-mea a mers prima data la scoala in Australia, a inceput 2 saptamani dupa ce am aterizat aici, nu stia decat cateva cuvinte in engleza, a fost foarte greu primul an si am muncit mult (si ea si noi cu ea) dar la sfarsitul anului a avut calificative medii (nici una sub medie). Nu s-a plans niciodata ca este greu, ea este foarte ambitioasa si scoala a fost provocarea de care avea nevoie la varsta respectiva.
ladymina77 spune:
Ai dreptate, Oz ca gandim gresit ,noi vedem lucrurile din punct de vedere al omului matur.La chestia cu plictiseala pana acum nu m-am gandit si sunt convinsa ca asa este.
O sa vedem,timpul le rezolva pe toate.
mina
Cristiana-Carla spune:
Eu cand mi-am inscris fetita, in toamna, mi s-a spus ca, incepand cu anul acesta, grupa pregatitoare se desfiinteaza. Astfel, grupele vor arata cam asa: grupa mica, mijlocie si grupa mare-pregatitoare. Este si motivul pentru care eu am optat de a o inscrie in grupa mica, desi ma temeam sa nu se plictiseasca: stia f. multe lucruri, etc., etc. Initial, as fi vrut sa o inscriu in grupa mijlocie gandindu-ma ca prinde consecutiv, pe urma, grupa mare si pe cea pregatitoare. Dar gandul ca ar putea repeta de 2 ori grupa mare-pregatitoare, nu m-a incantat deloc. Sigur s-ar fi plictisit atunci. Am scris acest mesaj pt. ca am vazut ca multe dintre voi faceti referire la grupa pregatitoare, ca an distinct. Sunteti sigure ca el mai exista? In gradinita unde este fetita mea, copiii de grupa pregatitoare au fost repartizati la alte grupe (o fetita a preferat sa vina, din motive personale, chiar la grupa mica, desi din toamna va merge la scoala).
bia spune:
La Bianca la gradinita este grupa pregatitoare,asa auzisem si eu in toamna ca s-a desfiintat,dar se pare ca nu este chiar asa.