GRETA GARBO SI CATRINA

GRETA GARBO SI CATRINA | Autor: palmyrah2002

Link direct la acest mesaj

2 prajituri deosebite si foarte bune.
GRETA GARBO

aluatul: 4 galbenusuri
1 pachet de margarina
500 g faina
40 g drojdie
3 linguri lapte
5 linguri smintina
1 praf sare

Se amesteca toate ingredientele si aluatul obtinut se imparte in patru.
Se unge o tava intinsa(30/40)si se intinde prima foaie,peste ea se pune 1 borcan de gem de caise(400 g),deasupra se intinde a doua foaie peste care se pun cam 300 g rahat taiat felii subtire si presate un pic cu sucitorul.Peste a treia foaie se pun albusurile batute spuma cu 200 g zahar si nuca macinata(cam o farfurie),iar peste a patra foaie se toarna smintina si se presara zahar.Se coace la foc potrivit.


CATRINA
500 g faina
200 g unt sau margarina
150 g zahar pudra
4 galbenusuri
1 plic mic de amoniac(de la dr.Oetker)
3 linguri smintina
Se coc trei foi pe dosul tavii.

O foaie se sfarima si se toarna peste ea putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a inmuiat si amestecat bine se adauga 150 g zahar pudra,100 g unt,2 linguri cacao,3 linguri gem caise,esenta de rom.CU mixerul se face foarte repede. Aceasta crema se aseaza intre cele doua foi.
Cele 4 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar,pe baie de abur,pina devin lucioase si nu cad de pe lingura.Se pune peste prajitura si se rade multa ciocolata deasupra.Se taie a doua zi.

Cristina si Mihnea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

ce pofta am....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Multumim, Cristina.

Stii ce vreau sa te intreb: la a doua prajitura, la care se unge bezeaua pe deasupra, nu e gretoasa bezeaua asa, cruda? De ce se mananca prajitura a doua zi? Trebuie sa se usuce bezeaua? Se usuca? Si, fiind vorba de albus crud, trebuie pusa prajitura la frigider?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Eu sunt mai carcotasa, si vreau sa intreb: la prajitura Catrina, albusul ala batut cu zahar nu se altereaza daca prajitura sta 2-3 zile pana se mananca ?
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

MILIA,albusul se intareste pina a doua zi.Ei nu ca bezelele facute in cuptor,dar se intareste.
Albusul batut pe baia de abur difera de cel batut la rece.Se bate pina iese sticlos si sta "tzontzoroi".Nu se pune in frigider.
Acum ceva vreme am vazut la retetele facute de Bunica Ghiutza pe "Acasa" bezele la rece,adica albus batut pe baie de abur,facute bezele si lasate la uscat in bucatarie - fara cuptor.

AURORA,la mine prajitura asta nu a rezistat 3 zile.Am facut-o de ziua mea si a doua zi nu mai ramasese nimic.Cristina si Mihnea

Sper ca am putut sa va lamuresc cit de cit,daca nu poate mai sint fete care au facut retete cu albus batut deasupra si va explica ele mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Multumim pentru retete!!
Nu oferi si mostre pentru iesence?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

De ce nu?
Stai sa termin examenele si fac o expozitie de prajiturele cu degustare!!!
HIHIHI!!!
Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Ha,ha,ha!
Buna intrebare Adda!Mie una mi-a ramas gandul la prajitura Brath...

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Cristinaaaa?!
Cand termini examenele?Unde faci expozitia?


Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

[quote]Initial creeata de palmyrah2002
2 prajituri deosebite si foarte bune.GRETA GARBOaluatul: 4 galbenusuri 1 pachet de margarina 500 g faina 40 g drojdie 3 linguri lapte 5 linguri smintina 1 praf sare Se amesteca toate ingredientele si aluatul obtinut se imparte in patru. Se unge o tava intinsa(30/40)si se intinde prima foaie,peste ea se pune 1 borcan de gem de caise(400 g),deasupra se intinde a doua foaie peste care se pun cam 300 g rahat taiat felii subtire si presate un pic cu sucitorul.Peste a treia foaie se pun albusurile batute spuma cu 200 g zahar si nuca macinata(cam o farfurie),iar peste a patra foaie se toarna smintina si se presara zahar.Se coace la foc potrivit. CATRINA 500 g faina 200 g unt sau margarina 150 g zahar pudra 4 galbenusuri 1 plic mic de amoniac(de la dr.Oetker) 3 linguri smintina Se coc trei foi pe dosul tavii. O foaie se sfarima si se toarna peste ea putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a inmuiat si amestecat bine se adauga 150 g zahar pudra,100 g unt,2 linguri cacao,3 linguri gem caise,esenta de rom.CU mixerul se face foarte repede. Aceasta crema se aseaza intre cele doua foi. Cele 4 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar,pe baie de abur,pina devin lucioase si nu cad de pe lingura.Se pune peste prajitura si se rade multa ciocolata deasupra.Se taie a doua zi.Cristina si Mihnea[/quotecristina...am scris si eu la prajituri de craciun aceiasi prajitura dar e un pic diferita.....se numeste prajitura kety.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Am facut prajitura Catrina. A iesit foarte bine.
Aurora

Mergi la inceput