HISTEROSALPINGOGRAFIE ?DETALII,va rog!
Eu sunt programata luna aceasta pentru histerografie.
Sunt din provincie si examinarea e la Bucuresti.
Spuneti-mi va rog,daca trebuie sa-mi iau de acasa cele necesare unei internari sau nu,.........daca ma schimba in ceva de la ei,pe scurt cum se procedeaza de la intrarea in spital si pana la terminarea investigatiei?Exista discomfort,dureri sau sangerari?
Multumesc mult si astept cu inima la gat sa-mi impartasiti din experienta voastra .
Oana
Raspunsuri
Silvia_Pui spune:
Cred ca este vorba de histerosalpingografie . Depinde unde mergi sa faci aceasta analiza . Sunt clinici in care se face ambulatoriu (cele private , care au si aparatura mai noua ) . Eu am facut la Polizu de 2 ori . am fost internata de fiecare data . De obicei doar pt HSG te interneaza 2-3 zile . Mi s-a facut ceva anestezic si calmant de fiecare data . La prima HSG nu am simtit decat niste dureri ca la menstruatie . Nici la a doua nu m-a durut f tare , dar dupa m-am simtit groaznic , m-a durut toata noaptea si am facut temp.
Analiza consta in introducerea in uter a nei substante de contrast dupa care ti se face imediat o radiografie - de fapt 2 radiografii -una in timpul introducerii si una la 1-2minute . Nu trebuie sa iti faci griji , sunt dureri suportabile . Sunt mult mai suportabile decat durerile noastre sufletesti .
Lorelai spune:
Si eu am facut HSG anul trecut. Spre deosebire de Silvia, nu am fost internata, procedeul a durat 5 minute si nu am simtit nimic in acest timp. E adevarat ca luasem un advil inainte. Mie nu mi-au facut radiografii, au urmarit cu ecograful. Am putut vedea pe monitor cum se duce substanta de contrast in sus pe trompe. La vreo jumatate de ora am avut dureri foarte mari (crampe ca la menstruatie) dar care au durat cam 5-10 minute pt ca am luat un advil si au trecut. Apoi am plecat acasa, bine merci. Am stat la clinica o ora in total.
Singerari nu am avut, numai citeva pete care au trecut a doua zi.
Sa nu te sperii de dureri. Unele fete nu simt nimic dar altele au crampe ca la menstruatie. Depinde de fiecare dar e mai bine daca nu ajungi acolo stressata ca o sa te doara. Ia ceva pt dureri cu o ora inainte ca sa aiba tmp sa isi faca efectul.
In ce priveste procedura la spital nu te pot ajuta pt ca nu am facut HSG in Romania. Poate fetele celelalte sa scrie din experientele lor.
Lorelai
Tia spune:
Eu am facut HSG in septembrie la Medsana, mai mult a durat pana m-am dezbracat-imbracat durerea am simtit-o ca la un ciclu mai .. nesuferit, sa-i zicem! dupa aceea durerea s-a dus, am ramas cu sangerarea pana a doua zi, inclusiv. Ia un absorbant cu tine! Stiu ca nici la spitalul Pantelimon nu te retin peste noapte, se face o internare de forma, dupa ce primesti radiografiile, fata-verso adica una cu burta in sus si una cu burta in jos si ti le citeste dr, poti pleca acasa.. bafta si fii relaxata
tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele
anis spune:
Buna,
Nu vreau sa te sperii. Eu am facut HSG in septembrie la MEdsana si m-a durut ffffffff tare, era sa lesin de durere si asta in conditiile in care trompele mele nu erau infundate. Dar asta e, fiecare organism reactioneaza altfel!
AniS
tlaura spune:
Si eu am facut treaba asta la policlinica Giulesti. Nu am stat internata, se facea ambulatoriu. Durerea? Ingrozitoare! Eu zic sa iei ceva contra durerii cu tine. eu nu am stiut si vorba anisiei: era sa lesin de durere.
Multa bafta!
Laura, mama lui Andrei
FLORYNA spune:
..ia niste fiole de algocalmin inainte...ca s-ar putea sa ai dureri ..eu nu am avut trompele infundate si tot am avut crampe ca de ciclu...sa ai tampoane ceva mai mari ca singerezi(ca la ciclu)...nu stiu daca in romania se gaseste motrin..mi-e mi-au zis sa iau incepind cu o zi inainte de interventie,o data la 6 ore...intreaba dr si vezi ce-ti recomanda...dar ar fi bine sa iei...eu zic sa nu te sperii prea tare..femeile rezista si la mai rau..mai mare e frica...dar cum au zis si alte fete..depinde de organism...daca nu ai probleme cu durerile menstruale atunci vei fi ok cit de cit....doare dar e suportabil...facem orice sa avem bb...asa ca merita...
oanaDo spune:
FETELOR STITI CUMVA CUM SE COTIZEAZA LA HSG,CU CIT SI LA CINE (CU TRIMITERE LA SPITAL....NU LA CLINICI PARTICULARE)?
SA MA PREGATESC..........
Tia spune:
la spitalul Sf. Pantelimon: 200 la radiolog si 300 la ginecolog.. daca filmele ti le interpreteaza alt ginecolog (cum se intampla uneori) mai dai in functie de statutul dr. dar poti afla in spital de la asitente. succes!
tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele