Chlamydia
Salutare fetelor ,
Nu am mai intrat de mult pe forum fiindca m-am resemnat, iar acum cand am vazut cate sunteti insarcinate, m-am bucurat tare mult.Felicitari si sarcina usoara!
Referitor la Chlamydia, credeti ca poate da infertilitate? Este posibil ca numai din cauza ei sa nu mai ramana insarcinata o femeie care a mai ramas (5 ori) dar a pierdut sarcinile in primul trimestru?
Pupici ,
Codrina
Raspunsuri
Cristina_C spune:
Sigur ca da, nu-i de glumit cu ea, poate cauza infertilitate, sarcina extrauterina si daca ramane netratata intr-o sarcina normala poate duce la avort spontan, nastere prematura si pe deasupra este afectat si copilul daca se naste pe cale naturala. Din fericire se depisteaza foarte usor si se trateaza cu succes cu antibiotice si inainte de sarcina, si in sarcina.
aurelursu@k.ro spune:
Fetelor, chlamydia se ia numai pe cale sexuala sau mai exista is alt mod de infestare. pupici, gabi
Cristina_C spune:
La adulti Chlamydia se transmite exclusiv pe cale sexuala. Copii pot lua Chlamydia daca se nasc pe cale vaginala din mame infectate.
CODRINA spune:
Dragele mele,
Va multumesc din suflet pentru reactia promta.Doream sa stiu daca exista vre-o legatura dintre pierderile de sarcina repetate din trecut , chlamydia si prezenta infertilitate.
Mai exista vre-o cauza comuna a pierderilor de sarcina in primul trimestru si a infertilitatii (in afara de Chlamydia)? E posibil PCOS (ovare polichistice)?
Multam' fain!
Codrina
crinuta spune:
Nu prea am auzit sa se piarda sarcini din cauza ovarelor polichistice. Eventual este greu de obtinut o sarcina.
Alte cauze ar fi toxoplasmoza, deficit de progesteron.
Crinuta
gabid spune:
O sarcina se poate pierde in primul trimestru datorita dereglajelor hormonale.Adica hormonii nu merg cum trebuie ,in special progesteronul.Apar sangerari ,dureri de burta...
O sarcina se pierde in primul trimestru datorita toxemiei gravidice.Prietena mea a pierdut o sarcina de 6 saptamani in acest fel.Ii era rau ,vomita si apa care o bea.Prima sarcina a fost la fel de grea...a stat pana la 4 luni in maternitate pt ca nu lua in greutate datorita acestei stari de rau general.
O sarcina se poate pierde datorita infectiilor din zona genitala de orice fel dar poate fi dusa si pana la capat cu aceste infectii.Depinde de organism.
Gabi.