pierdere de sarcina?

citesc de ceva vreme forumul acesta si in sfarsit m-am hotarat sa pun o intrebare.
am 30 de ani si sunt casatorita de 7 ani. de cateva luni incercam sa concepem un copilas care nu se prinde. stiu exact cand are loc ovulatia (folosesc metoda calendarului pentru ca am un ciclu extrem de regulat) si o facem mai des in jurul zilelor 13-14-15, dar ... nu se prinde. probabil mai trebuie sa incercam.
problema este (nu stiu daca sa o consider o problema sau nu) de cand am inceput sa o facem in zilele fertile, ciclul menstrual vine mai mult cantitativ, cu cheaguri si cu dureri mai mari decat inainte, durata ciclului menstrual este singura care nu s-a schimbat. in prima luna a ciclului menstrual, dupa ce am avut contact sexual in perioada fertila, m-am speriat cumplit de cantitatea, cheagurile si durerile imense pe care le-am avut. este posibil ca bebe sa se fi prins si sa fi pierdut sarcina?
multumesc anticipat de raspuns.
Raspunsuri

crinuta spune:
Da! Exista aceasta posibilitate. Cel mai bine ar fi sa iti faci analiza de progesteron.
Daca nu ai avut cheaguri pana acum, si dintr-o data ai, si inca mari, insotite de sangerari puternice, se poate contura aceasta posibilitate.
Crinuta

mariamunteanu spune:
bitzu,
mergi neaparat la doctor. nu vreau sa te sperii, dar cheagurile de sange nu sunt un semn bun. eu am inceput sa am asa ceva plus cantitate mai mare de sange imediat ce am intrerup anticonceptionalele si de fapt era un fibrom. sa-ti faca doctorul
ecografie transvaginala. scrie-mi dupa ce te intorci de la consult.
maria

crinuta spune:
Maria, nu este adevarat ca cheagurile nu sunt semn bun. Este foarte bine sa ai cheaguri, uterul se curata mai bine. Mucoasa uterina se elimina. Este normal sa nu elimini numai sange.
Eu am cheaguri de cand ma stiu in primele 2 zile, si nu am nici un fel de fibrom.
Crinuta

mariamunteanu spune:
crinuta,
daca la tine e asa dintotdeauna, e altceva. eu spun ce s-a intamplat la mine si am ignorat problema cateva luni bune desi aveam cheaguri, sangerari abundente dar fara dureri. la bitzu poate fi ceva trecator,
o curatare cum spui tu, dar e mai bine sa mearga la doctor ca sa se convinga.
maria

crinuta spune:
Daca cheagurile sunt foarte mari, anormal de mari si insotite de sangerari puternice, atunci ori este avort spontan, ori fibrom. Dar fibromul apare la o varsta mai inaintata.
pupici
Crinuta

martha78 spune:
Nu cred ca o menstruatie abundenta, cu cheaguri are legatura cu faptul ca ai avut contact in perioada ovulatiei, cu atat mai putin sa fii ramas insarcinata si tu sa nu-ti fi dat seama. Oricum mergi la ginecolog pentru orice eventualitate.
Mihaela

Tinasv1 spune:
Buna, ma alatur tuturor si o sfatuiesc pe Bitzu sa se duca de graba la doctor. Este cel mai sigur, inlaturi astfel toate banuielile.
Si eu sunt o aspiranta la titlul de mamica. Am 30 de ani si impreuna cu sotul meu ne dorim un copilas. Am trecut insa printr-o experienta neplacuta de curand, am pierdut o sarcina, prima si dorita in acelasi timp. Acum dr zice sa incercam din nou, recunosc ca imi este teama, dar o sa incerc sa ma adun si o sa imi iau inima in dinti.
Succes tuturor ce isi doresc ce imi doresc si eu!
Sa auzim numai de bine.

bitzu spune:
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.
Am pus intrebarea tocmai ca sa nu ma duc la doctor. Cred ca am fost de 2 ori in viata si nu-mi place deloc. Parerea mea e sa las viata sa curga asa cum ne e data.
Multumesc inca o data.

OtiliaLia spune:
Si aceasta scadere a progesteronului, in afara de faptul ca "sarcina" nu se prinde ce alte simptome mai poate avea. Care sunt cauzele acestei lipse de progesteron ? Scuze de intrebari.

Tinasv1 spune:
Bitzu te inteleg in privinta consultului. Si eu m-am "obisnuit" cu greu cu acea masa, daca se poate sa te obisnuiesti cu asa ceva. Eu pana acum doi ani nu am fost niciodata la acest tip de doctor, nici nu am avut nevoie, iar atunci m-am dus ca sa vad daca sunt ok.
In fine am avut norocul sa gasesc o doctorita si contrar ce se spune despre reprezentantele noastre in aceasta meserie, dr mea nu este deloc vulgara. Deci m-am obisnuit spuneam si am realizat ca daca vreau sa fac copii, tot trebuie sa trec pe la doctor. Si apoi avantajul la o femeie doctor este ca nu este nevoie sa explici prea tare simtomele, le cunoaste si ea pe propria-i piele.
Oricum daca ciclu nu ti-a intarziat niciodata probabil ca nu ai pierdut nici o sarcina, dar pentru asta poti sa verifici cu teste de sarcina, am inteles ca unele sunt reale la varste foarte mici ale sarcinii, nu trebuie sa te chinuiesti prea tare iar stresul nu face bine oricum.
Ca sa iti fie mai usor eu te sfatuiesc sa cauti o femeie doctor asta pentru viitorul apropiat cand iti urez sa ai nevoie sa mergi la dr .
Mult succes tie si tuturor aspirantelor, deci si mie bineinteles.
Sa ne vedem la mamici in ... saptamani.