Ce pot sa mai fac cu mascarpone???

Ce pot sa mai fac cu mascarpone??? | Autor: monicaa

Link direct la acest mesaj

In afara de tiramisu, mai stiti retete unde se poate folosi mascarpone? Ceva cu fructe...sau orice altceva.

Multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Nu prea are legatura, dar vroiam si eu sa intreb unde se gaseste mascarpone in Bucuresti? Am vrut sa fac tiramisu si n-am gasit pe nicaieri. E drept ca nici n-am avut timp sa caut prea mult

http://www.babiesonline.com/babies/e/ena/
http://www.babiesonline.com/babies/a/antim
http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Adita stiu ca mama cumpara din Carrefour.Si a mai gasit si in complexul Primavara (asta e in 13 Septembrie, langa cinema Lira).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Mascarpone se gaseste in general in orice supermarket, la raionul "Lactate". Mai precis, langa smantana. Exista de la mai multi producatori. Daca nu gasesti, intreaba personalul din magazin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clopotzel spune:

Mascarpone se foloseste in general la creme unde se poate pune si gelatina.
O alta reteta unde poti folosi mascarpone este Mousse au chocolate.

Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Pandispan gata preparat (blat de tarta) cu crema de mascarpone (amestecat cu 2 galbenusuri si zahar dupa gust + zahar vanilat) si afine sau o combinatie de fructe de padure, de ex. zmeura+afine+mure (proaspete). Nu prea e de sezon, dar e excelenta.
Pandispanul se taie in 2-3 bucati (depinde cat e de inalt), se insiropeaza usor cu sirop de fructe sau zmeurata, se unge cu crema de mascarpone, inclusiv deasupra. Se asaza fructele proaspete si deaupra se pune gelatina. Pentru tarta cam la fel, doar ca nu se taie blatul.

Mergi la inceput

Hmmm...treaba asta cu fructe de padure suna delicios.Stiu ca nu e de sezon, dar aici gasesc congelate.Multumesc frumos!

Clopotzel, mi-ai putea da o reteta de Mousse au chocolate?

Mergi la inceput

quote:
Clopotzel, mi-ai putea da o reteta de Mousse au chocolate?

Cu mare, insa doar maine, ca nu o am acum! Daca nu arde pana maine?!?

Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Am vazut chiar ieri la tv o reteta foarte simpla.
Mascarpone se amesteca cu frisca lichida (double cream), zahar si esenta de vanilie (cred ca poti folosi si zahar vanilat), obtinandu-se astfel o crema. Crema se aseaza in centrul unei farfurii, se stropeste cu putin sirop de zmeura, iar de jur imprejur se aseaza fructe de padure. Arata bine, se face imediat si cred ca este destul de gustos. Si mie imi plac fructele de padure, dar indulcite cat de cat ca altfel mi se par cam acrisoare.
Tot ieri la tv am vazut si o crema pentru tarte facuta dintr-un amestec de mascarpone cu crema de vanilie.

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Monicaa, iata reteta mea de Mousse au chocolate:
iti trebuie 4 oua, o ciocolata neagra (100 g),o cutie de mascarpone de 250 g
Primul lucru pe care il faci pui ciocolata la topit in bain marie. Intre timp bati cele 4 albusuri bine. Cand ciocolata s-a topit o tragi deoparte si o lasi cateva secunde ptr ca ea se intareste imediat.Apoi adaugi ciocolatei topite galbenusurile batute bine. Dar atentie sa nu fie fierbinte ciocolata. Apoi se toarna albusurile si se omogenizeaza bine si se mai pune si cutia de mascarpone.
Pui in cupe si dai la frigider, poti sa ornezi pe deasupra cu ciocolata rasa, sau cacao, sau poti sa opresti o parte din compozitia albusurilor si galbenusurilor si mascarpone si sa amesteci cu ciocolata alba, si pui un strat deasupra.
pofta buna!

Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Super fetelor

Multumesc frumos de retete.Acum stiu ce fac bun in week-end.
Sotiorul meu va fi foarte multumit.

Mergi la inceput