Bebelushi si caini mari si fiorosi...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alex_2003 spune:

quote:
Originally posted by moka

Si noi avem un "caine mare si fioros", un Dobermann, si cand eram insarcinata mi-am facut, ca si tine, o groaza de griji despre cum vom convietui odata ce vine si bebicul. Mai ales ca e un caine zbanghiu si dupa cum reactiona cu noi parea inconstient de forta si greutatea sa. Acum are toata ziua grija de bb, asa cum se pricepe, daca plange vine repede si ma cheama... poate nu aud, isi aduce jucariile si le pune langa el, are grija sa termine lapticul (formula) care ramane de la bb si nu lasa strainii sa intre la el in camera: se pune in sezi in fata usii si sta acolo, mai greu sa ai tupeu sa treci peste un dobermann. Nu i-am limitat accesul nicaieri dar nu are voie sa intre in contact cu bb si stie asta foarte bine. Mai incolo, cand bb va merge, o sa fie alta poveste.

Problema ta, Mihai, nu e ca aveti caine ci ca nu il stapaniti. Asta mie mi se pare esential, pentru ca trebuie sa asculte cateva comenzi elementare si sa stie ca in ierarhia din casa el e ultimul. Daca vreti sa pastrati cainele eu v-as sugera sa mergeti cu el la un "program de educare", au aparut acum dresori cata frunza si iarba, pentru ca, totusi, oricat ai iubi un animal, nu-i poti permite orice. Cat despre incidentele cu copii, sa stii ca statisticile spun cele mai multe muscaturi la copii sunt produse de cockeri, care nu sunt nici mari nici fiorosi.

Moka si Mokutza (3 luni)

Te rugam sa ne dai si alte "date statistice" eventual ceva adrese unde putem sa ne informam !!!!

http://community.webshots.com/user/alex_230903
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:
Originally posted by Alex_2003

quote:

Si noi avem un "caine mare si fioros", un Dobermann, si cand eram insarcinata mi-am facut, ca si tine, o groaza de griji despre cum vom convietui odata ce vine si bebicul. Mai ales ca e un caine zbanghiu si dupa cum reactiona cu noi parea inconstient de forta si greutatea sa. Acum are toata ziua grija de bb, asa cum se pricepe, daca plange vine repede si ma cheama... poate nu aud, isi aduce jucariile si le pune langa el, are grija sa termine lapticul (formula) care ramane de la bb si nu lasa strainii sa intre la el in camera: se pune in sezi in fata usii si sta acolo, mai greu sa ai tupeu sa treci peste un dobermann. Nu i-am limitat accesul nicaieri dar nu are voie sa intre in contact cu bb si stie asta foarte bine. Mai incolo, cand bb va merge, o sa fie alta poveste.

Problema ta, Mihai, nu e ca aveti caine ci ca nu il stapaniti. Asta mie mi se pare esential, pentru ca trebuie sa asculte cateva comenzi elementare si sa stie ca in ierarhia din casa el e ultimul. Daca vreti sa pastrati cainele eu v-as sugera sa mergeti cu el la un "program de educare", au aparut acum dresori cata frunza si iarba, pentru ca, totusi, oricat ai iubi un animal, nu-i poti permite orice. Cat despre incidentele cu copii, sa stii ca statisticile spun cele mai multe muscaturi la copii sunt produse de cockeri, care nu sunt nici mari nici fiorosi.

Moka si Mokutza (3 luni)

Te rugam sa ne dai si alte "date statistice" eventual ceva adrese unde putem sa ne informam !!!!

http://community.webshots.com/user/alex_230903
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Si eu as fi interesata de acele statistici.In plus,nu cred ca doar nr. muscaturilor e ingrijorator,ci mai ales gravitatea lor...

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:

Cat despre husky, prin temperament este un caine linistit, independent, retras si ne-exuberant.

Moka si Mokutza (3 luni)

husky e un caine afectuos si jucaus..eu am o catelusa..de fapt am trei..dintre toti, husky e de departe cel mai jucaus, ii provoaca mereu pe ceilalti..si pe noi deopotriva..e foarte afectuoasa, ma insoteste pas cu pas prin casa..cind ma imbratiseaza barbatu-meu ii da mina nespus de gingas la o parte ..slava domnului ca nu are acces in domitor:)..si are mare nevoie de miscare..cred ca vreo zece km pe zi, inghite dintr-o suflare

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Oana_B, ti-am raspuns la "am si eu o intrebare, va rog" decent si obiectiv dupa umila mea pricepere si experienta de 20 de ani de posesorat de caini. Ca tu vrei sa fii ironica e optiunea ta de moderator. Eu zic sa iei intai cainele, vezi dup'aia cum si cat il alergi. Cat despre dalmatian, acu' vreo 10 ani cand aveam eu era de agrement cu standard redactat de UK. Englezii au fixat caracteristicile rasei si tot ei s-au luptat cu munca de selelctie. Vad ca intre timp FCI-ul l-a bagat la grupa a VI-a, ce-o cauta el acolo... ca n-a vanat ceva in toata viata lui moderna.

Descantec, in cercul meu de cainari (crescatori/proprietari/expo/ dresaj) sunt vreo 10 husky, pe ei ii vad in mod curent si asa sunt cum i-am prezentat. Nu inseamna ca-s toti la fel.

Ortansa, revistele de specialitate din Rom, Fr si UK. Poti contacta redactiile si-ti trimit o colectie intreaga de numere... asa... ca sa va informati si voi.

Moka si Mokutza (3 luni)

Mergi la inceput