Ceva idei despre praji cu mere??

Ceva idei despre praji cu mere?? | Autor: hannen

Link direct la acest mesaj

Fetele am primit azi o cutie cu mere,vreo 40 de toate.Va dati seama ca nu le putem papa pe toate,se vor stica.
Deci as vrea sa fac ceva bun cu ele.Daca aveti ceva idei va rog mult ziceti-mi si mie.
Pleaseeeeeeeeeee
si astept cu nerabdare

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

aici gasesti:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13948

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu am o reteta de prajitura cu mere dupa care al meu print e lesinat, iat-o mai jos:
175 g unt / margarina se bat spuma cu jumatate cana de zahar (100-125g). cind sunt cremoase se adauga alternativ 4 linguri de lapte, 3-4 oua si o cana si o lingura de faina amestecata cu 2 lingurite praf de copt (astfel: o lingura de lapte, se amesteca, apoi un ou, se amesteca din nou, ceva faina, se amesteca, si asa mai departe pina se incorporeaza toate ingredientele). se mai pune ceva zahat vanilat si coaja de lamiie / portocala. se pune intr-o tava (eu folosesc rotunda, din aceea de tarta), care daca este de teflon o lasi asa, daca nu, o ungi cu unt sa nu se prinda. intre timp 3-4 mere se cojesc, se taie felii subtirele si se aseaza in ce model vrei peste aluatul din tava. se amesteca 50g zahar cu 4-5 linguritze scortisoara si jumatate de amestec se toarna ploaie peste aluat si mere, apoi se taie fulgi cam 30-40 g unt rece (daca il tii in prealabil 5 minute in congelator e perfect) si se pun peste prajitura. se da la cuptorul incins pentur 40 - 50 de minute. dupa ce e aproape gata se adauga restul de amestec zahar / scortisoara si inca citiva fulgi de unt si se lasa in continuare maxim 10 minute in cuptor. (creste destul de mult si focul nu trebuie sa fie prea tare).
sper sa iti placa!
pofta buna!
Roxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Marianar,roxanz
Sunteti niste dulci,am sa fac niste praji la fel de dulci ca voi
Stitzi ce mi-am adus aminte?Mama unei prietene facea parca un fel de gogosi ,umplute cu mere calite si apoi le prajea in ulei.Aratau mai mult ca niste placintele.Fetele zicetzi daca mai stitzi,ca am mere destule pe care sa-mi exersez indeminarea
Multe multumiri
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ideea era ,ca nu stiu cum se fac placintelele cu pricina.Avetzi vreo idee despre ce bat eu cimpii pe aici?
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Daca tot ai multe mere, incearca si un suc: dai prin storcator de fructe mere, morcovi si ce alte fructe ai la indemina, nu trebuie neaparat sa treci la capitolul prajituri, ca ingrasa...

Mergi la inceput

Hannen...nu stiu nimic de placintelele alea...presupun ca e un aluat ca de coltunasi??? sincer, nu imi suna cunoscut.
mai am o reteta mai lunga putin, ii zice "apple fer" si e din Louisiana adusa de francezi....daca vrei o scriu si pe aia, e mai deosebita si mai....fatzoasa, din aia rasturnata. dar si asta cu scortisoara e tare fatzoasa, eu pun merele circular, ca la tarta si arat de numa!
oricum ma uit sa vad daca gasesc ceva de placintelele "in cauza" si daca dau, raportez!!
Rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

poti face si strudele sau placinte cu mere:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13954

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Am cerut si eu intr-un post o reteta de papanasi cu mere...poate te inspira si pe tine, numai ca nu stiu cantitati exacte, bijbii si eu...dar oricum mama facea ceva de felul asta: mere rase pe razatoare se scurg de zeama si se amesteca cu galbenus de oua, zahar (praf de copt?????) si putina faina. Se prajesc in ulei si se pot servi apoi cu smintina sau iaurt.
Tatiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

O reteta foarte buna si foarte rapida: un pachet de foi de placinta, le desfaci usor si asezi in tava unsa cu ulei o foaie, o ungi cu ulei, tot asa inca 3-4, apoi pui mere rase si amestecate cu zahar, iar pui foi ca la inceput. Cand ai terminat, tai in patrate (cand e cruda) si o dai la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc un pic foile.

Roberta + BeBe scump din burtica

Mergi la inceput

Taty stiu despre ce zici...aia spui tu ca sunt papanasi cu mere? nu stiam. eu ii fac cu merele date pe razatoare si amestecate cu aluatul ca de clatite (oua cu faina si cu lapte), apoi se prajesc ca gogosile in ulei. cantitati exacte nu sunt decit in functie de cantitatea de mere, de exemplu la 0,5 kg mere se pun cam 400 ml lapte cu o cana de faina si 2 oua dar stii cum e....ochiul e masura cea mai sigura!!!
pofta bunicica,
Roxi

Mergi la inceput