Va rog sa ma ajutati sa realizez o kestie ce unora li se poate parea simpla, dar mie imi da bataie de cap: sa instalez o imprimanta intr-o retea (fiecare calculator din retea are diferite sesiuni de utilizare.) Eu am reusit sa o instalez pe un calculator numai ca beleaua e ca doar pe acest utilizator cu drepturi mai mari functioneaza, de pe celalalt nu- si nici pe celelalte calculatoare.....offffffff
Multam celor ce vor avea rabdare!
Karina
Salut,
Mai intai trebuie sa instalezi imprimanta pe unul dintre calculatoare, apoi s-o sharezi, apoi sa instalezi ca network printer pe celelalte; in principiu ar trebui sa mearga.
Te-ai descurcat cu imprimanta? Daca nu, da-mi de veste ca-mi suna interesting subiectul si abia acum l-am gasit.
Marta@bebe
Daca ai instalat corect driverele si imprimanta merge voi incerca sa-ti explic cum sa o poti folosi in retea.
Pct1. In primul rand trebuie sa spui ce windows ai....Daca ai win98 in proprietatile retelei ai o optiune file and print sharing...Dai pe properties si tre sa bifezi optiunea cu "allow other to print to my printers" sau cam asa ceva (asta pe calculatorul pe care ai instalata imprimanta).
Pct2. Dupa asta te duci in control panel / printers / si cu un click dreapta pe imprimanta dorita sa o seruiesti ii dai un share.
Pct3. Daca vrei sa printezi de pe un alt calculator fata de cel pe care este instalata imprimanta: controlpanel / printers / add new printer / network printer si ii dai calea calculatorului pe care este instalata imprimanta
Daca ai winxp sari peste pct 1 si treci la pct 2...
Daca ai vr-un tip de Linux scrie-mi sa incerc sa te lamuresc cum sa configurezi kernelul.
Din aducere aminte cam astia sunt pasii, iar daca mai ai vro problema scrie si sper sa te pot ajuta in continuare.
Andreea & Octaveatza