Am castigat la loterie.Am nevoie de sfaturi !!!

Am castigat la loterie.Am nevoie de sfaturi !!! | Autor: Carolyne

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Sunt membru nou pe acest site, dar va citesc de multe luni la recomandarea unei foarte bune prietene. Mi-a placut foarte mult ce am citit aici. Tocmai de aceea m-am hotarat sa cer sfatul acelora care au plecat in State pe aceeasi cale. Nu vreau polemici privind viata in State (am citit zeci de pagini pe acest site), as dori informatii, sfaturi, sugestii privind gasirea unui job, inchirierea unui apartament, etc. Absolut tot ce credeti voi ca poate fi de ajutor intr-o asemenea situatie. In principiu noi vom merge la Chicago, dar daca gasim vreo oferta mai buna nimic nu-i batut in cuie. Aici avem un apartament frumos, joburi bune, masina, dar daca tot s-a ivit aceasta sansa suntem dispusi s-o luam de la zero. Amandoi lucram intr-o companie americana, zilnic vorbim in engleza (cu cetateni americani), deci limba nu cred sa fie cea mai mare problema.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si va doresc multe bucurii in 2004 !!!
Carolyne

P.S. Majoritatea numelor romanesti erau alocate, de aceea am ales ceva in engleza, ca sa nu credeti ca-i vorba de snobism.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Sa incepem cu partea financiara : un apartament 2 bedroom, adica sufragerie si un dormitor poate fi intre 700-1200, mai ieftin in suburbii. Mincarea este in jur de 150-250 pe luna de persoana, depinde cit te intinzi, mai ieftin daca gatesti acasa. Electricitatea si caldura variaza, pe noi ne costa 200 pe luna dar stam la casa. Daca stai in suburbie in Chicago, iti trebuie masina imediat. Probabil ca poti gasi una mai veche cu 3000 de dolari iar asigurarea sa ma pici si nu pot sa-mi amintesc, noi avem 2 masini de 4-5 ani si ne costa 1200 pe an. Cu slujba este mai greu deocamdata desi lucrurile incep sa se miste, cred ca prin vara va fi bine. Depinde ce sinteti dispusi si ce stiti sa faceti, da-mi detalii. Ar fi bine sa fii aici cind inchiriezi, de obicei se inchiriaza pe un an si multi vor depozit pe 2 luni de la inceput. Cel mai simplu este sa te duci la un realestate agent, sint o gramada, cred ca-i poti gasi si pe internet Century 21 este cel mai mare, RealMax este altul, daca stii zip codul unde vrei sa locuiesti poti afla mai multe informatii de pe internet, inclusiv apartamente disponibile si preturi. Apartamentele vin cu bucatarie, unele au masina de spalat altele au spalatorie la parter. In general nu sint mobilate. Carnet de conducere poti sa-ti iei foarte usor, exista o cartulie la DMV pe care o citesti si dai examenul scris (cu pasaportul, greencardul si o dovada a adresei) si daca-l treci poti apoi sa dai examenul practic ,nu stiu daca in aceeasi zi dar foarte repede in orice cazsi ti se elibereaza carnetul pe loc. Vii cu masina ta. Daca ai copii, trebuie sa te gindesti la scoala sau gradinita si atunci este mai bine sa traiesti in suburbie. Foarte important este si sa-ti deschizi un cont la banca, cu aceleasi dovezi de identitate ca la DMV, in 2 saptamini primesti si carnetul de cecuri prin posta, foarte utile la plata "utilities"(lumina, caldura,gunoi...). Sa ai dantura aranjata cind vii si daca iei vreun medicament, sa ai cel putin citeva luni rezerva (inclusiv contraceptive). La inceput, cred ca 2 oameni se pot descurca cu 2000 de dolari pe luna, principala cheltuiala fiind chiria.
In legatura cu slujba, repet, fii mai specifica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dcm spune:

nu ca desprecopii.com nu ti-ar putea oferi destule informatii, dar exact ce te intereseaza pe tine se discuta la http://www.geocities.com/alex4you2 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Si inca ceva : vino fara iluzii, priveste emigrarea ca pe o problema tehnica ce trebuie rezolvata cite putin in fiecare zi, inarmeaza-te cu nonsalanta si fara prejudecati, nimanui nu-i pasa aici cine sau ce-ai fost in Romania. n-are rost sa-ti plingi de mila. Dureaza in medie 2 ani pina sa demarezi (sint si exceptii), si dupa primele 6 luni te apuca o jale de-acasa...de plingi in perna in fiecare seara dar trece, nu-ti face probleme. Daca meseria ta nu are cautare, este bine sa te inscrii la o scoala cit mai repede. Este bine cind unul dintre parteneri sustine familia iar celalalt se scoleste, o tidula cu stampila americana face minuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by amuleta
Ar fi bine sa fii aici cind inchiriezi, de obicei se inchiriaza pe un an si multi vor depozit pe 2 luni de la inceput. Cel mai simplu este sa te duci la un realestate agent, sint o gramada, cred ca-i poti gasi si pe internet Century 21 este cel mai mare, RealMax este altul, daca stii zip codul unde vrei sa locuiesti poti afla mai multe informatii de pe internet, inclusiv apartamente disponibile si preturi.

amuleta, la realtor plateste comision, nu-i asa?
noi am inchiriat un apartament de 3 camere prin www.rent.com cu sub $700 intr-o zona excelenta si ne-au mai dat si $200 inapoi bonus ca am facut tranzactia prin ei. fiecare locuinta are poze, tur virtual, planul casei, imagini cu zona, harta si info despre vecinatati, criminalitate etc. tu nu platesti nimic daca inchiriezi prin ei, ca isi iau banii de la companiile care ofera spre inchiriere. si poti deci sa faci rost de un apartament de la distanta, nu e nevoie sa te deplasezi neaparat, Carolyne se poate muta direct cand vine la aeroport.

quote:
Apartamentele vin cu bucatarie, unele au masina de spalat altele au spalatorie la parter.

asa e, si sunt multe care au si piscina in complex, locuri de joaca pentru copii, multe au sali de fitness, ofera si day care pe timp limitat zilnic etc, depinde de nevoile Carolynei si familiei sale.
o masina de spalat e vreo $300 mai ieftina asa la Sears si un un uscator de rufe cam tot asa, e bine de stiut pentru ea ca Sears de exemplu ofera credit, nu trebuie sa plateasca totul deodata, ci prin rate lunare pe o achizitie mai mare. frigiderul este inclus in apartamente de cele mai multe ori, sau cel putin eu nu am auzit de situatii fara...acum depinde si de zona, pret...

quote:
Carnet de conducere poti sa-ti iei foarte usor, exista o cartulie la DMV pe care o citesti si dai examenul scris (cu pasaportul, greencardul si o dovada a adresei) si daca-l treci poti apoi sa dai examenul practic ,nu stiu daca in aceeasi zi dar foarte repede in orice cazsi ti se elibereaza carnetul pe loc. Vii cu masina ta.

da, poti sa dai examenul teoretic si practic in aceeasi zi, taxele difera de la stat la stat, ma indoiesc ca sunt mai scumpe de $50 in cel mai scump stat, eu am platit $20.
Carolyne, daca nu ai inca masina imediat ce va mutati aici, poti sa faci o scoala de soferi ca sa inveti cum se conduce aici, sunt pachete de 4, 6, 8, etc ore, preturile variaza, cel mai ieftin e $30 pe ora, iar instructorul iti da masina lui pe care ai practicat cand te prezinti la examenul de conducere. examenul teoretic il dai in juma de ora, iar cel practic la mine a durat 15 minute si primesti carnetul pe loc, daca treci examenul.

quote:
La inceput, cred ca 2 oameni se pot descurca cu 2000 de dolari pe luna, principala cheltuiala fiind chiria.

da, se poate, daca sunt absolut atenti la cheltuieli, la inceput le trebuie insa putin mai mult pentru cheltuielile de mutare, mobila, masina etc.

succes, Carolyne, si eu iti stau la dispozitie cu informatii oricand ai nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

aaa, cum poti sa faci rost rapid de mobila ieftina? pe la asa numitele "garage sale" , vezi ca sunt la mica publicitate, la fel si joburile.

doua siteuri mai eficiente de joburi:
www.monster.com
www.careerbuilder.com

mai sunt si agentiile de plasare, dar la alea trebuie sa platesti comision. poti sa mergi direct la companii si sa completezi forumulare de angajare, sau sa intri pe siteul orasului si sa dai la cautare "job" sau "career" sa vezi ce gasesti, asta poti sa o faci inca de pe-acum, din Romania, macar ca sa practici completarea aplicatiei.
daca lucrati deja intr-o companie americana, exista cumva posibilitatea unui transfer? interesati-va daca au joburi in America, cine stie de unde sare iepurele? noroc maxim!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

carolyne hai la in detroit eu stau in nordul detroitului in orasul troy si e foarte fain ....mai frumos ca la cicago.orcum felicitari pt ca ai cistigat loteria si te asteptam aici in usa.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

La noi treaba e mai simpla. Eu stau in nordul Alabamei, intr-un oras mic, locuim intr-o casa cu trei dormitoare si platim doar 450$.In plus totul este mai ieftin aici chiar si benzina, decat in orasele mari.Cheltuieli ,cel mai mult am platit 150$ si a fost o luna grea in care incalzirea mi-a mers non-stop. Daca e sa-ti inchiriezi un apartament(mobilat), gasesti incepand de la 300$+acceasi suma depozit(in mai toate cazurile, cat este chiria atata este si depozitul) iar in ce priveste masina de spalat si uscator de obicei o cladire cu apartamante aici are si o spalatorie si nu te costa nimic.Dar dupa cum bine stii, gasesti si landromat-ele care sunt chiar ieftine. Singurul inconvenient este ca ai nevoie de masina intr-adevar deoarece mijloc de transport in comun nu exista(in suburbii).Cat despre asigurarea la masina, platesti in functie de cat de veche e masina si cate amenzi-accidente ai avut. Si lista ar putea continua la nesfarsit...dar nu uita, nivelul de trai in orasele mici este mult mai ridicat!
Daca ai si alte intrebari ,nu ezita si te ajut cu cea mai mare placere.
Toate cele bune si multa multa bafta!

mihaelaH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Cum sunt salariile?Eu de ex am studii superioare.Am terminat Chimie alimentara dar nu prea am profesat in domeniu.Am lucrat pe post de asistent manager.Acolo ce pot gasi?Stiu sa lucrez pe calculator dar nu programare.

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Hello,

Va multumesc din suflet. Nu ma asteptam sa imi raspundeti atat de repede si sa imi dati atatea informatii! Este posbil ca cele care imi raspund si locuiesc chiar in Chicago ori in apropiere sa mentioneze acest lucru?
Acum sa va dau mai multe informatii: sotul meu lucreaza la un magazin cu produse exclusiv din US si numai pentru cetateni americani. El gestioneaza si aprovizioneaza acest magazin. Pe cat posibil tot in acest domeniu ar vrea sa lucreze. La mine situatia este mai complicata: am absolvit politehnica din Bucuresti, dar n-am profesat niciodata ca inginer si sincera sa fiu nici nu sunt interesata. Dupa ce am absolvit nu era sa astept cine stie ce minune, deoarece nu erau firme care sa angajeze fete inginer fara experienta, asa ca m-am angajat ca secretara 2 luni la o firma, apoi mi-am schimbat jobul de inca 3 ori. Am lucrat la politia de frontiera 6 ani ca ofiter si am acumulat experienta aproape in tot ce inseamna documente de calatorie, vize si mai ales cum le deosebesti pe cele false de cele autentice. Si credeti-ma ca nu sunt putini aceia care incearca sa treaca frontiera folosind documente si vize contrafacute. Pe baza experientei am reusit sa castig actualul loc de munca unde fac cam acelasi lucru: investighez documente, tot felul de acte pentru a vedea daca sunt OK, dar si daca ceea ce scrie in ele este valid sau nu. Depinde de situatie. Realizez ca nu sunt nici cal nici magar si nu stiu incotro s-o iau, ca job ma refer. Ma gandeam sa ma indrept spre domeniul financiar, dar ma gandesc ca am 0 experienta si, implicit, zero sanse de angajare. Sunt cursuri de scurta durata ce se pot face in acest domeniu ? Daca vrei sa devii contabil, de exemplu, ai nevoie de studii superioare sau inveti doar 6 luni, de ex., si gata, poti sa profesezi?? Sper sa nu va para stupide intrebarile, dar cand te duci undeva unde nu cunosti nimic si totul este nou poti adresa intrebari fara importanta ori le poti ocoli pe cele importante. De aceea v-am cerut voua ajutorul. Sa nu credeti ca a fost usor, am avut si perioade cand a trebuit sa trag tare de tot pana sa ajung aici, dar a meritat. Tot de aceea ma gandesc ca intr-adevar vom munci din greu 2-3 ani pana ne punem pe picioare, dar rezultatele merita.
Eu as mai avea urmatoarele intrebari: cat de repede iti poti cauta de lucru raportat la intrarea in State? A 2 zi, dupa o saptamana, etc???
Noi mergem la sora sotului meu in Chicago si vom sta la ea prima data. Dar pe cat posibil nu vrem s-o deranjam prea mult. Cu cat ne vom gasi ceva cu chirie numai pentru noi, cu atat mai bine.
Astept in continuare sfaturi si sugestii de la voi si va multumesc inca o data pentru informatii.
Sa auzim numai de bine si...sa fim optimisti.

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

Din cate stiu eu salariul minim pe economie brut este de 6$ si ceva pe ora care creste in functie de vechime iar orele suplimentare se platesc cu 60-70% in plus.Sincer sunt putine locurile unde platesc asa putin, si din cate am auzit(nu toti vor sa spuna cat castig) incepe de la 9$/ora.Cat despre recunoasterea diplomelor, depinde de la stat la stat. Important este sa ai liceul si experienta.Iar de lucru, atata vreme cat nu esti pretentioasa pt inceput gasesti:vanzatoare, fast food, sau la diferite fabrici.

mihaelaH

Mergi la inceput