Bebelina mea era invers, prea mare! Si cand mi-a zis doctorul la ecograf ca va avea cam 4,2-4,3 Kg la nastere am zis ca fiind fetita va fi o grasana (copiii care se nasc cu peste 4 Kg risca foarte mult sa aiba diabet la maturitate). Dar natura le-a aranjat pe toate si am nascut cu 3,5 saptamani mai devreme si a avut 3,150 Kg. Nu te ingrijora. Ginecoloaga imi spunea ca daca e prea mare nu ma naste natural si eu nu voiam cezariana. E mai bine sa fie mai mic. Eu am nascut f.repede pentru ca era mai micuta. Daca era mai mare ma chinuiam mai mult sau chiar ma taiau.
Si mie mi-a spus cu vreo cateva zile inainte de a naste (cred ca vreo 4-5) ca bb e mic, are 2.6 kg si cand am nascut-o pe Emi a avut 3.205 kg. Dr. meu ginecolog a zis ca el nu crede in echo... si ca mai vedem noi cand iese bb si uite ca asa a fost. Greutatea se calculeaza in functie de masuratori, si daca bb sta cu burta intr-o parte si o masoara din alta pozitie, normal ca iese mai putin. La Emi i-a iesit circumferinta abdomenului mai micuta decat era normal pentru varsta sarcinii si de aia si greutatea a fost mai mica. Dar cand a venit pe lume, era burtoasa... deci masuratoarea aia a fost clar facuta gresit sau statea bb intr-o pozitie aiurea si nu au putut-o masura ca lumea.
Asa ca... nu te baza pe echo.
Sarcina usoara in continuare si un bb voinic si sanatos,
Mamamariana