Mda...Explicati-mi modificarile, va rog....
Am facut azi ecograf ( penultimul a fost facut in urma cu exact 2 luni): ( azi fiind in ziua 13 de ciclu)
Azi: Anexa stanga, ovar stang 4 cm omogen ------------ acum 2 luni: 2 cm omogen ( eram la ciclu atunci)
Azi: Ovar drept 3 cm (azi)-------- acum 2 luni: 2,7 cm ( eram la ciclu atunci
Endometrul e doar 3 mm ( dar doctora era confuza...zicea ca poate e asha ca eu am incetat cu anticonceptionalele cam acum 3 luni...si inca se reface organismul).
Uterul e infantil: lung 5 cm, transv. 2,5 cm
Cum comentati marirea ovarelor????
Camys_2000
Raspunsuri
crinuta spune:
Asta e tot ce ti s-a spus la ecograf? Ce ecografie ai facut? Foarte ciudat. Nu tu foliculi, nu tu nimic.
In privinta marimii ovarelor, este normal sa apara mici modificari. Eu am comparat diferite buletine ecografice din trecut, si niciodata nu corespundeau marimile. Bineinteles, diferentele erau mici.
Daca ovarul era usor marit, putea fi de la anexita. Ar mai fi insa si o alta cauza, mai precis natura polichistica a ovarului, insa tu nu ai specificat ca ai avea ovare polichistice. Ovarele polichistice au dimensiuni marite considerabil.
In privinta uterului infantil, asta nu ar fi o problema.
Endometrul nu poate fi doar 3 mm. Eu una spun sa mergi la un medic mai competent, deoarece daca ma apuc sa povestesc aici ce perle am auzit la ecograf nu o sa puteti crede.
E de preferat sa mergi la medici foarte buni.
Unde ai facut ecografia asta?
Crinuta
camys_2000 spune:
Mda....am fost acum la un medic competent...si endometrul e de 6. La marimea ovarelor, erau aproximativ ca la medicul incompetent...foliculi erau, dar micuti, si nu a putut sa-mi spuna daca am avut sau nu ovulatie, ca trebuia sa ma duc si in ziua 8-9...dar ma duc la ciclul urmator. Dar dr. competent nu a mentionat nimic de vreo anexita.
Apropo, Crinutza, cine si cum imi poate spune daca am ovare polichistice? Chisturi nu am pe ovare. Cam atat. Acum ma duc la ginecolog. Cred ca o sa-mi dea din nou un tratament. va spun maine.
vaa pup si o seara placuta!
Camys_2000
camys_2000 spune:
Revin: tinand cont ca azi e ziua 13....e posibil sa mai creasaca foliculii? Si daca da, pana in ce zi? Si conteaza nr de foliculi?
Camys_2000
anis spune:
Cateodata....ma minunez asa de tare prin ce trec fetele care ajung pe mana unor doctori aiuriti.
Camy draga, primul lucru DU-TE LA UN DR BUN, indiferent cat de departe e.Foliculii cresc pana la ovulatie, adica pana se sparg. Iar daca nu se sparg , cresc in continuare si unii ajung chist si altii regreseaza pana la urmatorul ciclul.
PArerea mea e ca nu ar trebuii sa te intereseze marimea ovarelor, e mult mai important sa ai foliculi pe ovare si endometru bun si o ovulatie buna, decat asta. Dozari hormonale ai facut (analize)?
Eu zic sa incepi sa te documentezi si sa te duci periodic la un dr bun, ca sa incepi sa te cunosti si sa vezi care sunt oscilatiile tale, ca depinde , sunt foarte diferite de la femeie la femeie..
AniS
crinuta spune:
Cati foliculi sunt pe ovare? Dimensiunile nu ti le-a spus? macar a celui mai marisor ar fi trebuit, pt ca acela are sanse sa devina matur si sa elibereze ovocit.
Bineinteles ca mai pot creste. Esti abia in ziua 13. Daca ai ovulatie tarzie, ai tot timpul.
Ai facut ecografie intravaginala?
Crinuta
camys_2000 spune:
Of Of....Eu sunt din Rm.Valcea.
Ma oftic rau! Adica trebuia sa-mi zica si nr de foliculi? Ce sa mai zic de marimea lor...Mi-a spus doar ca sunt micuti.
Am facut o ecografie pelvina. Intra- sau transvaginal nu se fac la noi in oras.
Ce sa fac? Sa mai fac o ecografie saptamana viitoare, luni, sa vad daca au crescut foliculii?
Cand ajung prin Bucuresti, la ce clinica sa ma duc ptr ecografii si analize? Stiti ceva tarife?
Deci cred ca luni ar fi indicat sa mai fac o eco pelvina, sa vad daca s-a modificat ceva...ce pot sa spun despre dr care mi-a facut eco? E cea mai buna din orash...toti o recomanda...asta e cu provincia...ca iar ma oftic.
pupici
Camys_2000
anemona spune:
Crinuta, eu nu inteleg despre ce foliculi intrebi tu, poate ma lamuresti. Daca nu ai facut stimulare, nu ai cum sa ai mai multi foliculi intr-o luna, ci doar unul singur. In mod exceptional se dezvolta doi foliculi intr-o singura luna in mod natural, iar daca nu se vede nici un folicul la eco, poate ca este o luna fara ovulatie. "Foliculi multi si mici" pot fi de fapt microchisturi. Deci nu ai cum sa vezi mai multi foliculi intr-o luna asa, din senin. Il vezi doar pe cel care se dezvolta luna respectiva.
Pupici!
Anemona
crinuta spune:
Anemona, nu trebuie sa fie doar unul, doi. De multe ori apar mai multi foliculi ( asa ii numesc doctorii, ci nu chisturi), iar numai unul dintre ei ajunge la maturitate. La mine de ex,ultima data s-a vazut la eco ca am ovulat, si pe fiecare ovar aveam 4,5,6 foliculi. Unul singur a ajuns la maturitate, iar ceilalti dispar. Acest lucru nu inseamna ca ovarele sunt micropoli\chistice. Se vorbeste despre asa ceva numai de la 10 in sus, iar ovarele sunt albe, lucioase, perfect netede, de aceea ele poarta numele de ovare de portelan sau de fildes. In mod normal, dimensiunile ovarelor sunt de 4/3/1 cm, fiind acoperite de o capsula roz-rosiatica si prezinta numeroase neregularitati si cicatrici pe suprafata lor, de la numerosii foliculi ovarieni - dezvoltati si maturati cu expulzia ovulului, precedati de cicatrici.
Crinuta
crinuta spune:
Anemona, uite, am cautat acum pe internet si am gasit asta. Redau doar ceea ce ne intereseaza : Ovulatia reprezinta eliberarea unui ovocit - celula sexuala feminina - din ovar. In prima jumatate a ciclului, in faza pre-ovulatorie, incepand cu prima zi de menstruatie, un numar de foliculi sunt activati. Cativa dintre ei vor ajunge la maturitate dar unul singur va elibera ovocitul. Ovulatia are loc cu 14 zile plus sau minus 2 zile inainte de inceperea unui nou ciclu, deci cu 14 zile inainte de inceperea unei noi menstruatii. Ovocitul este aspirat de franjurii pavilonului trompei uterine (tub fallopian) iar aceasta ii va inlesni deplasarea catre uter. In timpul acestei calatorii poate avea loc fecundarea ovocitului de catre spermatozoizi.
pupici
Crinuta
anemona spune:
Crinuta,eu am facut mai multe ecografii si se vedea doar foliculul "pe rol", cel care urma sa elibereze ovulul, in resc tzesut ovarian normal, ecodens. Doar cand am facut stimulare s-au vazut foliculi mici si multi, asa cum spui tu, si care au crescut toti.
Oricum, stiu ca se activeaza mai multi foliculi intr-o luna, dar la maturatie ajunge numai unul, cel care elibereaza ovulul. Stiu ca din cate carti sau articole citesti aflii altceva, ce-i drept.
Vroiam doar s-o linistesc pe Camy in ce priveste faptul ca nu i-a numarat si masurat acei foliculi, la mine nu s-a vazut niciodata mai mult de unul si mi s-a spus intotdeauna ca e perfect.
Pupici!
Anemona