Cartile copilariei mele
Raspunsuri - Pagina 4
Marox spune:
Da, si eu am citit "Printesa din Sega" si "Racheta alba". Nu stiu daca acuma as mai putea sa le citesc, spre deosebire de "Ciresarii" care si acuma ma amuza. Din pacate nu mai tin minte cine a scris "Racheta alba".
Cit despre"Pe aripile vintului" a fost, este si va ramine cartea mea preferata.
Rayuela, nu cred ca trebuie criticati prea aspru copiii din occident. Parerea mea e ca si in Romānia se citeste din ce in ce mai putin, noi nu prea aveam ce face, de aceea citeam, cele 10 minute de "Gala desenului animat" nu ne tineau ocupati prea mult timp.
In schimb, nu stiu daca ati observat ca am citit toate cam aceleasi carti, e drept ca pe vremea "noastra" se editau foarte putine. Copiii de astazi au de ales intre atit de multe carti incit, obligatoriu, nu exista 2 cu aceleasi carti citite. Si sint foarte diferite cartile pt copii din ziua de astazi, sint mai brutale, pline de fantome si scrise cam debil. O alta critica: nu prea exista romane pt copii (cu exceptia fericita a lui "Harry Potter"), romane in sensul cartii cu 200-300 pagini, acuma cu greu se ajunge la 150, sa nu se surmeneze copilasii:(
Leah spune:
Am vazut si eu filmul dupa Printesa din sega dar nu-mi amintesc de Banica. Pacat. Mi-ar fi placut sa-l vad in primul lui rol. Si cartea e foarte frumoasa.
Leah
Rayuela spune:
Marox,critica mea nu era neaparat la adresa copiilor,cit a societatii de consum in care traim.Bineinteles,noi am avut un alt fel de copilarie,acces la altfel de metode de a ne stimula fantezia.Din fericire ,una din aceste metode a fost lectura,pentru multi dintre noi.
Tu ai facut tot Balcescu,nu?imi amintesc cu cit snobism tembel discutam noi,mucosii de clasa a 10-a,despre Dostoievski.Nu pricepeam o iota,dar trebuia sa impresionam cumva.heheheh....ma gindesc ca mai bine sa incerci teribilisme invocind un mare scriitor rus..decit sa te vinturi cu ultima pereche de ochelari de soare Chanel....nu?
Stiu ca si in Romania..se schimba vremurile..
rayuela cu bebe 30 de sapt
sirod spune:
Andrushka, imi pare rau ca iti raspund asa tirziu...Am savurat si eu 'Printesa din Sega' - carte si film, numai ca Andreea din film era Manuela Harabor si nu stiam ca este prin Italia si nici ca are gemeni....
doris
nadana spune:
Iileana,
am fost super incantata sa regasesc o carte draga a copilariei mele-Cipi, acest pitic urias, si sa aflu ca este o amintire draga si pt altii.Dar am o intrebare: de ce s-a oprit marius la pag.60, ca eu am salvat si printat cartea si acum nu am sfarsitul?
te pup
mami dana si oana iubita
pisi-pis spune:
Da, si eu inclin sa-i dau dreptate lui Rayuela, ma ingrozesc si eu uneori de ce vad sau aud. Pe deasupra sotul meu e profesor, si anumite "perle" iti ingheata zimbetul pe buze. Pe noi ne trimiteau profesorii sa citim acasa anumite carti, sa vedem anumite filme sau teatre. Acum asa ceva e considerat un atentat impotriva "bietilor copii". Daca vrei neaparat sa vada un film, aduci tu, ca profesor, fimul si il rulezi in timpul orei. Asa scoala mi-as dori si eu! Si carti de citit pe timpul vacantei? Cine se mai gindeste la asa ceva cind invatatoarele nici nu mai au voie sa corecteze cu rosu ca ii traumatizeaza pe copii! Nu stiu cum mai e in Romania, dar aici mi-e frica sa aduc un copil pe lume.
Cit despre cartile copilariei mele, mi s-a largit deja zimbetul pe buze. Incepind cu Betisorul nazdravan, si continuind cu Cipi, acest pitic urias (pentru care ii multumesc si eu lui Marius, si astept sfirsitul), Familia Roademult, Noi si puii animalelor, Povesti cu zine, Cei trei nazdravani, Morcoveata, Legendele Olimpului, Mama mamutilor mahmuri,hai ca nu mai reusesc sa ma opresc.
Dar discuri de pick-up, cu povesti, isi mai aduce cineva aminte?
iileana spune:
quote:
Originally posted by nadana
Iileana,
am fost super incantata sa regasesc o carte draga a copilariei mele-Cipi, acest pitic urias, si sa aflu ca este o amintire draga si pt altii.Dar am o intrebare: de ce s-a oprit marius la pag.60, ca eu am salvat si printat cartea si acum nu am sfarsitul?
te pup
mami dana si oana iubita
Uite ca s-a rezolvat!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20649
Marox spune:
Rayuela, da, am facut Balcescu...o tempora, o mores !!!
Si pentru ca ai adus vorba de Dostoievski, intr-o biblioteca de aici am vazut "Crima si pedeapsa" clasata la...roman politist!