Boboteaza

Boboteaza | Autor: GabrielaG

Link direct la acest mesaj

Fetelor, cand e Boboteaza? Azi sau cand? Ca am o gramada de spalat si stiu ca asa ceva nu se face de Boboteaza si dupa, cateva zile.
Pupici,
Gabriela si baietii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

a fost, pe 6!

Un An Nou Fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

la www.patriarhia.ro gasesti un calendar ortodox (nu stiu daca e deja cel pe 2004) si colo sunt scrise toate sarbatorile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Boboteaza a fost pe 6 ianuarie.
Astazi (08.01.2003) poti sa speli ca nu mai este sarbatoare.

(5 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Multumesc mult.
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ma rog, in ce priveste spalatul, am auzit din credinta populara ca nu se spala pana pe 14 ca este pacat sa arunci apa pana atunci. Nu stiu de ce. Cred ca asta stiai tu cu "cateva zile dupa". Dar eu una nu pot sa respect credinta populara si intrucat azi nu mai este sarbatoare si eu m-am pus pe spalat

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Apropo de subiectul Boboteaza,am urmarit la Tv in cadrul Stirilor PROTV transmisiunea de la Patriarhie din ziua de Boboteaza.S-au strans acolo mai mult de 10 mii de romani care au venit sa ia apa sfintita.Ceea ce m-a intristat peste masura a fost imaginea cu miile de oameni care,ca la un semn,cand Patriarhul a rostit cuvintele"veniti si luati apa sfintita" s-au imbulzit,s-au calcat in picioare,toti vroiau sa ia apa odata.Mai mult,in fata Patriarhiei a fost scoasa o cruce impodobita cu flori si o panglica tricolora iar compatriotii nostri s-au repezit sa rupa cu dintii cate o bucatica din acea panglica,cu gandul probabil ca,o data cu acea bucatica de panglica le va intra si sfintenia in casa.Imagini care dau inca o data masura lipsei de civilizatiei,barbarismului si nu in ultimul rand a primitivismului in care majoritatea romanilor se complac.Sper din tot sufletul ca aceste imagini sa nu fi fost transmise la o televiziune occidentala,dind inca o data dovada ca sintem la ani lumina distanta de adevarata civilizatie.
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Ce ne-a spus noua preotul apropo de spalatul rufelor in zilele urmatoare Bobotezei: este o traditie populara veche care pleaca de la faptul ca oamenii obisnuiau ca de Boboteaza sa sfinteasca cu aghiazma totul in jurul lor, inclusiv apa din fantani.Si apa din fantani fiind sfintita, se fereau sa spele rufele o vreme.
La noi, cei carora apa le vine pe conducta , nu se mai pune problema.Poti sa speli linistita.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput