unde se fac analize imunologice

unde se fac analize imunologice | Autor: lucia munteanu

Link direct la acest mesaj

Buna ziua la toata lumea!
Vin din nou cu o intrebare: aveti idee cit costa un set de analize imunologice, respectiv: Lupus anticoagulant, FAN (factor nuclear), anticorpi antifosfolipidici? In plus, aspirantelor sau mamicilor din Cluj, stiti cumva unde se fac aceste analize, caci la Rombel si Interservisan nu se fac sigur. Trebuie sa le fac urgent, am inteles ca exista anticorpi responsabili de avorturile spontane, ori, cum eu am anticorpi in col si vagin... E o supozitie, sa dea Domnul sa nu am acesti anticorpi, ideea e ca trebuie sa fac investigatiile si aici, la Cluj nu stiu unde se fac si daca se fac.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebe_77_fr spune:

Buna Lucia,

Sunt o npua venita, si am observat ca nimeni nu ti-a raspuns la intrebare.
Nu stiu daca ai reusit sa afli pana la urma unde se fac aceste analize imunologice, dar eu iti scriu oricum, sperand sa te lamuresc cat de cat, pentru ca si eu am facut o parte din ele.

Le-am facut la laboratorul de imunologie, de la policlinica mare de pe Clinicilor.
Pe mine m-a sfatuit sa merg acolo doamna Dorina Ciuce (chimis la laboratorul de dermatologie din cadrul aceleasi clinici). Acolo am povestit cu doamna Cristea.
Problema e ca nu mai stiu exact daca am platiti ceva sau daca am mers cu trimitere de la medicul de familie. Oricum si daca se plateste ceva, nu-i foarte scump.

Iti urez mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanam spune:

Draga Lucia,
Eu am facut antifosfolipidici si anticardiolipidici saptamana trecuta la Medsana in Bucuresti. Fiecare costa 1.450.000. Mai gasesti amanunte pe www.medsana.ro
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia munteanu spune:

Buna, fetelor, va multumesc pentru sfaturi. Intre timp, am facut si eu sapaturi si am aflat despre d-na dr. Cristea, de pe Clinicilor, asa ca voi merge acolo cit de curind. Pentru bebe_77_fr: eu fac aceste analize din proprie initiativa, am aflat ca acesti anticorpi pot fi cauza de avort spontan; tu cum ai ajuns sa-i faci? merci, lucia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_77_fr spune:

Eu am ajuns sa fac aceste analize la indrumarea doamnei dr. Ciuce(care e o femeie cu un suflet mare).
La doamna Ciuce am ajuns in urma mai multor analize cu rezultatul de genul "VDRL fals pozitiv"... chestie pe care nimeni n-a stiut sa mi-o explice vreme de 8 ani de cand am descoperit prima data ca ar fi ceva problema.
Si eu am mers din proprie initiativa la d-na Ciuce, pt ca mai fusesem de vreo 2 ori la dansa.. dar niciodata nu mi-a explicat clar ce e cu rezultatul ala "fals pozitiv", si ca alti doctori imi zicea ca nu e nimic grav, ca probabil is doar ceva anticorpi in sange care au structura asemanatoare cu cei ce se gasesc cand se fac analizle de VDRL.
Anul trecut in vara insa, am rugat-o sa-mi explice mai clar ce-i cu anticorpii aia ca eu nu pot sa inteleg... mi-a explicat mai pe larg ce-i cu ei si m-a trimis sa vorbesc cu d-na Cristea de la imunologie. Aceasta mi-a recomandat o serie de analize... dar ca sa nu platesc nimic m-a trimis sa cer trimitere de la medicul de familie. Imi amintesc acuma clar ca am mers si pe la medicul de familie, si nu am platiti nimic pt analize.

Eu inca nu am dorit sa raman insarcinata, deci nu am avut nici un avort spontan. Mi s-a spus insa ca va trebui probabil sa fac mai multe analize.. sa fiu sub o urmarire mai atenta in momentul in care vreau sa raman insarcinata... si normal pe perioada sarcinii.

Nu stiu cum va fi, nu stiu nici in ce fel acesti anticorpi imi pot afecta copilul, sau pe mine in perioada sarcinii... si inca nu am vorbit cu nici o mamica ce are acesti anticorpi.
D-na doctor Ciuce mi-a zis ca are f multi pacienti cu acesti anticorpi, si multi au deja copii sanatosi... deci sa nu-mi fac griji, si eu voi putea avea copii normali.

Si eu am facut analize pt toti anticorpii de care zici tu: pt lupus, factor nuclear, antifosfolipidici si anticardiolipidici si cred ca si altii.
Din fericire eu nu am decat antifosfolipidici si anticardiolipidici... nu am avut niciodata probleme grave de sanatate, fapt care e un lucru foarte incurajator.

Iti doresc mult noroc, si nu te stresa, totul va fi bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia munteanu spune:

Draga Bebe_77_fr, iti multumesc tare mult ca mi-ai raspuns, o sa merg si eu la doctorita Cristea, poate ma va ajuta si pe mine. Multa bafta! lucia

Mergi la inceput