Acid folic
Raspunsuri - Pagina 4
Gabela spune:
Eu cred ca peste tot prenatalele sunt trecute la raionul "vitamine" si deci se pot lua fara reteta de la doctor. Nu sunt insa sigura, e doar o parere. Verifica la farmacie la "vitamine", vezi ce gasesti pe acolo, eu zic ca poti lua fara probleme, chiar daca nu intentionezi sa ramai insarcinata chiar acu'.
Gabela
Mara2004 spune:
Acidul folic in germana se numeste FOLSÄURE.Medicul mi-a recomandat FEMIBION, 1/zi.Prietena mea a primit de la medic, FOLIO,este mai ieftin si are aceleasi calitati.Ambele se pot cumpara fara reteta.Nicol
Shobo spune:
eu iau din decembrie acid folic, deci de 5 luni (dr. mi-a zis sa iau cu 3 luni inainte de prima "tentativa" de bebe, adica martie). inca nu sint insarcinata insa as vrea sa stiu daca sa ma opresc macar 1 luna... mi se pare ca am luat suficient. voi ce ziceti?
crinuta spune:
Shobo, sa nu iei mai mult de 1 mg pe zi. Vezi ca numai in Romania se recomanda 5 mg pe zi si nu este bine, depasind cu mult doza admisa, care este de 0,4 mg. Mare atentie.
Daca gasesti doar de 5 mg, iei 2 tablete pe saptamana.
pupici si astept vesti
Crinuta
anis spune:
GAbi si fetele
Eu am m-ai spus pe forum...ceea ce fac eu ,recomandat de dr.
De multe luni eu i-au acid folic, doar din ziua de dupa ovulatie 1/zi ,si e bun acidul folic daca nu esti cu bebe, la situatia asta ma refer, acidul pur, nu in asociatie cu alte vitamine,mai bine le iei separat, se cheama acifol acum, 1/zi, timp de 7 zile NU MAI MULT.Daca afli ca esti cu bebe vorbesti cu dr si iti va recomanda el ce sa iei.
In astea 7 zile, eu asociez acidul folic cu 1/zi Vitamina C, si 1/zi Thrombo ASS (aspirina de 100 mg), ajuta endometrul sa se dezvolta mult mai bine , asta pana la presupusa nidare(cele 7 zile).
Dupa presupusa nidare, nu mai sunt importante vitaminele, asta in prima faza ( e vorba de pana la data cand ar trebuii sa vina o noua menstruatie)ci important ca rol il are PROGESTERONUL..care il poti suplini cu utrogestan , duphaston, injectii etc.
Ps: Endometrul meu dupa 7 zile de luat...am facut o singura eco..doar asa de curiozitate, avea 14 mm..
AniS
infofun spune:
Vreau sa va intreb ceva ,sper sa nu radeti de mine, dar nu prea ma pricep la asa ceva, Sotul ar trebui sa ia acid folic inainte de conceptie sau numai eu?
Multumesc!
valentinag spune:
Infofun,Gabi din cate stiu eu,acidul folic la barbati este frectie la picior!n-are nici o legatura!daca gresesc sa ma corecteze fetele!
Valentina
eva alicia spune:
Cea mai buna dozare de Acid Folic o are flaconul de la Your Life, dar si pretul este pe masura...
Succes!
Eva