Topul maternitatilor mizerabile
Ceea ce s-a intimplat la Ploiesti se poate petrece oriunde in spitale din Romania... Mizeria este aceeasi, sistemul este la fel de deficitar, angajatii, lipsiti de omenie si motivatie, ca peste tot...
Unde sa mai ai curajul sa nasti in Romania? De ce maternitati sa te feresti?
Va invit sa facem un top al celor mai mizerabile maternitati din tara asta, cu motivatii si intimplari reale traite acolo...
PS. Pentru ca am nascut la Municipal, unde totusi conditiile de igiena (poate doar ele) sunt mai bune, nu pot inaugura acest top... Va invit insa pe voi s[ o faceti, ca sa luam, macar asa, atitudine pentru conditiile infioratoare in care vin pe lume copiii in Romania!
"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau
Raspunsuri
aquariusrpro spune:
Nu la aceeasi categorie cu mat. Ploiesti dar .. tot la categ. maternitate cu rsicuri.. as introduce bebelaria de la Polizu. Bebeii ies cu probleme, mai ales Klebsiella.
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei
anisia spune:
Aqua,si eu ma gandeam sa bag maternitatea Polizu,dar totusi innafara de incompetenta unor doctori si a asistentelor,bebelusii zic ca sunt tratati bine e doctori.Cel putin Rares s-a facut bine datorita doctorilor neonatologi de acolo.Fireste ca banul isi spune cuvantul..dar doctorii totusi fac scandal in ceea ce priveste curatenia si sterilizarea cum trebuie a ustensilelor si saloanelor unde sunt tinuti bebelusii.Ca unele asistente nu se spala pe maini innainte sa puna mana pe bebelusi e o treaba dar mamele sunt puse sa se spele pe maini si sa se dea cu iod de fiecare data cand se duc la bebei.Nu zic ca e o maternitate super curata sau pe care as indica-o sa fie aleasa de catre viitoarele mamici.Un lucru e cert,bebelusii ies cu probleme datorita medicilor obstreticieni care nu-si dau interesul dar neonatologii isi dau totusi interesul ca micutii sa iasa bine de acolo.Iar daca mama nu are lapte li se da Humana..ceea ce nu stiu daca o fac prea multe maternitati!
Nu sunt pro dar nici in lista maternitatilor mizerabile nu as incadra-o!!cel putin la bebelusi e curat dar la laue nu as spune acelasi lucru!Cel putin etajul 3 este execrabil!!Sa nu uitam ca totusi are sectia de neonatologie cea mai buna din tara si aparatura cea mai sofisticata.Multi bebelusi nascuti cu probleme la alte spitale au fost transferati la Polizu tocmai datorita acestui lucru!Subliniez insa ca marea majoritate a personalului este super scarbos si inuman.Insa unsi bine se comporta numailapte si miere!
Va pup si va invit sa alegeti o alta maternitate daca nu aveti un doctor de incredere la Polizu!Si nu datorita conditiilor ci datorita personalului!
Adina si bb Rares
Laura _Oprescu spune:
Ce ma bucur ,fetele mele, ca nu s-a umplut rubrica de raspunsuri!...poate alea au fost niste exceptii!incerc si eu sa eufemizez, dar zambessc amar cand fac asta...
Lucia spune:
Nu stiu ce sa zic despre maternitatea Filantropia?!
Am nascut de doua ori acolo si eram mltumita intr-un fel anume. Aveam impresia ca sunt ingrijiti copiii dar acum dupa ce mi s-a intamplat necazul cu Andrei baietelul cu malformatia la inima parca mi-am schimbat parerea. Mi-am dat seama ca daca un copil are probleme mai severe nu pot face absolut nimic. Si cand am vazut cum au reactionat in America cu copilasul Elenei am avut impresia ca suntem intr-o tara din lumea a treia. Eu nascusem noaptea si dimineata vine o asistenta la mine sa-i dau 120.000 lei pentru ai face o radiografie copilului. Eu am intrebat daca are copilul probleme si mi-a zis sa intreb dr. pe care am cautat-o dupa aceea de trei ori si nu am gasit-o. Cand a venit sotul la mine si m-am dus sa-mi vad copilul l-am gasit cu o masca de oxigen si era vanat si am avut impresia ca era condamnat de pe atunci. Dr. ne spuneau intr-una ca nu sunt sanse sa supravietuiasca si sa ne resemnam. Copilasul a trait 11 zile datorita abnegatiei sotului meu care a batut pe la toate usile si unde a fost dat afara a intrat din nou si a insistat si a unei persoane foarte dragi noua pe care am cunoscut-o prin acest forum. Ce sa va mai spun ca pentru acel cateterism care era vital pentru el de la spitalul militar ni s-a spus sa mergem luni ca acum incepea wekendul si nu il faceau. Toata povestea este ingrozitor de trista si de deprimanta; nu v-am scris-o fiindca nu am vrut sa va intristez. M-am gandit foarte mult la Elenalove si mare norocoasa ca a nascut in America fiindca aici copilul nu avea nici o sansa. Noi ne-am incapatanta sa credem acest lucru dar utie ca povestea noastra a avut un final trist.
Nu stiu ce sa va spun despre maternitati dar majoritatea sunt asa.
Din punct de vedere al microbilor nici una nu este sterilizata cum trebuie. Totul depinde de bunul Dumnezeu.
carmenutza spune:
Eu nu as baga Polizu in acest top. Am nascut acolo asta vara si nu prea am avut motive sa ma plang...bb a stat cu mine in camera de cum s-a nascut, asternuturile erau schimbate zilnic, personalul ok, curat in camera...eu am ramas cu amintiri placute,..este drept ca am dat cu bani in stanga si dreapta dar nu sint convinsa ca ar fi fost altfel daca nu as fi dat...
Carmen si bb Maya Alexia
anisia spune:
Carmen intr-adevar poate nu ar fi fost cu mult diferit daca nu ai fi dat.Dar asta pentru ca totul a fost bine si probabil ai avut si un doctor respectat de asistente si sa nu mai punem ca la copii care stau cu mama in salon face pe zi Stoiceasca vizita la copil si fereasca Dumnezeu sa gaseasca ceva in neregula!!!Dar nu cred ca ti-ai dori sa vezi cum stau copilasii la etajul 3 si 4.Rares a stat bine pe sectia doctoritei Ocheana..dar mai sunt unii care stau pe un hol unde cam este curent!!Deci conditiile nu sunt deosebite,curat fac infirmierele la copii!!!Dar la noi la mame era ceva de speriat si de jale..puteai sta 2 luni acolo ca daca nu dadeai la infirmiera ceva nu-ti schimba cearceaful...iar etajul trei e plin de tiganci si am avut fete care au nimerit acolo..a fost cosmar pentru ele.DFeci daca nasti prematur sau copilul cu probleme de nu ti-l pot da cu tine in camera..situatia nu este deloc roz!Deci sincer dupa cum am mai spus nu as situao printre cele mai mizerabile dar nici cea mai indicata pentru a naste acolo!
Adina
Violeta spune:
Si eu am nascut la Polizu, cu un medic intr-adevar respectat... am stat intr-o rezerva curata, de copilasul meu se ocupa Stoicescu, deci eu nu am decat cuvinte de lauda... Adevarul este tare dureros: banii conditioneaza aproape totul!
acs spune:
M-ati cam speriat cu maternitatea Polizu. Eu am nascut-o acolo pe Maria, in iulie 2002, si mi s-a parut curat si ingrijit. Mititica a stat cu mine in camera si a fost foarte bine tratata. Asa ca nu am decat cuvinte de lauda despre Polizu.
Numai ca acum o sa nasc din nou (cam peste o luna) si aud de la voi ca nu e totul roz.
Multa sanatate,
Manuela
adrianangi spune:
Am trecut prin citeva din maternitatile bucurestene. Cu o camera ascunsa... De ce am dat acolovedeti in seara asra,la ora 19,00-OBSERVATOR, Antena 1.
Sunt constienta ca e doar virful aisbergului...
Adriana
"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau
oanaesn spune:
Adriana, in materialul care a aparut la tv nu era precizat nici un nume de maternitate, poate ne poti spune in care ati intrat, unde se fuma si unde era murdar? Ce ma intereseaza pe mine cel mai mult este daca ati putut intra la Elias?