Carti romanesti in Germania

Carti romanesti in Germania | Autor: Lauraa

Link direct la acest mesaj

Salut fetelor si baietilor!
Cei care locuiti ca si mine in Germania aveti poate aceeasi greutate in a gasi carti scrise in romaneste. Nu stiu altii cum sunt insa eu sufar (am suferit) din cauza asta multa vreme. Acum tocmai ce m-am intors din Ro si mi-am adus un stoc intreg dar am gasit si aici o sursa faina de carti ieftine. EBAY. M-am gandit ca poate va este si voua de folos informatia, poate mai puneti si voi ceva la licitatie.Am pus si eu una.. Daca dati o cautare de pe prima pagina dupa cuvantul "rumänisch" o sa va apara. Nu toate cartile sunt de o calitate super dar cine stie, eu sper sa se dezvolte "industria" asta.
Numai bine, Laura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

>Tot eu, am gasit tot pe ebay si chestionare pentru examenul pt. permis auto. M-am gandit sa va intreb pe voi poate stiti: in fiecare an sunt alte chestionare sau pot sa le cumpar pe alea din 2003? Mai sunt valabile? Sa nu iau tzeapa. Multu!

www.smiliegenerator.de/s21/smilies-4420.png" border="0"> 20 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Nimeni, nimic ?

Toata lumea la ?

Laura si burtica de 23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

chestionarele cu pricina le gasesti la un instructor auto, ideal ar fi sa-ti i-ei cateva ore de sofat si primesti si chestionarele in limba romana.
examenul il d-ai tot pe chestionare in limba romana, deci fara panica .

succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Daca tot s-a indreptat subiectul spre scoala de soferi, am si eu o intrebare. Stie cineva cit costa, ca eu inca nu am inceput cercetarile in directia asta si as vrea sa stiu cam la ce pret sa ma astept.

Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

brrrrm brrrrrrm!
chestionarele costa 50 de euro comandate la scoala de soferi;
taxa ala amt e 50 de euro,
la scoala platiti o taxa parca 150- dar nu sint sigura- e o taxa de inscriere
plus cite 28 euro ora; asa a fost la noi; eu am facut 8 ore;
parc 17 euro sa dai examenul la TUV in limba romana
inca o taxa pentru examem si basta;
ba nu tre sa afecti curs de prim ajutor- vreo 20 euro, examinarea oftalmologica 15 euro? la magazine de ochelari,
si poze;
cel mai simplu e sa te duci la o scoala de soferi, dar ar fi bine sa v-o recomande cineva, eventual si un instructor dragut...adica amabil, simpatic, na;
va dau ei o lista cu ce trebuie si ce adrese sa cautati pt toate cele; daca nu le aveti cu germana intrebati de isntructori care stiu engleza, sau romina, de ce nu....
viel glueck!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

de la o "proaspata" soferita!

Eu am dat examenul in noiembrie. Din cate am vazut eu preturile variaza de la o scoala la alta (nu prea mult, dar totusi conteaza), asa ca e bine sa intrebi la mai multe scoli. Eu am avut noroc si am gasit o scoala unde era un instructor care vorbea romana si am facut primele ore cu el.
Majoritatea intrebarilor raman aceleasi de la un an la altul, in general se schimba cateva sau apar cateva noi, dar nu multe.
Uite doua site-uri unde gasesti intrebarile (dar numai in germana)si o lista cu intrebarile noi din ultimii ani.

http://www.fahrschule.de
http://www.fahrtipps.de/theorie/pruefungsfragen-2002.php
Mai sunt cateva site-uri, dar nu le gasesc acum.

Multa bafta!

Mergi la inceput