Romania este gri... iar romanii sunt infometati ..

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by OtiliaLia
[br ...Hitler - de o inteligenta diabolica)

nu cred ca este un exemplu reusit, Hitler era diagnosticat si se trata de schizofrenie.

revenind la subiect...romanii nu sunt in situatia asta pentru ca sunt mai prosti decat altii, ci pentru ca sunt ghinionisti, daca ar avea parte de niste conducatori adevarati situatia ar fi cu totul alta. Aaaa...mai sunt si indisciplinati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

din pacate asa e...Romania este gri:((( asta e si motivul pt care nu mai vreau sa traiesc aici, nu mai vreau sa-mi nasc al 2 lea copil in Ro.

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
http://community.webshots.com/user/alinanunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Dragelor, eu nu prea inteleg cum vine discutia asta cu o natie care e mai proasta decit alta, zau asa. Ati auzit voi de natii de destepti si natii de prosti? Eu cred ca astea sunt generalizari care nu se pot face daca e vorba sa avem un punct de vedere cit de cit obiectiv!
Mie una nu imi mirosea a bine nici cind invatam pe vremea lu’ Ceasca ca noi suntem cei mai destepti, mai harnici, mai ospitalieri, etc, ca tara noastra e a mai frumoasa, mai bogata si asa mai departe, si, cu scuzele de rigoare, nici acuma nu prea pot fi de acord cind spuneti voi ca natia cutare sunt mai prosti decit noi. Hai sa fim seriosi, deocamdata noua, cu toata inteligenta nostra, ne cam maninca gistele din traista. Atunci, daca imi dati voie sa intreb, la ce ne foloseste?!!!
Ne trebuie conducatori buni, hm! Dar cine ne alege, frate, conducatorii, nu noi ii alegem? Si dintre cine ii alegem, nu tot dintre noi?
Putem sa stam sa discutam la nesfirsit conditiile vitrege ale istoriei care ne-au adus aici, “ghinioanele”, si tot restul, dar eu cred ca atita vreme cit noi suntem unde suntem si francezii sau americanii sau cine mai vreti voi sunt unde sunt, ar trebui sa mai lasam nitel nasul in pamint si daca vrem sa fim cei mai cei s-o demonstram, nu sa ne batem gura!
Scuzati daca iarasi am lezat sentimentele vreunuia din participantii la discutie, este doar un punct de vedere.
Numai bine,
Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu se pune problema care natie e mai desteapta. Romanii au fost si vor ramane inteligenti.
Pacat insa ca nu stim ce inseamana bunul simt, maniere, disciplina, corectitudine.. si lista ar putea continua la nesfarsit.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

citind cele scrise de voi,am ajuns la urmatoarea concluzie Vreau sa plec din tara! Definitiv. evident ca nu numai randurile voastre m-au convins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trisha spune:

quote:
Originally posted by saphir

Oare unde o fi citit fatuca aia istorie si vine si face aici rezumate???
Rusine!

Poate c-o fi citit din aceleasi carti pe care le-a citit si sotul meu, care este istoric.

Trisha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Sint multe natii care au oameni inteligenti si sisteme politice proaste, cu multa saracie. Vezi China, America de Sud, India. Mai sint si tari care au sisteme politice bune dar nu pot atinge performantele Europei de Vest sau SUA : Grecia. Pina acum, n-am putut gasi un raspuns de ce treburile merg asa de incet in Romania. Lucrul care ma ingrijoreaza cel mai tare este lipsa de alternativa politica de calitate. Cei care ar fi mai rasariti sint impinsi deoparte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by oz

quote:
Originally posted by OtiliaLia
[br ...Hitler - de o inteligenta diabolica)

nu cred ca este un exemplu reusit, Hitler era diagnosticat si se trata de schizofrenie.

revenind la subiect...romanii nu sunt in situatia asta pentru ca sunt mai prosti decat altii, ci pentru ca sunt ghinionisti, daca ar avea parte de niste conducatori adevarati situatia ar fi cu totul alta. Aaaa...mai sunt si indisciplinati.

Sa mai adaug si dragutii de capi ai teroristilor sau mafiotilor ? Ce minte geniala diabolica a putut concepe planul din 11 septembrie ? Cui ii putea intra in cap sa distruga atatea suflete, cu "cinste" si "inteligenta iesita din comun". Si nici unul din astia n-as crede ca se trateaza de schizofrenie sau alte boli mintale ! Sunt doar "super-inteligenti" si nicidecum cinstiti.
Romanii se afla in "oala" asta, in primul rand pentru ca au fost "vanduti" rusilor de americani cu ocazia pactului de dupa al doilea razboi mondial (Ialta daca bine imi amintesc). Inainte de razboi situatia economica a Romaniei era cu mult mai buna decat a majoritatii statelor europene, si asta pentru ca pe vremea respectiva se mergea pe principiul recunoaasterii calitatii. Epoca de dupa 1945, a distrus aceste "reguli" si i-a adus in fata pe cei lipsiti cu desavarsire de calitati de orice fel (inainte de 1960 se putea urma universitatea pe baza de dosar - fara a avea calitatile sau studiile necesare). Sa mai adaug vorba care circula "Cine munceste - ori e prost, ori nu gandeste" care "sintetiza" gandirea majoritatii populatiei ? Vorba Catalinei, ea e mai tanara ca mine si va ajunge "poate" sa vada la vreo 80 de ani Romania iesita la mal. Eu cred ca nu mai apuc ziua aceea. Cum se poate schimba mentalitatea unei majoritati care gandeste in acest fel, care isi creste copii cu aceste "idealuri marete", si doar injura "conducerea" fara sa se gandeasca ca de fapt "pestele nu doar de la cap se impute, ci cand se strica se strica tot deodata". Spuneam pe la prima pagina, ca se poate ca orasele sa arate mai bine, si dadeam ca exemplu Sibiul. Adica, si daca conducerea e buna se poate face ceva, dar cate sicane a indurat sarmanul primar, ca sa ajunga aici, doar el stie... noi restul orasenilor cunoastem doar cate ceva, poate un 10 %. Dar acel om a continuat fara sa tina cont de potrivnici si a reusit ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Legat de curatenie ma bag si eu in subiect...Din pacate, am mai zis mai innainte, nu vreau sa ma contrazic cu nimeni si nici sa ma cert cu nimeni pe acest forum, dar va spun ce imi vad ochii zi de zi aici unde traiesc eu. Asta legat de multe orase din Romania care sunt foarte curate...Eu sunt din Bucuresti de origine si stiu ca de cate ori ieseam in alte orase din tara eram geloasa pe locuitorii celorlalte orase...in ce curatenie traiesc...Exclus statiunile de mare si munte care in sezoane erau la fel ca Bucurestiul...Dar asta doar in sezoane, ca am fost si iarna la Mamaia (unde vara nu-i atat de curat) si se vedea ca acolo sunt doar cei care locuiesc acolo. Ei bine, am venit la Cannes si...am ramas socata...La ce va ganditi voi cand auziti de Cannes? Banuiesc ca la ce ma gandeam si eu cand eram in tara, la un oras de vis, numai cu oameni bogati si curat si...Ei bine, intr-adevar, cea mai mare majoritate e oameni care au apartamente aici sunt bogati, dar curatenia lasa de dorit...Si discutand despre asta cu francezi care locuiesc la Paris si vin aici in vacante (au apartamente aici) mi-au spus ca la Paris este la fel, poate in unele locuri mai murdar...Atunci cum putem spune ca Franta este un popor de oameni civilizati? Cand primarul da ordin ca fiecare^persoana care isi scoate cainele la plimbare sa ii adune "rahatul", pentru a nu mai fi ceilalti obligati sa intre cu ei si cu mirosul lor in case...Si o singura data am vazut o batranica facand asa...Dar poate am sa va fac poze si am sa va trimit sa vedeti cum din 5 in 5 m este "rahat" de caine...Am spus, si o repet, pt mine nu exista Festivalul de Film de la Cannes ci Festivalul de "rahati" de la Cannes...Dar in schimb, totul e frumos, este un oras inflorit vara si in timpul Festivalului, securitate buna...Dar pe cealalta parte cumnata mea (frantuzoaica) arunca punga de gunoi de la geam (et 1) si cand o intreb de ce face asa (i-am spu ca la noi nici tziganii nu fac asa) mi-a raspuns ca daca asa fac toti...ea de sa coboare...Si e orasul Cannes, care alaturi de Saint Tropez sunt orasele cu cele mai multe vedete...Sper ca nu s-a suparat nimeni pt ce v-am zis aici, dar asta este realitatea...Va pup!

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Ira, nu ma pot abtine sa te contrazic: cinstea NU are nici o legatura cu inteligenta. Cei mai mari hoti ai lumii sunt si unii dintre cei mai inteligenti oameni, sunt oameni retardati mintali si cinstiti, sunt oameni inteligenti si cinstiti si... mai fa tu combinatii.
Cinstea este in schimb in stransa legatura cu educatia, cu mediul in care cresti.

Cat despre inteligenta vesticilor, eu zic ca nu au un IQ mai mic decat al nostru, numai ca atunci cand poti trai bine cu mai putine studii si/sau mai putine lucruri invatate, e mai usor sa te lasi pe tanjeala. Sunt sigura ca daca la noi in cativa ani se vor cauta mai multi absolventi de liceu in loc de cei de facultate, ar scadea automat nr. celor cu studii superioare. Iar in legatura cu limbile straine cunoscute, asta depinde f mult de popularitatea limbii vorbite in tara ta. Aici, de ex., pt ca germana e f grea (cu toate astea o vorbesc f multi din tarile nordice, o fi mai usor pt.ei, noua ni se pare ca si limbile nordice sunt mai complicate) f multi stiu engleza, ca turist nu te ratacesti niciunde daca stii engleza.

Cat despre romani, nu cred ca lipsa banilor ii face sa fie apatici. Asa ne-am obisnuit noi, sa ne poarte cineva de grija si acuma cand suntem pusi in alta situatie ne plangem de mila. De fapt ar trebui sa-l facem sport national si chiar asa sa-l numim: plansul de mila. Ati citit acest articol?:
http://www.evenimentulzilei.ro/topstory/?news_id=143174

Si ma alatur parerii exprimate si aici ca sunt tari muuult mai sarace, unde se moare pe capete de foame, insa unde voia buna si distractia e la loc de cinste. Am vazut reportaje din tarile africane, pai sa vedeti acolo ce dansuri se incingeau la sfarsitul zilei, si daca nici aia nu aveau viata grea...

Ce am uitat noi si ar trebui sa ne amintim este ca nu banii sunt totul, nu suntem niciodata multumiti (daca nu avem o casa, ca de ce n-avem casa, daca o avem, ca-i prea mica sau e nu stiu in ce cartier, si exemplele ar putea continua...) Si sa nu-mi spuneti ca toti cei incruntati pe care-i vedeti zilnic nu au ce manca, ca nu cred. A, ca ei asa spun de frica sa nu le ceara cineva ceva... e cu totul altceva.... revenim la sportul national...

PS: desi am plecat din tara nu-mi place sa vorbesc despre romani la pers. a III-a, inca mai avem multe in comun.

Un An Nou Fericit!

Mergi la inceput