Cu incredere spre Canada (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Ira, multumesc pentru urari, acum suntem mai bine.
Fetelor, vroiam sa va intreb daca voi stiti ceva despre scoala elementara Meadowbrook din Lachine (anglofona).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

quote:
Originally posted by Ira

Laura, da, cel putin pe mine ma intereseaza orice despre Canada.
Am si eu poze, mai frumoase decat ale tale cu Vancouver,
si am citit despre el ca este, intr-adevar, un oras cu multi asiatici
dar foarte american-style, si f. departe de Romania,
ceeace pt. mine este, cel putin la inceput, un dezavantaj.
...
Cred ca un bilet de avion Vancouver-Bucuresti e o avere.

Poze mai frumoase ca ALE MELE???? ...

Asa cum am mai spus, nu pot face comparatie cu alte orase mari. Am auzit ca, intr-adevar, Montreal-ul este cel mai "european". Totusi, prieteni de-ai mei care au vazut mai multe cu ochii lor au spus ca Vancouver-ul s-ar afla pe locul urmator in Canada. In sensul ca aici ai pe unde sa te plimbi si pe jos daca ai chef, sunt parcuri mari in oras, terase, cafenele, restaurante (care mai nou pot sta deschise pana la 4 dimineata), expozitii, concerte, etc.
Distanta din tara pana in Vancouver... e oricum relativa! Ce mai conteaza cateva ore in plus de zbor (fata de Montreal)?
Un bilet Bucuresti - Vancouver pe mine m-a costat $415 USD. Depinde, desigur de linia aeriana, perioada in care calatoresti si cand faci rezervarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu vreau in Vancouver! Mie imi place Montrealul, am facut o adevarata pasiune pentru el, mai ales pentru ca este un oras foarte, foarte viu... dar cind mi-e tare, tare frig, nu stiu de ce ma gindesc la Vancouver. Si cind mi-e dor de muntii nostri, tot la el ma gindesc; nu mai este nevoie sa spun la ce ma gindesc cind mi-e dor de mare. Dar este adevarat ca ma gindesc si la Florida, avem un prieten foarte bun in Miami si cind ne scrie si ne spune cite grade sint acolo, ni se face rau. Pentru mine cald si mare inseamna vacanta, altfel nu-mi pot imagina cum se traieste intr-un loc unde este tot timpul cald si mare. Asa ca i-am marturisit prietenulul nostru ca abia astept sa vad cum e acolo... poate, poate pica o invitatie! Glumesc, oricum putem sa mergem oricind vrem acolo, numai sa avem cu ce.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Basilisk spune:

quote:
Originally posted by ange

cate ore se fac de la Mtl la vanc?

De la Montréal la Vancouver este aproape aceeasi distanta ca de la Montréal la Paris. Montreal-Paris = 5745 KM si intre Montreal si Vancouver - 4801km... no comments...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

a incercat cineva sa inceapa o afacere in Ca sau USA ?
si daca da, de ce probleme v-ati lovit ?

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Brrrrrr,
Buna ziua, canadienii mei dragi,
astazi au fost - 18 grade afara, in sfarsit.
Si nu oricum, ci ziua in amiaza mare,
am scos-o pe fiica-mea vreo ora pana i s-au inrosit ochisorii,
dar era f. frumos,
totul alb si curat.

Ati putea sa-mi raspundeti la intrebarea cu televiziunile din Ro.
si la cum functioneaza dezapezirea in Montreal?

Va multumesc mult.

Laura, da, am poze mai frumoase decat ale tale, sic!

Ciao-ciao, I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ira,

Hai sa-ti spun cum functioneaza dezapezirea pe aici...de cum ninge intra plugurile pe autostrazi si strazile principale....pana dimineata le gasesti curate. Azi dimineata am condus 20 minute in loc de 15 normale pana la serviciu, asa ca a fost okay. Chestia e cu strada ta (e si o gluma pe tema asta ), care nu e niciodata dezapezita ...noi insa ne-am echipat cu snowblower sa dam zapada de pe driveway si astfel suntem mult mai eficienti. Unii din vecinii nostri au dat zapada la lopata din fata casei lor in cursul zilei de ieri de 3 ori!!!! Asa ca "bring your muscles with you, Ira "

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Sunt si firme de dezapezire cu care poti face contract si-ti curata parcarea la orice ora,noapte sau ziua.

Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Io zic ca ca la capitotolul curatat zapada stam bine. Insa la sosele inghetate e mai nasol atunci cand temperatura e prea scazuta ca sa-si mai faca sarea efectul. Sau cand e freezing rain, o alta chestie ce nu poate fi controlata prea usor. Imi amintesc o faza, ne-am dus la cumparaturi si in timp ce noi eram la magazine, de fapt eram la un mall deci am zabovit cateva ore, s-a pus pe freezing rain. Masina am gasit-o toata acoperita cu un strat grosut de gheata. Foarte greu am reusit sa scrijelim pe la usi sa le putem deschide. Unu scrijelea cu cheia de la masina , celalalt cu cea de la casa. Apoi ne-a luat ceva timp sa dezghetam geamurile, insa deja aveam acces la instrumente din masina asa ca a fost ceva mai usor.

Ira, nu stiu nimic legat de posturile romanesti, stiu ca se pot prinde cateva prin satelit, dar mai mult poate te lamureste careva care chiar stie despre ce vorbeste.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

hallo hallo la toata lumea; vad ca sinteti cu toatele in plina iarna, la noi ninge linistit dar nu se depune deloc deloc...uuuf

in schimb uite ca ne-am intors si noi de pe un munte plin de zapada unde ne-am facut de cap o saptamina, ne-am procopsit cu febra musculara, cu o cu o julitura de toata frumusetea pe obrazul drept (dupa o tumba cu sania) si o sara care merge bine de tot fara medicamente si a trecut cu succes proba unor globuli homeopati ;
am plecat in vacanta cu inima cam indoita, intrerupeam un tratament recomandat de medicii alopati si treceam pe globuli de sare de bucatarie, vorba unui prieten...are dreptate, natrium chloratum sint....

am respirat aer curat si rece, mi-am rupt manusile de ski incercind sa curat zapada inghetata de pe parbriz, am schiat, ne-am tavalit prin zapada, am dormit bustean cite 12 ore, am tras de sanie de numa'...dar copiii s-au simtit bine , aveau niste obraji rosii seara, aaah; a incercat sa schieze dar n-am avut destula rabdare cu ea si n-a vrut sa o inscriem la curs, am lasat-o pe la anul...iar eu am simtit prima data dupa doi ani ca mi-e dor de romania, de fapt de brasovul plin de zapada, cu toate problemele legate de masini inzapezite, strazi impotmolite...

cit despre dezapezire; in timp ce ne imbracam in uscatorie cu haine de zapada ma anunta ca nenea= gazda se duce sa tunda iarba....cam fabuleaza ea de la o vreme...am zis si eu "da da.." apoi afara am vazut ca avea o masina de dezapezit micuta cit una de truns iarba, cu o freza meserie, care arunca zapada cit colo...tre sa ii cumpar una lui tata...si toti nemtii vecini iesisera cu masinutele lor, mai mici sau mai mari, si dadeau voios zapada, apoi luau ce nu se putea cu lopata si puneau intr-o gramada mare pe linga gardul propriu , nu al vecinului....taaaare frumos...

ei, ira vad ca facem vizita medicala in aceeasi zi, daca poate sotul meu poate sa plece de la servici;

intrebare: in ce consta totusi vizita medicala, am uitat sa intreb mai demult...ma tot gindesc daca sa spun medicului despre sara....?! (minte de roman pe capuul meu?!dar tare mi-e frica sa nu ii refuze viza...); in mod normal nu are cum sa isi dea seama, dar va vedea urma de l operatie si atunci?! sau nu o va dezbraca, parac totusi n-as crede...heeeelp! stiti ce anume se analizeaza in singe?

va pupic , gaita mica tre sa papeeeeeeee

Mergi la inceput