Garnitura la friptura.

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de scarmanus

Garnitura de porumb.

Un cubulet de unt se topeste si se caleste in el coaja rasa de lamaie si coriandru uscat. Se toarna o conserva stoarsa de porumb, se asezoneaza cu sare si se lasa sa se patrunda moresmele cam 5-10 minute amestecand periodic. Este o garnitura foarte rafinata care merge cu carne de pui sau peste.

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de alinam

cartofi cu smantana.... o bunatate
tai cartofii cubuletze ii pun la fiert cu sare, vegeta... cand sunt fierti scurg apa (aproape toata , mai las cam un deget) pun smantana multa si marar tocat marunt si mai las pe foc asa cam 15 min. . la inceput o sa ai senzatia ca au multa zeama, dar nu e asha, se ingroasa dupa ce opresti focul, sunt deliciosi. la o pertecere am fakut cartofii asa si un prieten bine "aburit" a venit si mi-a spus: "bun piureul asta, da mai sunt cartofi intregi" hihihihi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

VARZA ROSIE INABUSITA(CALITA)

-cantitate bruta pt 10 portii

-varza rosie 700g
-varza alba 500g
-untura sau ulei 100g
-zahar 20g
-smantana 150g
-otet 9 grade 50ml
-sare 20g

-varza alba si rosie se taie fasii

-la varza taiata se adauga sare, se lasa 10 min. sa se sareze, apoi se framanta, se stoarce bine si se inabusa in untura sau ulei infierbantat, 30 min.
-in timpul inabusirii se adauga zahar, otet si 75g smantana, amestecand continuu

-preparatul se serveste cald cu smantana deasupra

pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:


Papanasi fierti

Ingrediente:
-250 de grame de brinza de vaci,
-1 ou mare sau doua oua mici,
-3 linguri de gris, sare,
-1 lingura de faina,
-2 linguri de unt,

Prepararea :
Se freaca intr-un castron brinza de vaci cu ouale, grisul si sarea.
Se amesteca bine, sa fie compozitia potrivit de tare.
Se ia cu lingura din ea, se fac cu mina muiata in faina galuste mici rotunde, se turtesc putin intre maini si cu degetul se face la fiecare adincitura la mijloc.
Se pune la fiert o cratita cu apa si putina sare.
Cind da in clocot, se pun papanasii si se tin pina se ridica toti deasupra.
Se trage cratita la o parte si se mai lasa sa fiarba vreo 10 minute la foc foarte mic.
(Daca fierb in clocote mari, papanasii se terciuiesc). Se scurg, se oparesc cu unt.
Modul de servire este foarte variabil:
Desert :cu pesmet prajit si zahar,cu gem de fructe cu diferite creme(vanilie,ciocolata)cau frucre etc.
Garnituri: linga diferite sosuri si fripturi


schuster laura

Mergi la inceput